Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
15 januari 2013

Voorverkoop quad-core Ubuntu tablet start in Italië

Het Italiaanse bedrijf DaVinci Mobile Technology is gestart met de verkoop van de Nibbio tablet, een dual-boot tablet met Android 4.0 en Ubuntu 12.04 voor ARM. Via de website van het bedrijf kunnen Italianen een bon aanschaffen waarmee men het recht krijgt om de tablet half maart als eerste te kopen. De 10,1 inch tablet-computer heeft een 1080p beeldscherm en een quad-core ARM-processor.

WiFi

Het 10,1 display van deze Nibio tablet is gefabriceerd met de IPS-technologie voor betere beeldweergave bij een grotere kijkhoek. Aan boord vinden we de Samsung Exynos 4412 SoC (1,4 GHz) met 2 GB RAM geheugen en 32 GB opslag capaciteit  Ook beschikt deze tablet over een microSD-slot.


De Nibbio Full HD tablet heeft geen 3G aan boord. Wel vind je GPS en Bluetooth 4.0, evenals een VGA frontcam en een 2,0 megapixel camera in de specificatielijst. De tablet weegt 539 gram en is 9,5 millimeter dun.

Je kunt gebruik maken van zowel Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) als het Linux besturingssysteem Ubuntu 12 voor ARM-processoren.

3G

Een tablet met vrijwel dezelfde specificaties maar met 3G-antenne en simkaartslot is de Nibbio 3G. Het enige verschil met de Nibbio Full HD is het beeldscherm. De 3G-versie heeft geen Full HD beeldscherm maar een resolutie van 1280 bij 800 pixels.

Prijs

De prijs voor beide modellen bedraagt 373 euro inclusief BTW. De garantie is, bij aankoop van de coupon via de voorverkoop, drie jaar voor consumenten.

Nederland

Het is niet bekend of deze tablet-pc ook in Nederland verkocht zal gaan worden. In eerste instantie is de tablet slechts aan te schaffen via het directe online verkoopkanaal van de fabrikant Da Vinci Mobile Technology.

Via: Engadget

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

3 reacties

  1. Ik ben benieuwd of hij soepel gaat lopen. Maar als je kijkt naar de nieuwe ubuntu telefoon kan het veel beloven! Echter de eerste pogingen voor ubuntu voor tablets liep niet heel soepel.

  2. 3g versie heeft een resolutie van 1080*1200 pixels?

    Verder een interessant product met een goede prijs. SoC is ook een goede.

  3. Het is 1280 x 800 inderdaad! Ik heb het aangepast!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.