Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

Acer betreedt de markt met 3 tablets (update & video)

dinsdag, november 23, 2010 om 21:40 door Leon

Acer heeft zojuist op een persconferentie in New York de komst van een hele reeks tablets aangekondigd. Het Taiwanese bedrijf gaat tablets maken van 5, 7 en 10 inch. De tablets gaan draaien op Android of Windows. Één Windows 10 inch tablet wordt geleverd met een innovatief docking station. Als klap op de vuurpijl werd een dual-screen netbook getoond. TabletGuide maakt een overzicht met de komende tablets.

UPDATE 24/11: nieuwste informatie van 7 inch en 10 inch Android tablet toegevoegd. Windows 10 inch tablet toegevoegd inclusief innovatief docking station.


De persconferentie is momenteel nog in volle gang. Later zullen updates geplaatst worden. Eerder werd al aangekondigd dat Acer van plan is om budget tablets te gaan maken. Een Acer topman gaf aan dat de tablets tussen de 299 en 699 dollar gaan kosten. Maar zo budget zien ze er niet uit. We durven het zelfs innovatief te noemen!

5 inch tablet, of smartphone?

De eerste in het uitgebreide assortiment Acer tablets is een 4.8 inch tablet. Voor het gemak noemt Acer dit model 100% smartphone 100% tablet. Wat het precies is mag je zelf beoordelen. De resolutie van het scherm is 1024 bij 480 pixels.Dit apparaat heeft een 8 megapixel camera met LED flitser en een 1.3 megapixel webcam. HD video opname is mogelijk. Daarnaast beschikt deze tablet over ’6-axis motion sensing’, zoals dat zo mooi heet. Dit toestel moet in april 2011 in de winkels liggen. Wanneer we iets meer weten posten we dit in een update.

7 inch Android tablet

Ook hier nog veel geheimzinnigheid. Het 7 inch beeldscherm meet 1280 x 800 pixels, heeft een 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon processor en een frontcam die gebruikt kan worden als webcam. De tablet is voorzien van Wi-Fi, 3G en HDMI-connectie.Ook deze Acer tablet moet in april in de winkels liggen. Een officiële naam is nog niet bekend gemaakt.

10 inch Android tablet

Ook in april moet een 10.1 inch Android tablet verschijnen. Deze tablet met aluminium behuizing is slechts 13 millimeter dik. Deze Acer tablet zal een 1 GHz Nvidia Tegra 2 processor bevatten. De achterkant heeft een 5 megapixel camera en de voorkant een camera met lagere resolutie. Deze tablet heeft HDMI output en de mogelijkheid tot HD videoweergave. Daarnaast is deze Acer tablet ook voorzien van van Wi-Fi en 3G.

10 inch Windows 7 tablet

Dat Acer innovatief is blijkt wel bij een andere 10 inch tablet die is gedemonstreerd. Deze tablet draait op Windows 7. Deze tablet beschikt over vrijwel alle opties die de 10 inch Android tablet ook heeft, zoals Wi-Fi en 3G en frontcam. Deze tablet is 15 millimeter dik en weegt minder dan 1 kilogram. Wat uniek is aan deze tablet van Acer, is de bijgeleverde docking station met een ingebouwd fysiek toetsenbord. De bijbehorende foto van het docking station ziet er veelbelovend uit.

Dual-screen netbook

Als klap op de vuurpijl toont Acer een 14 inch netbook met 2 aanraakschermen: de Acer Iconia. Een toetsenbord ontbreekt op deze netbook. Met dit nieuwe model combineert Acer de twee tegengestelde paradigma’s van mobiele computers: de tablet en de netbook. Acer heeft een eigen User Interface ontwikkeld om een optimale gebruikerservaring te krijgen. Dit apparaat kan gebruikt worden als een kleine laptop met een aanraakscherm als toetsenbord, of als een dubbel-scherm tablet. Deze netbook komt al in januari op de markt, en moet maarliefst 2.300 dollar gaan kosten.

De resolutie van de twee aanraakschermen is 1366 bij 768 pixels ze hebben beiden LED-backlit. De Intel Core i5 processor in combinatie met 320 GB of 750 GB geheugen zorgen ervoor dat de specificaties gelijkwaardig zijn aan een top-laptop. De Iconia heeft Windows 7 Home Premium voorgeïnstalleerd met, zoals vermeld, een eigen UI. Een voorbeeld van de gebruiksvriendelijkheid van deze netbook: als je je handpalmen op het toetsenbord-scherm legt wordt dit meteen herkent en komt een virtueel toetsenbord tevoorschijn.

Video Acer tablets

De collega’s van PCmagazine maakten een leuke hands-on video van de nieuwe Acer tablets

Deel dit artikel:
  • http://topsy.com/www.tabletguide.nl/1944/acer-betreedt-de-markt-met-3-tablets/?utm_source=pingback&utm_campaign=L2 Tweets die vermelden Acer betreedt de markt met 3 tablets | TabletGuide.nl — Topsy.com

    [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Leon Veraa, TabletGuide.nl. TabletGuide.nl heeft gezegd: Nieuw bericht: Acer betreedt de markt met 3 tablets http://www.tabletguide.nl/?p=1944 #Acer [...]

  • http://www.tabletguide.nl/2105/acer-wil-de-grootste-worden-in-tablets/ Acer wil de grootste worden in tablets | TabletGuide.nl

    [...] lanceerde begin deze week in één klap een heel assortiment tablets: 5, 7, 10 inch, Android OS en Windows, [...]

  • http://www.tabletguide.nl/3212/ces-tablet-nieuws/ CES tablet nieuws: tests & video’s - Adam, NEC & Acer | TabletGuide.nl

    [...] merk staat bekend om de budget-laptops en netbooks. Toch heeft Acer besloten om in hun complete assortiment Acer tablets ook een top-model op te nemen: de Acer Picasso. Chippy van Carrypad.com test deze tablet en laat [...]

blog comments powered by Disqus

Poll

Wat is de ideale schermgrootte voor een tablet?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste Forum Berichten

Archief