Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

Waar moet je op letten bij het kopen van een tablet? [1/3]

maandag, november 15, 2010 om 19:42 door Leon

Wil je een tablet kopen? En je weet nog niet wat? TabletGuide helpt je bij het maken van je keuze!

Voordat je hebt besloten om een tablet aan te schaffen heb je vaak al andere beslissingen genomen. Deze keuzes zijn belangrijke beslissingen om te bepalen welke tablet je wilt gaan kopen. Zo is het mogelijk dat je een specifieke keuze hebt gemaakt om een tablet te kopen in plaats van een laptop of netbook. Ook kan de voorkeur voor een tablet uitgaan vanwege de combinatie van mogelijkheden die je ook hebt met een tablet. Het is een losse mp3-speler, smartphone én een netbook in één. De entertainment-mogelijkheden kunnen ook een belangrijke beweegreden zijn voor de aanschaf van een tablet. Onthoud deze beslissingen goed. Ze komen van pas in de rest van alle keuzen die je moet gaan maken!

Heb je in een opwelling gekozen voor een tablet? Of wil je gewoon de laatste gadgets in huis hebben en uitproberen? Of ben je benieuwd wat voor een soort tablet je eventueel ooit aan zou willen schaffen? Wees niet ongerust. Deze tablet keuze-wijzer helpt je op weg!


7 belangrijke keuzen

De tablet keuze wijzer behandelt 7 onderwerpen die van belang zijn voor het kiezen van je tablet. Deze onderwerpen bespreken we later in detail.

1.       Formaat scherm
2.       Besturingssysteem: Open of gesloten?
3.       Applicaties of programma’s?
4.       Connectiviteit
5.       Mobiel data abonnement?
6.       Geheugen
7.       Prijs

Heb je over deze zaken een beslissing gemaakt? Dan kun je in de tablet-kiezer je keuzen in het linker menu selecteren. Uiteindelijk krijg je als resultaat de tablets die voldoen aan de keuzen die je hebt gemaakt. Deze tablets kun je handig vergelijken, je kunt meer informatie, specificaties en reviews lezen en prijzen vergelijken.

Heb je gekozen voor een tablet samen met een 3G-abonnement? Dan kun je op TabletGuide makkelijk alle sim-only data abonnementen vergelijken en alle abonnementen i.c.m. tablets vinden.
Let wel: de keuzehulp zal uiteindelijk geen tablet voor je aanreiken als beste keuze. Het assortiment tablets veranderd elke week. Daarnaast is er nooit één antwoord op de vraag welke tablet perfect bij je past.

1)      Formaat scherm

De belangrijkste keuze die je moet maken over het beeldscherm is het formaat. Een van de belangrijkste redenen om een tablet te kopen is het kleine formaat, het lichte gewicht en het feit dat een tablet makkelijk mee te nemen is en te gebruiken is onderweg. Tablets zijn grofweg in 2 categoriën in te delen: tablets van rond de 10 inch en tablets rond de 7 inch.

De bekendste tablet van rond de 10 inch is de iPad. Dit formaat tablet is ongeveer 25 bij 20 centimeter groot en weegt meestal tussen de 600 gram en 1 kilogram. Dankzij het formaat krijg je een goede multimedia ervaring waardoor je speciaal ontworpen applicaties voor bijvoorbeeld tijdschriften, kranten en nieuwssites op een interactieve manier kunt gebruiken.

De groep van rond de 7 inch tablets heeft wat minder weergave- en interactiemogelijkheden, maar heeft weer andere voordelen t.o.v. de grotere categorie. 7 inch tablets zijn makkelijker mee te nemen en makkelijker in de hand te houden. Deze tablets hebben een formaat van ongeveer 19 bij 13 centimeter en wegen rond de 400 à 500 gram. Bekende 7 inch tablets zijn de Samsung Galaxy Tab en de BlackBerry Playbook.

Een derde categorie tablets zullen we voor de handigheid de mini-tablets noemen. Eigenlijk is dit letterlijk een kruising tussen een multimediatablet en een smartphone. Deze categorie tablets is nog niet populair maar we denken dat hier zeker een markt voor zal ontstaan. Een voorbeeld van een 5 inch tablet is de Dell Streak.

Er zijn natuurlijk andere factoren om op te letten. Is het scherm capacitief of resistief? Een capacitief aanraakscherm is veel gevoeliger en werkt beter fijner. Tegenwoordig zijn vrijwel alle kwaliteit-tablets capacitief.

Daarnaast kun je specifiek kiezen voor een LED-scherm, wat energiezuiniger is. Ook kun je kiezen voor een Full HD (1080p) scherm om hoge kwaliteit video’s af te kunnen spelen.

Vervolg tablet keuzehulp

Dit was het eerste deel van de tablet keuzehulp. Deel 2 van dit drieluik op vind je hier.


In de tablet-kiezer kun je alvast makkelijk een selectie maken van tablets die voldoen aan je eisen.

Deel 1
Deel 2
Deel 3

Foto: Salvatore Vuono

Deel dit artikel:
  • http://www.tabletguide.nl/1592/waar-op-letten-kopen-tablet-2-3/ Waar moet je op letten bij het kopen van een tablet? [2/3] | TabletGuide.nl

    [...] Waar moet je op letten bij het kopen van een tablet? [1/3] [...]

blog comments powered by Disqus

Poll

Wat is de ideale schermgrootte voor een tablet?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste Forum Berichten

Archief