Amazon Fire 10 krijgt nieuwe look

0

De Amazon Fire 10 is in een nieuw jasje gestoken en ook de specificaties zijn aangepakt door de online retailer. Het prijskaartje van 230 dollar daarentegen is nog altijd zeer aantrekkelijk. De tablet is vanaf nu te bestellen via de webwinkel van Amazon.

De Amazon Fire 10 werd vorig jaar september onthuld door Amazon. Door velen werd deze tablet geprezen vanwege zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is dan ook logisch dat de retailer uitgerekend dit model van een nieuwe look and feel voorziet.

Specificaties Amazon Fire 10

Het eerste dat onmiddellijk opvalt aan de nieuwe Amazon Fire 10 is de behuizing. Amazon heeft ervoor gekozen om de plastic behuizing te vervangen door aluminium. Zo ziet en voelt de tablet even degelijk aan als high-end modellen zoals de iPad Air 2. Hij ziet er dus niet alleen beter uit, maar heeft ook nog eens hetzelfde prijskaartje als de plastic uitvoering. Als je standaard dan ook nog eens meer opslagcapaciteit wil hebben, dan is de aluminium variant absoluut voor jou weggelegd: alleen dit model komt namelijk optioneel met 64GB intern geheugen.

De Amazon Fire 10 heeft een 10.1 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en een pixeldichtheid van 149 ppi. Onder de motorkap heeft Amazon een quadcore-processor van MediaTek geplaatst die geklokt is op 1.5GHz. Deze gaat gepaard met 1GB RAM. De hoeveelheid opslagruimte is afhankelijk van de uitvoering die je kiest: je hebt de keuze uit 16GB, 32GB of 64GB. Daarnaast kun je de tablet altijd van extra geheugen voorzien doordat hij een microSD-kaartlezer bevat.

Van de camera hoef je niet veel te verwachten. Aan de achterkant schuilt een 5 megapixelcamera, aan de voorzijde moet je genoegen nemen met een 720p webcam. Het vermogen van de batterij is onbekend, maar volgens Amazon gaat de tablet 8 uur mee met een enkele lading. De oplaadtijd bedraagt maar liefst 5 uur. De tablet is 7,7 millimeter dik, weegt 432 gram en draait op Fire OS 5.

Prijs en beschikbaarheid

De Amazon Fire 10 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en zilver. Het instapmodel is verkrijgbaar vanaf 230 dollar via Amazon. Voor 32GB intern geheugen betaal je 260 dollar. Voor twee keer zo veel opslagruimte moet je 290 dollar op tafel leggen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer