‘Apple test heimelijk nieuwe iOS 8.1.3-update’

0

Het is vandaag precies een week geleden dat Apple iOS 8.1.2 uitrolde voor de iPad en iPhone. We weten dat Apple druk bezig is met iOS 8.2, die momenteel door ontwikkelaars onder de loep wordt genomen. Maar voordat deze versie wordt uitgerold, staat ons waarschijnlijk nog een tussentijdse update te wachten. Volgens MacRumors test Apple in alle stilte iOS 8.1.3.

De techwebsite constateerde in de statistieken dat enkele tientallen bezoekers de site bezochten op apparaten die draaien op iOS 8.1.3. De eerste bezoekers met deze versie van Apples mobiele besturingssysteem verschenen op maandag 8 december, slechts enkele dagen voordat het Amerikaanse technologiebedrijf iOS 8.1.2 uitrolde. Een dag later ontvingen ontwikkelaars de tweede betaversie van iOS 8.2.

Het aantal bezoekers dat iOS 8.1.3 gebruikt, bedraagt volgens MacRumors slechts “enkele tientallen”. Dat duidt er mogelijk op dat Apple in het geheim een nieuwe update aan het testen is.

De redactie erkent dat het mogelijk is dat zogeheten ‘faked identifiers’ de website bezoeken, maar stelt dat de bezoekersaantallen die via Apples netwerk hun site bezoeken eveneens aantoont dat deze mensen iOS 8.1.3 gebruiken.

Hoe het ook zij, het is een aanwijzing dat we op korte termijn wellicht een nieuwe update van Apples mobiele besturingssysteem tegemoet kunnen zien. Een die waarschijnlijk enkele kleine bug fixes bevat.

iOS 8

Een maand geleden stelde Apple iOS 8.1.1 ter beschikking voor zijn gebruikers. Afgelopen week rolde het Amerikaanse technologiebedrijf opnieuw een update uit voor de iPhone en iPad: iOS 8.1.2. Deze update is 28.2 MB groot en bevat een aantal kleine bug fixes.

Volgens de laatste cijfers ligt het aantal iPhones en iPads dat op iOS 8 draait –het zogeheten adoptiepercentage– op 63%. Dat is een fors aandeel als je nagaat dat ruim een jaar na de lancering niet meer dan 33,9% van alle Android-apparaten op Android 4.4 (KitKat) draait. Bij de lancering van voorgaande versies van iOS lag het adoptiepercentage aanzienlijk hoger.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer