Applicaties installeren op een Android tablet zonder Android Market / Play Store

167

Android tablets komen in steeds grotere getalen van steeds meer fabrikanten en in veel verschillende varianten. Van budget e-reader tot meest kwalitatieve multimedia tablet, elke tablet is afhankelijk van de ontelbare hoeveelheid beschikbare applicaties. Apps hebben de tablet juist zo populair gemaakt. Dit artikel bespreekt enkele methoden om apps te installeren op je tablet zonder Android Market.

Inmiddels is de Android Market omgevormd tot de Play Store. De werking van de Google Play Store is identiek aan de Android Market. Het betreft dus alleen een naamswijziging. Onderstaande alternatieven gelden dus ook voor Google Play.

Er kleeft echter een groot nadeel aan het ‘open source’ Android besturingssysteem. De softwaren van Android mag dan wel open source zijn, de Google applicaties en de Android Market zijn dat niet. Google stelt verschillende eisen aan de tablets en haar fabrikanten voordat een tablet deze Google applicaties en de Market mogen gebruiken. Hierdoor komt het dat sommige tablets van bijvoorbeeld Archos, Point of View en Toshiba geen Android Market hebben.

Er is echter een mogelijkheid om toch Android applicaties te zoeken, downloaden en installeren zonder gebruik te maken van de Android Market. Het kost wel wat extra stappen om dit te kunnen doen.

6 mogelijkheden om apps te downloaden zonder Android Market vindt je hier:

1. Download applicaties van de website van de ontwikkelaar. Veel applicatie ontwikkelaars stellen de applicaties niet alleen beschikbaar via de Market. Je kunt ze ook downloaden op de site van de ontwikkelaar zelf. Een simpele Google-opdracht naar de applicatie i.c.m. het keyword ‘developer’ zal je verder helpen.

[adrotate group=”1″]

2. Maak gebruik van alternatieve app stores. Er zijn verschillende alternatieve applicatie winkels die je kunt downloaden en installeren op je tablet. Andere alternatieve app stores zijn websites waar vanaf je direct applicaties kunt downloaden. Met behulp van deze app store kun je simpel apk-files zoeken, downloaden en installeren op je Android tablet. Voorbeelden van alternatieve (Android) app stores zijn:

3. Googlen. Weet je de naam van de applicatie al? Google: download + naam applicatie en je zult geheid je applicatie vinden. Andere keywords die je kunnen helpen met het zoeken naar de gewenste APK-bestand zijn: .apk, application & Android application.

4. Zoek op verschillende websites en Fora. Verschillende tablets zonder Android Market hebben eigen app stores waar applicaties worden aangeboden, zoals de Folio 100 en verschillende Archos tablets. Echter, dit aanbod is vaak onvolledig. Sommige populaire tablets of merken hebben fora waarop applicaties worden besproken die niet in deze markten aanwezig zijn. Een voorbeeld is de Archosfans.com.

Het installeren van de applicaties op je Android tablet is simpel. Doorloop de volgende stappen:

 • Zorg dat de .apk-file op je Android tablet staat. Soms gebeurt dat direct, bijvoorbeeld door het direct downloaden van websites op je Android tablet. Ook kun je de .apk-file eerst downloaden op een andere computer en later kopiëren op je tablet, bijvoorbeeld door aansluiting met een USB-kabel.
 • Open de .apk-file. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de Astro File Manager applicatie te gebruiken. Deze applicatie herkent de .apk meteen en zal je vragen of deze app geïnstalleerd moet worden. Volg de stappen om installatie te voltooien.
 • Als je de applicatie in de goede map installeert zal de app meteen te zien zijn in het overzicht van al je applicaties.

Weet je andere methoden, heb je andere alternatieve app stores, of links naar populaire apps (download link), laat het weten in de comments!

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

167 reacties

 1. Dag Leon, in welk mapje moet ik de gedownloade apk bestanden neerzetten? Als ik het goed begrijp en ik zet die afm op een sdcard dan gaat het vanzelf?
  Ik hoop van jou te horen.
  Groetjes Mariska en alvast bedankt voor je antwoord

  • Volgens mij maakt dat niks uit. Het is slim om deze op een SD-kaart te zetten ergens, om ruimte te besparen op het tablet-geheugen.

   Openen kan gewoon met een file manager. Zorg er wel voor dat is aangevinkt bij de instellingen - applicaties dat je de installatie van apps van ‘unknown sources’ toestaat.

   • hey leon lees dat jij bekent bent met dit7010
    heb een probleempje heb auto login aangevinkt en ingevoerd maar kan dit scherm niet meer vinden om dit uit te zetten of hoe krijg ik mijn wachtwoord en mijn gebruikersnaam terug .. please help me

    -EDIT telefoonnummer verwijderd-

    • Ik weet niet precies wat je bedoelt.

     Als je uit wilt loggen in de Play Store (met je Google account waarmee je je hebt aangemeld) dan kan dat via de instellingen binnen de Play Store. Daar kun je evt. ook een ander account aan de Play Store koppelen.

     Als je je wachtwoord kwijt bent, dan kun je dit terugkrijgen via Google. Het is namelijk een standaard Google account. Ga naar Google.com, log in (rechtsboven) en geef aan dat je je wachtwoord vergeten bent. De rest wijst zich vanzelf!

 2. hi Leon,

  ik heb gehoord dat er ook versies zijn voor ontwikkelaars.
  en dat die ook hun handen hebben aan de 3.0 versie voor de galaxy tab 7″ (p1000)
  weet je hoe ik deze versie op mijn huidige 2.3.? versie kan zetten ?

  • Ik weet niet precies wat je bedoeld. Voor zover we het weten zijn er nog geen Galaxy Tab 7″ tablets in omloop met Android 3.x (Honeycomb) daarop.

   Dit artikel gaat over het installeren van applicaties als je een Android tablet hebt zonder Android Market. Dan zul je apps via alternatieve methoden moeten downloaden en installeren.

  • Hoi Jeroen,

   Voor zover bij ons bekend is dat niet mogelijk. De market applicatie is niet los te installeren, waarschijnlijk door afhankelijkheden aan OS kant.

   • De Android Market is niet open source. Net als de officiële Google applicaties. Je moet dus een licentie krijgen van Google om dit te mogen gebruiken. Google geeft deze licenties alleen aan partijen die voldoen aan bepaalde voorwaarden. Veel budget-tablets en de fabrikanten daarvan voldoen hier niet aan.

    Het kan zijn dat bepaalde Custom ROM’s wel een Android Market bevatten. Dit is overigens geen garantie. Daarnaast is het zelf installeren van een Custom ROM voor eigen risico, en vervalt daarmee ook vaak de garantie.

   • jerome van de waarsenburg op

    hey leon

    bedankt dat je me dit ff verteld . ga maar terug naar fabrieks insttelingen toch?
    krijg geen adresse boek in gmail heb je daar nog wat tips voor en een werkende link voor googleplay of iets wat nog beter is .. thnnx leon..

    nvg jerome

 3. Ik heb een simpele tablet gekocht voor de kids op android-os.
  Wanneer ik via de android-market een app wil downloaden moet ik een Google-account invullen.
  Dat heb ik maar vervolgens krijg ik de melding dat er aan dit account geen Android toestel is gekoppeld.
  De tablet heeft geen 3G dus valt er niets te koppelen.
  Hoe kom ik nu aan apps?

  • @Floris
   Waarschijnlijk kun je in het Android OS het volgende doen:

   1. Ga naar instellingen
   2. Ga naar ‘Accounts en synchronisatie’
   3. Kies voor ‘Account toevoegen’
   4. Kies ‘Google’
   5. Voer de gegevens van je Google account in
   6. Na bevestiging probeer je apps te downloaden via de market

   Succes!

   • Beste Edwin,

    Dank voor je advies, maar de stappen volgend krijg ik de mogelijkheid om een Exchange-account te configureren.
    Vul ik echter mijn Gmail-gegevens in, dan krijg ik een error “Kan geen verbinding met de server maken.”

    Ander idee?

   • Bij mijn Archos 101 IT kan ik hier na een nieuwe installatie niet meer voor kiezen! Wat is daar de reden van? Ik heb alleen de keuze om een Exchange-account toe te voegen.

 4. Beste Leon

  Ik heb een tom tec tablet met android 2.2 erop gekocht,ze hebben mij vertelt dat ik daar ook whatss app op kon zetten,maar ik kan het niet vinden in market.Kunt u mij vertellen waar ik dit kan downloaden welke ik moet hebben.
  Alvast bedankt

  • Er is geen enkele tablet die ondersteund wordt door whatsapp
   ten eerste heeft een tablet geen imeicode en zekers geen telefoon nummer
   dus whatsapp kan dan je je tablet niet kopelen.

   dus je bent verkeert ingelicht.

   echter is er wel een workaround maar deze kans is wel klein

   instaleer whatsapp en voor je mobiele nummer in vul daarna de code in die je via je sms krijgt. daarna moet je er voor zorgen dat iemand je een bericht stuurt want zelf kan je niks toevoegen.

   greets

 5. hallo
  ik heb een vraag

  ik heb een mid tablet en wil nu via usb heen en weer tussen de mid en pc.
  wi-fi werkt ook.
  anders moet ik het eerst op een sd zetten. veel meer werkt.

  mijn pc ziet het niet en ook op de tablet zie ik wel usb maar kan er niets mee.

  enig idee

  groetjs Anja

  • download de File Manager app (Rhythm Software). Hiermee kun je je wifi netwerk scannen en vervolgens files uitwisselen met andere pc’s.

 6. Hoi,
  Ik heb een Arnova 10 (archos). Wil hier graag wordfeud op. Heb inmiddels een firmware andoid 2.2 & market (ook wel froyo genoemd). Helaas lukt het nog steeds niet. Krijg nu de melding “Uw apparaat is niet compatibel met dit item”.
  Wat kan ik nog meer proberen?
  Groet, Dita

   • Wanneer je via Google zoekt naar ‘Wordfeud apk’ dan krijg je allerlei download locaties waar het .apk installatiebestand gedownload kan worden. Zorg dat dat .apk bestand op je tablet komt te staan. Vervolgens kun je het stappenplan hierboven uitvoeren (na punt 4). Succes!

    • Hoi Edwin,
     Bedankt voor je tip. Ik heb wordfeud er nu op. Volgens mij niet helemaal compleet (kan het menu niet vinden), maar dat ga ik nog uitzoeken.
     Groetjes.

     • hallo, je kunt ook naar 4shared.com gaan en daar bijv. wordfeud apk in typen en het daar downloaden er staan vogens mij ook apps in die je normaal moet betalen maar daar zit wel een nadeel aan de app update zichzelf niet daarom doen sommige apps het niet

      mvg roy

  • noens rudolf op

   Hallo , werkt die upgrade(firmware andoid 2.2 & market (ook wel froyo genoemd) goed , heb al gehoord dat er problemen met zijn.
   Hoogachtend

   • Hoi, ik heb de ‘froyo’ nu op mijn arnova10 (archos). Ik heb dit gedaan omdat ik wordfeud wil spelen. Alles loopt zeker niet vlekkeloos. Moet de tabblet regelmatig restarten omdat hij vastloopt. Je kan altijd terug naar de oude versie.
    Succes!

 7. geachte
  ik heb een tom-tec van bart smit en op mijn tablet is de appinstaller niet te zien hoe kan ik deze terug vinden of opnieuw installeren
  groetjes jp

 8. beste leon,

  Is het niet mogelijk om op de computer de apps te installeren die je wilt en op een sd kaart te zetten en die sd kaart in je tablet te steken
  en de apps te installeren?

  Greetzzzzz

  • Ja dat is zeker mogelijk. Met enkele van bovenstaande methoden kun je de apps zoeken en downloaden. Je zult ze zelf naar de tablet moeten brengen (via bijvoorbeeld een SD-kaart, of Dropbox of een mail naar jezelf) om daar de app zelf te installeren.

   We zullen een dezer dagen het artikel aanpassen om het installatie-proces zelf wat duidelijker te maken!

   • Oke dan weet ik genoeg, want ik wouw mij een archos arnova 10 g2 tablet aanschaffen want da is zo een cool tablet ma dan kan ik nu uw toepassingen toepassen 🙂
    THX!!!!!

 9. noens rudolf op

  hallo , ik heb ook een archos arnova 10 gekocht , nu zou ik er graag android 2.2 op zetten , bij mij staat er nog altijd 2.1 op , weet iemand hoe ik daar aan geraak ??
  Dank op voorhand

 10. Joost van Drogenbroek op

  Hoi, Ik heb een vraagje… ik heb het probleem dat mijn 2.2 android tablet wel wordt gezien door android market maar dat hij alleen de apps weergeeft voor lagere versies. Het uploaden vanaf de market kan ook alleen voor lagere versies. wat zou er aan de hand kunnen zijn. Ik heb een echte android 2.2 tablet van Chinese makelij!

  alvast bedankt voor de hulp!

