Steve Jobs: “Concurrentie iPad ten dode opgeschreven”

0

Steve Jobs ziet het huidige aanbod van tablets die moeten concurreren met de iPad niet als een serieuze bedreiging. Hij benadrukt dat 10-inch de minimale afmeting is voor een tablet scherm. Voor kleinere schermen kunnen geen goede tabletapplicaties ontwikkeld worden, vindt hij. Concurrenten met een 7-inch scherm noemt hij “dead on arrival”.

Jobs deed deze uitspraken tijdens een conference call als toelichting bij de kwartaalcijfers van zijn bedrijf. Hij stelt dat er slechts een handvol relevante rivalen voor zijn iPad op de markt zijn, zoals de Samsung Galaxy Tab en de Blackberry’s Playbook. Deze twee apparaten hebben slechts een 7-inch monitor. Te klein, volgens Jobs. “Je kijkt naar een gehalveerd iPad scherm”, zo stelt hij. Hij voegt daar gekscherend aan toe dat de producenten schuurpapier mee moeten leveren, zodat de gebruiker zijn vingers dunner kan maken.

Jobs vraagt zich af waarom Samsung ervoor gekozen heeft haar Galaxy Tab uit te brengen met het Android besturingssysteem. Google, de maker van Android, stelde in een eerdere verklaring dat het besturingssysteem nog niet geschikt is voor gebruik op tablets en dat producenten beter konden wachten op de volgende versie. Het gevolg hiervan zal zijn dat nieuwe tablets verschijnen zonder relevante software.

Share.

Over de auteur

Reageer