Kurio lanceert nieuwe kindvriendelijke Telekids TAB

1

Een nieuwe kindvriendelijke tablet-computer is vanaf deze maand te koop in Nederland. De Kurio Telekids TAB is alweer de zevende kindertablet van Kurio die we in Nederland zullen zien. Qua uiterlijk is niet aan het succesontwerp getornd. Nog steeds zien we een stevige rubberen behuizing, ideaal voor de kids, verkrijgbaar in enkele felle kleuren. En natuurlijk is het Telekids-merk prominent aanwezig, hoewel het televisieprogramma niets te maken heeft met de tablet naast de promotionele activiteiten en de voorgeïnstalleerde Telekids-app. Belangrijk onderdeel van de 7 inch Android-tablet is weer de Kurio software, waarbij speciale profielen voor de kinderen kunnen worden aangemaakt. De software beschikt over een internetfilter en over een speciale kindvriendelijke app store, de Kurio App Store, om applicaties in te downloaden.

Een uniek element voor tablets is de Kurio Motion functie. Hiermee kunnen kinderen games spelen voor de camera van de tablet. De bewegingen die ze maken. boven het scherm dus niet in de vorm van aanrakingen, vormen de besturing van educatieve, sportieve of racing games.

Het is te hopen dat de kids niet veeleisend zijn, kijkend naar de specificaties. Zo zien we een inmiddels wat oudere resolutie, namelijk 1024 x 600. Dit geeft een pixeldichtheid van 170 pixels per inch. In de stevige en kleurrijke behuizing vinden we een dual-core processor van Intel uit de Clovertrail generatie. Welke cpu dit exact is weten we niet. Wel weten we dat de kloksnelheid 1,2 GHz bedraagt. Verder is 1 GB werkgeheugen aangebracht en vinden we 8 GB opslagruimte in de tablet die kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje van maximaal 32 GB.

De Kurio Telekids TAB uit 2014 heeft daarnaast de beschikking over een 0,3 megapixel frontcam en een 2 megapixel camera. Bluetooth 4.0 is aanwezig voor het aansluiten van draadloze apparatuur op de tablet. En natuurlijk heb je de beschikking over WiFi (802.11 b/g/n)/

Kurio heeft Android 4.4 geïnstalleerd op deze kindertablet met, zoals gezegd, speciale kindvriendelijke Kurio software.

De adviesprijs voor deze Telekids TAB wordt slechts 99 euro. Je kunt deze tablet-pc vanaf september 2014 vinden in de Nederlandse winkelschappen.

Bekijk hier alle Kurio Telekids TAB specificaties.

Bekijk hier alle Kurio Telekids TAB specificaties.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1024 x 600
  • Afmetingen onbekend
  • Processor Intel Clovertrail (dual-core)
  • Gewicht 1 gram
  • Opslagruimte 8
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

Reageer