 11. hallo,

  ik heb ook een tablet PC MPCM700CX001 met android 2.2
  ik heb al het bovenstaand geprobeerd om te downloaden van de site en de sites vragen steeds om een android telefoon. Ook als ik invul een tablet te hebben. Hierna wil ik een app downloaden en word me gevraagd via de telefoon een link te volgen waar ik kan downloaden. Dit lukt natuurlijk niet en probeerde dit eens met mijn windows mobile telefoon. waarop ik netjes te zien kreeg dat dit platform niet het juiste was..
  Met andere woorden ik kan gewoon geen ap downloaden, niet eens een simpel comic reader proggie. ben er nu al 4 dagen mee bezig… wat doe ik fout?

  alvast bedankt voor de reacties..

  • Sarah,

   als de website 16 GB vermeldt, dan is dat de SD kaart omvang die ondersteund wordt. Soms kunnen grotere SD kaarten ook, maar dat is een kwestie van uitproberen.

 12. Joost van Drogenbroek op

  http://www.1mobile.com is de oplossing heb ik gemerkt! ik heb de meeste apps daar lekker kunnen downloaden. Ook bittorent werkt prima. Blijf het raar vinden dat ik sommige apps wel op Android Market mag downloaden en andere niet! Flauw vind ik dat!

  • Hi Joost, dank voor deze tip. Deze ga ik toevoegen aan het overzicht!

   De reden dat sommige apps niet te vinden zijn, ligt vaak aan het toestel. Een app die bijvoorbeeld een camera nodig heeft mag je niet installeren op een tablet zonder camera.

 13. Hallo leon,
  Voor mijn moeder heb ik een point of view tablet gekocht vooral om met haar te kunnen word feud-en. Het is nu gelukt om het te downloaden met apk, maar nu is er in het programma geen mogelijkheid contacten in te voeren. Ligt dat aan de tablet of zijn er meerdere versies van wordfeud? Groeten Heidi

 14. Problemen met apps downloaden en installeren op tablet.
  Tablet Difrnce 8000 gekocht. Misschien iemand recensies?
  De market slideme staat erop.
  ik kan niet fatsoenlijk zoeken op naam, bijv simpelste widget (klok) vind hij niet. Veel “rare” apps. Ik zoek gewoon wat standaard apps. Enig idee?

 15. Hallo,
  mijn zoon heeft een yarvik tab411 gekocht, maar krijgt er niet alle app’s die graag wil hebben bv angry birds en youtube.
  ndroid market ziet zijn tablet niet.
  Wat nu?
  Ik een beginnende beginneling met app’s, tablet en computers.

  • Hoi Paul, wat is exact je vraag? Dit artikel beschrijft meerdere alternatieve methoden om apps te downloaden en installeren op je tablet zonder dat de Android Market op de tablet is geïnstalleerd. Heb je deze al geprobeerd?

 16. Vraag hoe kan ik zien of mijn 7 inch tablet pc pro 3 daad werkelijk 4 gb heeft zoals op de doos staat. merk qware gekocht bij intertoys ik zie in menu maar 2 gb staan ?? volgend de opschrift doos moet het de pro 3 met 4 gb zijn
  verder snort hij wel lekker snel .

 17. Hallo , ik bezit een archos arnova 10 , voor mij persoonlijk werkt dit goed , ik gebruik het om video te zien en ebooks te lezen, nu heb ik een vraag , ik gebruik het program es exploder , daar kan ik films die op mijn pc staan straemen.
  Maar als ik ze wil zien gaat dat alleen met clips van youtube , volgens mij mp4 , nu wil ik ook video´s met avi bestand straemen , maar dat gaat niet , nu heb ik wel een converter op mijn pc staan , maar ik heb al verschillende geprobeerd (ook naar youtube mp4 )maar ik krijg het niet goed , weet iemand soms een oplossing om een avi bestand om te zetten naar de codec die youtube gebruikt ??

 18. Hallo ,

  Ik heb een polaroid tablet
  MPC700GP001
  Gekocht en ik wou hier graag apps opzetten via android market.
  Heb een nieuw Google account aan gemaakt .
  Maar nu zegt de tablet :
  Dat er aan dit account geen Android toestel is gekoppeld,
  Wat kan ik het beste doen?
  Groeten Andreas

 19. Ja ik heb ook z’n polaroide ding.
  Hij kan wordfeud niet eens vinden
  via de appstore en market .
  Hij moet een of andere telefoon vinden denkt hij.
  Via de website , om dit te omzeilen lukt het ook al niet
  Ik ga de vooraf geinstalleerde app, en market deinstaleren,
  en het nog eens proberen
  via de website en usb
  op de sd
  Ben benieuwd
  Gr jim

 20. hallo

  ik heb een tom.tec met android 2.2 maar coin dozer niet het er niet op en zo meer spellen, ook ben ik op zoek naar een e raider app waar ik nederlandse boeken kan lezen zonder kosten.

 21. gacoms jean pierre op

  ik heb een tablet van proximus en daar allemaal geen problemen mee en als je een tablet kopt maakt dan dat er hone:ycomb 3 op staat of meer en deze van belgacom werkt perfect de rest van blokker,enalle speelgoedwinkels prijs van 100-200 kan je niets aan veranderen
  Geef je een goede raad koop een tablet met min 3
  Groetjes

 22. Hallo ik heb zowat de vragen door bekeken ,ik heb een zelde probleen als ik een appl.wil downloaden op mijn tomtec tablet 2.2 speciaal gevraagd hiervoor en ik heb een app. gevonden om te downloaden dan vraag hij ook naar een mobieletelf.
  dan kan ik hem niet downloaden op mijn tablet,kan iemand mij hierbij helpen.

 23. Hoi,
  Ik heb een yarvik 250 gekocht… Nu is het probleem dat bekend is dat je niet alle apps kan downloaden. Nu doe ik dat dus via mijn pc APK downloaden. Als ik het vervolgens op mijn sd kaart zet en heb daarna in me tabblet doe dan komt die er op de een of andere manier niet op,, Nu heb ik gelezen dat ik ook APKinstaller nodig heb om het bestand te kunnen lezen. Maar op de tab heb ik alleen APPinstaller de APKinstaller is dus ook niet te downloaden en nu weet ik eigenlijk niet meer wat ik moet doen om dus toch APPS op mijn tabblet te krijgen?

