Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

Google opent Android Market website

woensdag, februari 2, 2011 om 23:13 door Edwin
Android Market - TabletGuide.nl

Google heeft een webversie van de Android Market geopend. Je kunt nu dus ook vanaf een niet-Android apparaat door de applicaties bladeren. Het is mogelijk om via de website applicaties af te rekenen. Na het kopen van een applicatie wordt deze automatisch op je apparaat gedownload en geïnstalleerd. Wanneer je meerdere Android apparaten in je bezit hebt, is het mogelijk deze een herkenbare naam te geven, zodat je de juiste applicaties op het juiste apparaat laat installeren.


Er is nog geen aparte sectie binnen de market voor tablets en dat vinden we enigszins vreemd. Binnen afzienbare tijd zal de Motorola Xoom op de markt komen en we kunnen ons voorstellen dat Xoom gebruikers bij voorkeur tabletapplicaties installeren. Een aparte market voor tablets lijkt ons ook geen logische keuze. Misschien lopen we op de zaken vooruit, anders is er nog wat te verbeteren voor Google.

Een welkome toevoeging is de geschiedenis van Android Market orders op de website. Dit geeft je een volledig overzicht van alle transacties binnen de market en daardoor vergeet je nooit meer welke applicaties je in het verleden al eens afgerekend hebt. Een functie die we op onze telefoon vaak missen.

Tenslotte heeft Google aangekondigd dat Android ‘in-app verkopen’ zal gaan ondersteunen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars het betaalsysteem van de market integreren in hun applicaties. Dit maakt het o.a. mogelijk om via de market downloadbare content te gaan verkopen of bijvoorbeeld abonnementsdiensten aan te bieden.

Bron: Engadget / Android Market

Deel dit artikel:
  • Jelle Laan

    Dit maakt het dus mogelijk om met elke android tablet apps te downloaden? bijvoorbeeld op de thosiba folio 100 en de notion ink adam?

  • http://www.tabletguide.nl Edwin van der Palen

    Nee, je zult wel de Android Market geinstalleerd moeten hebben. Anders begint je telefoon niet met downloaden.

blog comments powered by Disqus

Poll

Wat is de ideale schermgrootte voor een tablet?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste Forum Berichten

Archief