Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

Televisie kijken op je tablet

maandag, januari 24, 2011 om 21:24 door Edwin

Een tablet is een ideaal apparaat om op de ongebruikelijke plekken video te kijken. Dat onderweg video kijken prima mogelijk is, dat moge duidelijk zijn. Maar hoe zit het met streaming en/of live video op je tablet? Diensten als Uitzending Gemist en RTL XL zijn razend populair, maar zijn voornamelijk bedoeld voor gebruik op een PC of Media Center. Hoe zit het met de ondersteuning van tablets? En is het mogelijk om live TV te kijken op je tablet? Wij zetten alle ontwikkelingen op een rij.

Live televisie kijken

Er zijn momenteel geen applicaties of websites beschikbaar die het voor iedereen mogelijk maken om live televisie te kijken op een tablet. Voor een kleinere groep gebruikers zijn er wel mogelijkheden:


Live TV via Ziggo [Alle OS]
Klanten van internet- en televisieaanbieder Ziggo kunnen via het web live televisie kijken. Je moet hiervoor wel via het netwerk van Ziggo met internet verbonden zijn, dus het werkt alleen als je je tablet via je eigen WiFi connectie gebruikt.
Ziggo Spotlight

iTV [iPad]
iPad gebruikers die via Ziggo het internet bereiken kunnen bovenstaande livestreams gemakkelijk openen via een speciaal voor de iPad ontwikkelde WebApp: iTV. Hiervoor surf je naar deze website. Wanneer je deze website aan je startscherm toevoegt heb je een prima WebApp om de streams te starten. Voorwaarde is wel dat je VLC player geïnstalleerd hebt staan op je iPad.
iTV

SPB TV [Android]
Wanneer je live televisie wilt kijken op je Android telefoon kun je de applicatie SPB TV installeren. Deze applicatie geeft je toegang tot een reeks internationale televisiezenders. Uit Nederland zijn de digitale kanalen Journaal 24, Politiek 24 en de regionale omroep RTV West aanwezig.
SPB TV is gratis te downloaden in de Android Market.

EyeTV [iPad]
EyeTV - TabletGuide.nlElgato maakt tv-kaarten die het live televisiesignaal uitzenden via je WiFi verbinding in huis. Via deze zender en de bijbehorende EyeTV software is het mogelijk om op je Mac, PC of iPad live televisie te kijken.
EyeTV is voor € 3,99 te downloaden in de App Store.

Slingbox
Een Slingbox is een apparaat dat je televisiebeeld omzet naar een streaming signaal, zodat je je eigen televisiebeeld overal kunt bekijken. Dat kan op elke willekeurige PC of Mac met Wifi, maar natuurlijk ook op een mobiel apparaat. Er zijn applicaties te vinden voor iOS, Android en Windows, dus kunnen de Slingbox beelden op elk denkbaar apparaat bekeken worden.
Het downloaden van de applicaties is niet gratis.

Uitzendingen terugkijken

Voor het terugkijken van uitzendingen zijn er voldoende oplossingen te vinden. Voor ongeveer elk type tablet zijn er mogelijkheden, al zijn dat niet voor elk type tablet dezelfde mogelijkheden.

Uitzending gemist
uitzending gemist - TabletGuide.nlDe publieke omroepen verzamelen al hun uitzendingen op www.uitzendinggemist.nl. Voorheen ondersteunde deze website geen mobiele apparaten. Sinds een grondig re-design van de site is daar verandering in gekomen. Op beta.uitzendinggemist.nl is de nieuwe versie te vinden en deze site kan video’s weergeven in Flash en Silverlight. Heb je een Meego of Android tablet en ondersteunt die Flash, dan kun je gebruik maken van de site en de video’s in Flash laten weergeven. Heb je een tablet met Windows, dan kun je gebruik maken van de Silverlight plugin.

Speciaal voor iPad bezitters is de site HTML5 geoptimaliseerd en voor de iPad opengesteld. Hierdoor kan je ook op de iPad, zonder ondersteuning voor Flash en Silverlight, de uitzendingen terugkijken.

Uitzending gemist mobiele website
Via m.uitzendinggemist.nl kun je ook de video’s van de publieke omroep terugkijken, maar in een minder goede kwaliteit. Een oplossing voor onderweg dus.

Uitzending gemist app [Android]
Uit de tijd dat uitzendinggemist.nl nog niet geschikt was voor mobiele apparaten stamt een Uitzending Gemist App voor Android. Via deze app kun je ook alle uitzendingen terugvinden en terugkijken, maar helaas wel in een mindere kwaliteit. Dit is voor gebruik onderweg prima, maar wanneer je via een breedband verbinding kijkt, is de kwaliteit aan de lage kant.
Uitzending Gemist is gratis te downloaden in de Android Market.

RTL gemist
Ook RTL heeft een eigen website voor het terugkijken van uitzendingen. De video’s zijn gecodeerd in Silverlight en daardoor alleen te gebruiken op een Windows tablet. Voor de iPad is er een aparte pagina in het leven geroepen en deze maakt het met HTML5 wel mogelijk om video’s terug te kijken op de iPad. Via deze pagina is het ook mogelijk om video’s te kijken in Android, maar daarvoor moeten een aantal stappen genomen worden. Een uitleg over hoe je RTL gemist kunt kijken op een Android tablet vind je in ons forum.


RTL XL [iPad]
RTL XL is een tweede videoplatform van RTL. Via RTL XL bekijk je korte fragmenten en hoogtepunten uit RTL programma’s. Ook deze website werkt alleen in Windows, maar voor de iPad is een applicatie ontwikkeld die toegang geeft tot de fragmenten.
RTL XL is gratis te downloaden in de App Store

Television [Android]
Deze app van Blumedialab laat je fragmenten terugkijken van televisiezenders en -omroepen uit de hele wereld. De Nederlandse kanalen worden gevuld door de NPS, NOS, Vara en Eredivisie Live.
Television is voor € 2,19 te downloaden in de Android market (zoek op ‘televisie’).

Deel dit artikel:
blog comments powered by Disqus
Uitgebreid assortiment iPad abonnementen bij Metjelaptoponline.nl

Poll

Wat is de ideale schermgrootte voor een tablet?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste Forum Berichten

Archief