 24. Ik heb een MID tablet, alle instellingen heb ik uitgevoerd.
  Maar als ik naar de optie ga App Market ga dan krijg ik de melding dat mijn internet connection niet available is.
  Maar ik kan gewoon op internet,zoals mijn mail ophalen, en ik kan Googlen
  Wie weet me hiermee tehelpen

 25. Hallo , mijn dochter heeft een tomtec tablet gekocht en daar heb ik whatsapp op geinstaleerd .
  Maar nu wil ik whatsapp opstarten en nou vraagt hij om een telefoonnummer. Die ze dus zelf niet heeft

  Wat moet ik nu doen ?

  Groetjes Danielle

 26. Ik kan geen apps downloaden. Ik heb een tablet zonder market. Ik krijg als melding: geen device gevonden. Dus hoe kan ik dan de .apk’s op mijn SD krijgen? Ik ben wel gewoon ingelogd met mijn google account.

 27. Goedemorgen

  Wij zijn van plan om een Yarvik 460 of een Point of View ProTab 2XXL Tablet 10″ te kopen, maar we zijn volslagen leek en willen graag van jullie horen welk tablet beter is.
  Deze tablets werken met Android 2.3 hebben we begrepen. Kan dit ook opgewaardeerd naar 4.0, zo ja, hoe moet dit dan.

  Graag jullie reactie

  Alvast dank
  Fam vd Belt

  • Yarvik en Point of View hebben nog geen reactie gegeven of en welke van hun tablets te updaten zijn naar Android 4.0. Je kunt het beste er vanuit gaan dat dit niet zal gebeuren.

 28. hallo leon ik had een vraag over hoe ik via android market (op de computer) naar een app naar mijn mobiel moet downloaden ik had het wel geprobeerd en de app is geinstallerd maar ik weet niet waar het te vinden is…..

  • Deze moet je kunnen vinden, bij correcte installatie, in het applicatie overzicht. Soms moet je daarin wat scrollen om bij de meest recent geïnstalleerde apps te komen. Hoe je in het applicatie overzicht komt kan ik niet zo zeggen, dat is afhankelijk van de Android versie.

 29. leon, zou jij me kunnen vertellen hoe ik aan de E-thermostaat.apk versie 1.1 bestand kom? namelijk via verschillende site’s geprobeerd maar geeft dan koppeling door naar andrroid market met het bericht: app is niet beschikbaar.
  please help me.

  groetjes roy

  • patrickvan deursen op

   hoi is het jou inmiddels gelukt? op een of andere manier geeft de essent app voor mijn nexus one ook aan dat hij niet compatibel is…???? Als iemand weet hoe ik aan de losse apk kom?

   patrick

   • Dit staat overigens in de FAQ’s van Essent:

    Kan ik mijn E-thermostaat ook bedienen zonder app?
    Ja, dat is mogelijk. Heeft u uw E-thermostaat geïnstalleerd, dan regelt u de temperatuur eenvoudig via uw pc of laptop. U logt in en krijgt direct toegang tot het speciale bedieningsprogramma. Hiermee stelt u in een paar klikken het weekprogramma van uw thermostaat in. Of zet u de verwarming meteen een paar graden hoger of lager.

 30. Voor technische vragen over de E-thermostaat kunt u contact opnemen met ICY:

  ICY is Bereikbaar van ma t/m do van 9.00 -17.00 uur en op vrijdag van 9.00 - 15.00 uur
  E-mail: service@e-thermostaat.nl
  Telefoon: 0900 - 0400776 (lokaal tarief)

  Met vriendelijke groet,

  Arnout Janssen
  Essent Klantenservice

 31. Hoi leon,

  ik heb de astro file manager gevonden, als ik dit instaleer krijg ik de mededeling dat er geen apparaat is aangesloten, ik heb een Nook collar van Barnes&noble ik weet niet wat ik fout doe kan iemand mij helpen?

  bvd

  Ton

 32. Beste Leon, het moet toch altijd mogelijk zijn om via Google>Android market apps te downloaden? Met mijn Acer A100 lukt dat, kan dit ook met bijv. de Archos tablets, dat is de vraag.

 33. Hallo,ik had een vraag
  Ik heb een flytouch 3 gekocht en hij werkt verder prima maar als ik naar de youtube site ga en ik wil een video afspelen doet ie niks.
  Ik heb al gezocht naar instellingen die misschien anders moeten staan maar ik kan niks vinden.
  Hoop dat iemand hier de oplossing voor heeft.
  Alvast bedankt

  • Als ik naar een site ga voor filmtrailers speelt het allemaal gewoon af maar met youtube krijg ik niks afgespeeld.
   Ik heb al geprobeerd de nieuwste flash te installeren maar dat lukt ook niet.
   Ik draai met Android 2.3

 34. Er staat wel een flash geinstalleerd op de flytouch dus je zou zeggen dat het moet werken,ik had ook al een youtube app binnengehaald via 1mobile.com maar ook die installeerd ie niet,net zoals bij de nieuwe flashplayer zegt ie: Er is een probleem opgetreden bij het parseren van het pakket.
  Dus ik weet niet wat ik daar verder mee aan moet eigenlijk.
  Hij heeft trouwens voor filmtrailers enzo toch ook flash nodig volgens mij en dat speelt ie allemaal prima af.

 35. Ik heb het voor elkaar,moest er een apart youtube app voor downloaden wat buiten androidmarket valt.
  Had ik nog een vraag,op de flytouch 3 heb je apkmanager,als ik daar op klik zie je alles wat wel en wat niet geinstalleerd is en ondanks de apps die ik gedelete heb omdat ze niet gelukt zijn met installeren of dat het spel niet leuk is blijf je dat allemaal zien in de apkmanager.
  Volgens mij neemt dat ook een hoop ruimte in beslag maar ik zie nergens dat ik het daar ook kan deleten.
  Kan je dat ergens anders doen zodat het bij de apkmanager alleen een lijstje wordt met hetgeen wat je echt op de tablet hebt staan of kan dat niet?
  Anders gaat het lijstje aardig oplopen in de komende tijd denk haha
  Alvast bedankt weer

  gr.marco

 36. Vraagje, ik heb een archos arnova 10b g2 aangeschaft voor mijn zoon. Nu wil hij whats app erop gebruiken. Ik heb het voor hem geinstalleerd. maar als ik ermee wil werken kan ik alleen vrienden importeren via skype en ebuddy. Hoe kan ik op een andere manier vrienden toevoegen?? En kan ik uberhaupt whatsapp wel gebruiken op deze tablet want bij het downloaden moest ik een telefoonnummer invoeren. maarja een tablet heeft geen tel. nummer. Help me!!!!!
  miranda

   • ok dus die app download ik dan en whatsapp ziet dit automatisch. Ja sorry hoor ik ben in dat opzicht echt totaal een leeghoofd als het over tablets gaat hahahha.

    • Klopt, je moet de contactpersonen in het ‘telefoonboek’ van je Android tablet hebben staan, om de whatsapp contacten te herkennen. Deze app is een van de manieren om de contactpersonen aan het telefoonboek van je Android 2.x tablet toe te voegen.

 37. Als je ook een ander android toestel hebt waar wel een Android Market op staat kun je ook daar de apps downloaden die je wilt, via een app backup die je bestanden omzet in .apk bestanden de bestanden op je SDcard zetten en dan de SD card in je tablet stoppen en daar de .apk bestanden openen.
  Dus in stappen:
  1. Download de apps via de Android Market op je andere android apparaat
  2. Maak een backup van je apps op je SDcard(met bijv. App Backup & Restore)
  3. Stop de SDcard in je tablet
  4. Ga naar de backup-app op je SDcard en open daar de apps die je wilt.

  Werkt perfect!
  Ik kan nu fijn whatsappen op de tablet en ook Draw Something etc.
  Werkt trouwens ook voor betaalde apps 😀

  • karin joosten op

   hoi, ik heb voor mijn zoon een arnova 7 G 2 gekocht, maar hij kan zo weinig leuke apps downloaden in de Appslib store , dat ik dat wil doen op de manier die jij gedaan hebt. Downloaden via een telefoon met google play. Kun jij mij vertellen hoe ik dat moet doen met App back en restore? moet ik dat downloaden op zijn telefoon of hoe moet dat ?
   Groetjes Karin Joosten

 38. Ik heb een Tom Tec Tablet android 2.2
  en wil nu draw something spelen
  maar ik kan hem niet vinden in mijn market
  heeft IEMAND een link of wat dan ook met een download voor dit spel voor deze tablet???

 39. Hanne Graat op

  Coole site,

  Heb een Samsung Galaxy met Android 2.2.1, telefoon maar misschien kan ik mijn vraag hier toch kwijt.

  Het icoon van Android Market is weg en die app zelf staat niet in de app lijst. Hoe kan ik die vooraf geïnstalleerde app terugvinden en dan een snelkoppeling maken?

  Hanne

 40. Ik heb een 2de hands Archos 101 IT gekocht nu heeft de vorige eigennaar alles maar dan ook echt alles van het tablet gehaald wat je nodig hebt , alle bestanden zijn weg wat kan ik doen om alles er terug op te zetten . we hebben n poging gedaan om flach-player te instaleren maar die verwerpt hj meteen in de prullebak hoop dat je mij kunt helpen die man waar van ik hem heb gekocht zegt dat het heel simpel gaat door mijn laptop en tablet te verbinden en bestanden over te zetten .klopt het dat het via contact van laptop naar tablet wel gaat om alles er terug op te zetten bv dank hopeloos

 41. Leon.

  ik heb de Qware 7 inch tablet en kan via android market alles wat ik wil downloaden en openen behalve Angry Birds. Deze wordt wel geinstalleerd maar na dat hij zegt loading dan schiet hij terug naar het hoofdmenu zonder hem te openen. Kun jij mij vertellen wat dit zou kunnen zijn?

  Thanks

 42. Hallo,

  Ik had ff een vraagje over het whatsapp op je tablet.
  Ik las dat je de app Go Contacts Ex moest installeren en dat heb ik gedaan,ik heb mn contacten van mn telefoon gekopieerd op mn sdcard maar wat moet ik nu doen om die contacten bij mn whatsapp of Go Contacts Ex te krijgen?
  Alvast Bedankt

  gr.marco

 43. En als ik whatsapp opstart blijft ie eerst om het telefoonnummer vragen voordat ik door kan,wat vul ik daar in,of is daar een andere manier voor om dat te omzeilen?

  gr.marco

 44. ik heb een polaroid 7 inch tablet maar ben een lek om er mee om te gaan snap er niet veel van ik wil dingen op me tablet zetten maar snap niet hoe heb veel van jullie gelezen en geprobeerd ook de sites maar het lukt niet zeker wordfeud niet kan iemand me helpen om een beetje met dat ding over weg te kunnen ow ja wat ook een brandende vraag was of je er e-boeken op kan zetten ik hoop dat iemand me kan helpen
  gr tanja

 45. heey leon,
  Ik had Mega Jump willen downloaden, alleen hijn HTC wildfire zegt dat ”Uw apparaat is niet compatibel met dit item” Wat wilt dit zeggen? Xx

 46. Ik heb vandaag een 7-inch tablet gekocht bij de Kruidvat Cherry Mobility Tablet M677. In de beschrijving wordt vermeld dat er ook facebook op geïnstalleerd kan worden maar wanneer ik de app gevonden heb, krijg ik de melding dit apparaat is niet compatibel met dit item. Hoe kan ik dit oplossen?

 47. ik zou graag spellewillen spelen van facebook maar die werken met java nu heb ik een yarvik 310 zou iemand mij kunnen vertellen hoed it mogelijk is

 48. ik zou graag spelle willen spelen van facebook maar die werken met java nu heb ik een yarvik 311 zou iemand mij kunnen vertellen hoe dit mogelijk is

 49. Hi Leon,

  Ik ben van plan een ARCHOS 80 G9 Turbo 250GB te kopen maar wilde even weten of ik hier problemen mee kan hebben mbt de Google applicaties en de Android Market ?

  Kan ik gewoon alle applicaties (zoals uitzendinggemist, facebook etc.) hier mee downloaden ?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Mvg, Peter

 50. Jacques Derksen op

  Ik heb een polaroid 10″ tablet maar kan geen ereader software vinden.
  Mijn tablet wordt niet herkend.
  Wie helpt?

 51. Hallo Leo
  ik wil een app downloden op mijn tablet buiten de play om dat krijg ik niet voor elkaar wat doe ik verkeerd?

 52. Hoi Android lovers,
  Ik heb een Yarvik TAB467 en ook deze wordt geleverd zonder Google Play.
  Op het internet is echter een script te downloaden waarmee je het toch op je tablet kunt krijgen mits je een usb-verbinging hebt van je tablet naar je PC (http://www.slatedroid.com/topic/30855-scripts-allwinner-a10-tablets-google-play-script/). Ik heb het gedaan (wel goed lezen how to) en het wekrt uitstekend!! Gewoon Google Play en dus een uitgebreide market! Overigens is het installeren van What’s App ook geen probleem als je geen 3gG versie hebt; gewoon via internet installeren en ipv een gsm-nummer je vaste tel.nummer invoeren; je wordt dan gebeld 😉 en krijgt een gesproken code (3 cijfers) die je kunt invoeren, en het werkt. Succes allemaal.

 53. Je kan ook via express files android apps downloaden. DownloadSite:
  http://express-files.com/download
  1. Download je app,
  2. Sluit je Android aan op je computer (als je dat nog niet had),
  3. Kopieer het spel naar de gewenste folder,
  4. Dan: instellingen;applicaties;onbekende bronnen aanvinken (als u het niet vertrouwd doe het dan niet!0,
  5. Ga naar de folder en volg de stappen dier er gegeven worden om het spel te installern.

  Enjoy!!!

 54. NOOIT meer een Android, wat een gedoe om er de meest easy app op te downloaden. krijg constant..je hebt geen device, terwijl de tablet op mn schoot ligt! Heb me voor Google aangemeld, alles werkt alleen het downloaden van apps lukt niet. ga sparen voor een iPad

 55. Leo van Lammeren op

  Ik heb een difrnce tablet DIT7010 gekocht. Internet doet het goed.
  Wil ik echter mijn e-mail account instellen dan krijg ik steed de melding ,, niet volledig”. Als ik via internet naar mijn mail-box ga dan werkt dat wel.
  Als ik bij mijn bank wil inloggen krijg ik ook steeds de melding ,,niet volledig ingevuld”. Doe ik iets verkeerd of inderdaad iet niet volledig?

 56. butterflyliji op

  Halo, ik ben sinds kort in het bezit van een Tomtec 7 tablet. Wil hier mijn contactpersonen van m’n hotmail aan toevoegen, maar het wil me niet lukken.

  Wordt bij de serverinstellingen steeds om volgende gevraagd: domein/gebruikersnaam, server.

  Wat ik ook invul het wil maar niet lukken….kan iemand me hiermee verder helpen?

  Mvg butterflyliji

 57. Hallo, ik heb onlangs een tablet gekocht nmet andriod bestuuring, maar heb problemen met E-mail account op de tablet te krijgen, hopelijk is er een antword hier op.

  • De meeste tablets hebben een app waarmee je je e-mail account kunt instellen. Hierna wordt automatisch je e-mail binnengehaald.

   In de handleiding staat vaak beschreven hoe dit kan.

   Kun je het probleem wat gedetailleerder omschrijven?

 58. mellowney op

  hoi, ik heb een vraagje. ik heb pas een Arnova 7b G2 gekocht, en daarop zit android. maar als ik een nederlandse app wil downloaden (bijvoorbeeld Couvers, Kijkes) dan vindt ie het niet omdat ik een engelse appstore heb. en ik heb geen android marked. hoe kan ik bij de nederlandse apps komen?

  • Het is niet mogelijk om op een legale manier de Android Market op je tablet te krijgen. Google heeft geen licentie gegeven van de Play Store (= Android Market) voor op deze tablet.

   Je zult een van bovenstaande alternatieve methoden moeten proberen. Daar zul je inderdaad niet alle apps vinden. In dat geval dien je een .apk file zien te bemachtigen. Je zou de makers van beide apps kunnen benaderen en aan kunnen geven dat veel mensen een tablet hebben zonder Play Store, en dat men wellicht de .apk-file van de app op de website wil publiceren zodat iedereen ‘m zelf kan downloaden van de website.

   • mellowney op

    hoi, bedankt voor je reactie. maar op dit moment kan ik helaas helemaal niets meer met mijn tablet. het zit namelijk zo: ik wilde de tablet in de usb oplader doen, en opeens deed hij de hele tijd opnieuw het opstartscherm! ik heb het een paar keer geprobeerd, maar hij blijft het doen en ik krijg hem dan ook aleen uit als ik de usb eruit trek. dan krijg ik de tablet ook niet meer aan, eenmaal los. weet u hoe ik hem weer normaal krijg?

 59. timboersma op

  Hier een methode die ik heb gebruikt voor mijn arnova 7d G3. Ik heb google play werkend gekregen op mijn tablet via deze manier. Het is heel simpel en iedereen moet het wel kunnen. Gewoon de instructies goed opvolgen in de link. Ook handig als je tablet kapot gaat binnen de garantie, omdat je niks veranderd aan de software zelf. Mocht je het weer willen veranderen kun je heel makkelijk weer terug naar je fabrieksinstellingen en is er niets van te zien.
  Succes ermee, ik hoop dat ik een steentje heb bij kunnen dragen.

  http://www.androidtablets.net/forum/archos-tablets/34887-install-market-v3-4-4-archos-arnova-7-g2-without-root-flashing.html

 60. Beste mensen,

  ik heb pas een tablet gekocht van difrnce hier staat astro en apk installer op.

  Nu wilde ik graag fantasy town spelen omdat ik deze op een iphone ook al is heb gespeeld en ik vond het een geweldige game. Nu heb ik de apk van fantasy town gedownload op mijn tablet gezet en krijg vervolgens de melding:-> Your device is not compatible with this game Please request a refund. ik heb werkelijk geen idee wat ik fout doe T__T zijn er speciale versies voor deze versie van het tablet er zit een android versie 4.0.3 please help

 61. Hoi ik heb een belangrijke vraag.

  Als ik naar de store gaat zie ik best weinig apps me oude tablet had er veel meer hoe komt dat ??

 62. Ik heb iets vreemds met mijn nieuwe Xiron 10″ tablet versie 4.0. Ik zie play store wel staan bij instellingen/apps/alles maar er staat geen app play store bij de applicaties???
  Heeft iemand enig idee hoe ik de app op mn bureaublad kan krijgen.
  Ditzelfde is ook voor google maps, wel te zien bij intellingen/apps/alles maar geen aparte app bij de applicaties…

 63. vandaag een Cresta 10″ android 4.0 voor mijn zoontje aangschaft.
  Nu kan ik de androidmarket openen, maar als ik een gratis spelletje wil downloaden geeft hij aan ” app kan niet worden gedownload wegens een fout” heeft iemand dit probleem ook al gehad?

 64. Heb een Polaroid MIDC700 tablet aangeschaft. Ben er best blij mee maar om te internetten op mijn werk moet ik een caching proxy ondersteunen en dus heb ik een ding gedownload dat heet proxydroid maar om dat te installeren moet ik het tablet eerst rooten. Heeft al iemand anders ervaring met het rooten van dit tablet?

  • het rooten enzo hoeft niet.
   ga naar instellingen en selecteer onder “internet” “auto-proxy”
   Ik heb zelf de tablet nog niet gekocht maar dit fixte het wel bij een vriend!

   Geluk

 65. hoi
  ik voor mijn dochter een tablet difrnce dit 7010 gekocht.
  hij is volledig geinstalleerd en dat is ook volledig gelukt.
  wanneer ik nu vanuit de play store een app wil downloaden krijg ik telkens de volgende foutmelding:
  rpc:s-5:aec0
  kan er iemand mij zeggen wat ik moet doen aub?

 66. Ik heb een zo goed als nieuwe Archos 7c home tablet gekocht, puur om Wordfeud te kunnen spelen. Maar als ik de AppsLib open krijg ik een server foutmelding en ik kom geen steek verder. Weet iemand raad, misschien door dezelfde ervaringen?

 67. hallo

  ik heb een archos 97 carbon tablet en kan via android market alles wat ik wil downloaden en openen behalve Angry Birds. Deze wordt wel geinstalleerd maar nadat je klikt op de snelkoppeling krijg je zwart beeld en dan schiet hij terug naar het hoofdmenu zonder hem te openen. Kan iemand mij vertellen wat dit zou kunnen zijn?

  groeten tobias

 68. Ik heb een DIFRNCE tablet, de DIT8010.
  Hij start niet meer op.
  Ik heb hem gereset, met een pennetje aan de achterzijde.
  Dan ik een opstartschermpje, deze verdwijnt, en verschijnt nogmaals.
  Na een halve minuut is het scherm weer zwart, daarna volgt een toontje.
  Na lang wachten gebeurt is niets meer.
  Ook heb ik geprobeerd de aan/uit knop lang vast te houden. Echter zonder het gewenste resultaat. Wat kan ik nog doen?

 69. Hallo,

  ik heb een tablet androiad 2.2 gekocht. Alleen ik heb er een probleem mee. Als ik apps wil downloaden via de app market, krijg ik de melding dat er geen verbinding is, terwijl er die wel degelijk is. Hoe kan ik dat verhelpen, want google play kan ik niet downloaden, omdat het tablet het neit ondersteund. Kunnen jullie mij hiermee helpen?

  Groetjes

 70. Wie zou me kunnen helpen om advies te geven over de polaroid MPC700.
  Het probleem is ,kan ik op deze Android 2.2 tablet skype ??en skype downloaden want dat lukt me nog steeds niet.
  En wie kan me vertellen wat UBEROID is en heb ik er wat aan.

  Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen.

  Groet Arnold

 71. kenny scharmin op

  hallo, ik heb hier een ipad van connex gekregen zo’n mini, ook staat er bruneau op, model mpcm700cx001. maar als ik deze wil aansteken krijg ik dat mannetje van android op mijn scherm en voor de rest niks, ik kan er echt niets mee doen..wat nu??

 72. Beste jeroen, ik krijg het maar niet voor elkaar om street fighter op mijn basis transformer te te zetten. Kan jij mijn helpen. Groeten mark

 73. Hallo Jeroen.
  Ik heb voor mijn dochter een tablet via Veronica aangeschaft. Nu wil ze graag Whatsapp hierop.
  Nadat ik via de browser Whatsapp installeer krijg ik de melding dat het tablet niet geschikt is. Betekend dat ik het tablet niet kan gebruiken voor Whatsapp of bestaat er een mogelijkheid om via een omweg hier toch gebruik van te maken.
  Hopelijk heb jij hiervoor een goede tip.
  Grt Els

  • De officiële app kan helaas alleen via de Play Store geïnstalleerd worden. Op mijn 10 inch Android tablet lukt dat al niet omdat de app helaas niet compatible is. Daarop gebruik ik gewoon de browser en eredivisielive.nl. Wel met abonnement natuurlijk 🙂

 74. goede avond,

  Ik heb ook een android tablet en ben helemaal verknocht aan WordOn. Helaas echter kan ik niet alles doen op dit spel omdat aan de onderzijde een soort menubalk van de tablet de knoppen van het spel gedeeltelijk bedekken. ik weet inmiddels de functies van de knoppen en omdat nog een klein randje van deze knoppen te zien is kan ik (heel voorzichtig en vaak net mis) de knoppen bedienen.
  Is hier iets aan te doen? kan ik b.v. het beeld van WordOn verkleinen?

 75. Ik heb voor mijn moeder een Yarvik 410 tablet gekocht via een webwinkel.
  Mijn moeder is eenzaam dus zou ze op afstand wordfeud e.d. kunnen spelen.
  Na lang klooien om wifi verbinding te krijgen en wordfeurd erop te zetten is het spel amper te spelen. Zodra ik een letter wil verplaatsen gaat het beeld groot / klein enz.
  Kan het beeldformaat vast gezet worden?

 76. Beste Leon,

  Ik heb een tablet Cresta CTP888 gekocht voor mijn zoontje. Als we via Market een spel willen downloaden geeft hij de melding: “Market is gestopt” aan. Ik kan dus niets van daaruit downloaden. Kun je mij helpen?

  Vast bedankt!
  Sandra

 77. Ikheb een polaroid prog40c, cadeautje van Bruneau.
  Werkt perfect….maar kan geen apps downloaden via de google appstore…..
  Is er hier een oplossing voor ?
  Hoe betrouwbaar zijn andere sites om apps te zoeken ?
  Toegang tot dit, toegang tot dat en zoveel meer…….

 78. Hallo Leon,
  ik heb voor mijn moeder een Viewpia TB-210 gekocht. Alles werkt goed behalve als ik via Play Store een applicatie wil downloaden, dan krijg ik de volgende melding:

  fout bij het ophalen van informatie van de server RPC:S-5:AEC-0

  Ik heb al via instellingen/apps de gegevens gewist van Google Play store maar dat heeft niet geholpen. Is hier misschien nog een andere oplossing voor?

  Alvast bedankt,
  Eric.

 79. frans janssen op

  ik heb een gruwelijke hekel aan die market sites omdat die de tablet niet eens kent en dus er helemaal niets mee kan downloaden en installeren.
  ik download van verschillende site rechtsreeks op mijn gewone pc omdat dat sneller gaat en dat gaat prima.
  dan sla ik ze op , op mijn externe hard schijf .
  deze sluit ik aan op de usb van de tablet en zo installeer ik alles apps .
  soms krijg ik wel een melding dat “Er is een probleem opgetreden bij het parseren van het pakket”.
  m,aja dat komt gelukkig niet veel voor
  mijn tablet is een Flytouch 2 met android 2.1
  heb wel een vraag weet iemand of hier zonder gevaar dta hij het niet doet android 4.1 opploffen.
  MvG frans

 80. Mick Bilderdijk op

  Ik heb een navigatie systeem op DVD.
  Nu zet ik de apk file eerst op de micro kaart.
  Vervolgens uitpakken met Astro, maar hij zet de gemaakte map in mijn telefoon geheugen ipv op de micro kaart.
  Het geheugen van de telefoon is echter te klein voor de navigatie mappen.
  Het betreft een LG L3.
  Iemand de oplossing?
  Gr. Mick

  • Niet alle apps zijn naar SD te verplaatsen. Dit moet de app-maker hebben ingesteld. Daarnaast is het alleen mogelijk onder enkele voorwaarden.

   Als het niet lukt met een app als Apps2SD (App migratie) dan is het simpelweg niet mogelijk voor die desbetreffende app, helaas 🙁

 81. Verplaatsen naar sd kaart wordt niet meer ondersteund vanaf android ICS
  Ook met behulp van allerhande tools gaat dit niet meer lukken, denk hierbij aan link2sd of ap2sd.
  De reden hierachter was/is om de stabiliteit te waarborgen.
  De Sd wordt nu meer en meer gezien en gebruikt als louter mediaopslag.
  Immers de huidige tablets krijgen steeds meer intern geheugen.

  Sommige fabrikanten zijn zelfs al zo arrogant om te denken dat een (micro) sd kaart al helemaal niet meer nodig is bij bepaalde type tablet.
  Nu is dat laatste niet helemaal correct, de nexus uitvoeringen worden de eisen opgelegd door Google ( en die bepaalde geen sd kaart slot ).
  Zodat men meer en meer afhankelijk wordt van internet en de cloud ( online opslag en diensten ).
  Online opslag heeft natuurlijk voordelen, maar zeker ook nadelen.
  Het ligt er voor de gebruiker er net aan wat zwaarder weegt.
  Immers de overheden proberen steeds meer en meer vat te krijgen wat er op het net gebeurt, en zo ook bij de online opslagdiensten.
  En natuurlijk gebeurt het wel eens dat door kleine incidenten het een en ander “op straat” komt te liggen, immers een foutje is zo gemaakt.
  En last but not least, u heeft om daar gebruik van te kunnen maken altijd een online verbinding nodig.
  Gosh, zal u net op dat moment problemen hebben met uw provider……of ergens zijn waar geen verbinding mogelijk is.

  Dus in the cloud werken is prachtig, maar niet voor kritische of compromitterende bestanden.

  Voordelen?
  Ook wel, immers u kunt ( als alles goed gaat ) overal ter wereld bij uw bestanden.
  En u hoeft zich niet druk te maken om backups…….al hoewel…..wed nooit op één paard.

 82. Hier is een manier:
  LET OP: je moet wel met beide apparaten zijn gesyncroniseerd.

  Ga naar play.google.nl op je computer. (niet op de tablet.)
  Zoek je app.
  klik op installeren.
  Ga nu naar je tablet. als het goed is zou deze moeten beginnen met downloaden!

  Veel Geluk

 83. mjj gabriels op

  ik eb een polaroid tablet met android 2.2
  kernel 2.6.32
  build number v1.5.6 erop
  nu is het probleem hij blijf bij het opstarten hangen ik kan er niks meer meer verder ik heb de reset knop al gebruikt maar dat help niet weet jij misschien wat het is en hoe ik het kan verhelpen

 84. Hallo Leon, met een OTG kabel en t app OTG disk kan ik uitstekend files van de USBstick naar het tablet schrijven. Maar ik wil graag mijn foto’s van het tablet naar de USB stick schrijven . . op mijn reizen neem ik geen laptop of PC mee om mijn foto’s veilig te stellen. In de cloud duurt veeeeel te lang, dus naar een USB stick lijkt mij het veiligste, ook omdat ik niet altijd een WiFi verbinding heb.

  Hoe krijg ik dit voor elkaar?

  Harmen

 85. Hallo,

  Na mijn laatste update is mijn samsung tab 2 10.1 gecrasht…hij start niet op.
  je ziet alleen samsung staan.
  ik heb geprobeerd om te resetten en fabrieks instelinggen te zetten…maar helaas ook geen resultaat.
  Wat kan ik nu doen om deze weer werkend te krijgen.

  heeft iemand een tip voor mij?

  Mvrg,
  Dennis

 86. hallo

  ik heb een tablet van iemand over gekocht het gaat om de cresta model: ctp828 dueal core 4 gb.
  Bij deze mensen heeft de tablet gewoon wifi dat is ook geen probleem om die daar op aan te sluiten
  zodra ik thuis kom en wifi inschakel kan hij niks vinden nu heb ik de tablet al 3 keer geherstelt maar kan die het nog steeds niet vinden. Hoe kan ik wifi inschakelen via mijn ip adres want hij zegt elke keer dat die mijn ip adres ook niet kan vinden,

  Gr

 87. Mijn mama heeft eergisteren de tablet ct700 van carrefour gekocht.
  Wij hebben echter gemerkt dat de meeste applicaties van facebook (die je ook kunt downloaden in SlideME) echter niet werken. Op mijn Nexus 7 2013 werken die wel.
  Wat zouden we kunnen doen om dit op te lossen?

 88. wij hebben een Yarvik tablet. Kan iemand vertellen hoe wij Candy crush saga en Heroes er op kunnen zetten. Hij kan geen google play-store vinden.

 89. Hier is mijn verhaal, mijn ex liet me voor een ander dit 2 jaar geleden, zo veel dat ik hou nog steeds het ik wachten moest totdat hij terug een dag komt voor mij, maar helaas.
  Een vriend adviseerde me om te herstellen door middel van een bepaalde meester van godheden Vanek, oorspronkelijk ik dacht dat ik ben bezig met een charlatant omdat ik al met mediums en lichten bij verschillende gelegenheden hebt, maar ik verkeerd was, ik geef toe dat het zeer effectief is.
  De laatste brak het verband tussen mijn ex en mijn rivaal en maakte me terug mijn mijn ex in 7 dagen, nu ben ik erg blij om te leven met hem en hij werd ernstiger dan vóór.
  Ik weet niet wat de aard die het heeft maar ik getuigen dat dit model van goddelijkheid effectief en kan macht vertrouwde hem voor zijn werk. Ik laat het zijn mail: v.legba@live.fr

  Het deel van Laura Poullet

Reageer