Android 7.1.1 in aantocht voor Sony Xperia Z4 Tablet

1

As we speak rolt Sony Android 7.1.1 Nougat uit voor de Sony Xperia Z4 Tablet. Naast de allernieuwste Android-versie gaat de updates tevens gepaard met de laatste beveiligingspatch. Het beveiligingsniveau van je Android-tablet is hierdoor 1 juni 2017.

Dat schrijft Xperiablog.net. De Sony-blog werd getipt door diverse lezers over de update.

Begin dit jaar rolde Sony al Android 7.0 Nougat uit voor de Sony Xpera Z4 Tablet. Deze updateronde liep echter vertraging op doordat een aantal bugs in de software-update waren geslopen. Toen deze eenmaal waren geplet hervatte het Japanse elektronicaconcern de update. Ditmaal rolt het bedrijf Android 7.1.1 Nougat uit voor de high-end tablet.

De update wordt gefaseerd uitgerold. Dat betekent dat het nog wel even kan duren voordat ons land aan de beurt is. Zodra de update klaarstaat krijg je vanzelf een melding in het notificatiecentrum. Via Instellingen > Over tablet > Software-update kun je handmatig controleren of hij al voor je klaarstaat. Zorg dat je voldoende schijfruimte hebt en dat je tablet ten minste voor de helft is opgeladen. Een back-up maken van je belangrijkste bestanden kan ook geen kwaad.

Nieuw in Android 7.1.1 Nougat

Android 7.0 Nougat bracht diverse nieuwe features, zoals Bundled Notifications, Quick Repy, Split-Screen Multitasking en diverse nieuwe emoji. Android 7.1.1 voegt daar nog een aantal nieuwe functionaliteiten aan toe. De meest innovatieve is zonder twijfel App Shortcuts. Door het icoontje van een app langer ingedrukt te houden, kun je rechtstreeks naar een diepergelegen menu van de app. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je direct een selfie wil schieten of video opnemen. Bij Twitter kun je direct een tweet opstellen of een zoekopdracht uitvoeren. De ontwikkelaars van de app moeten ondersteuning voor deze feature wel ingebouwd hebben in hun app, anders heb je er nog niets aan.

Een andere nieuwe toevoeging is Moves. Deze is ontwikkeld voor smartphones. Hiermee kun je de vingerafdrukscanner gebruiken als navigatiemiddel om bijvoorbeeld door de verschillende menu’s en instellingen te bladeren.

Specificaties Sony Xperia Z4 Tablet

De Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 10.1 inch IPS-display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels (2K) en pixeldichtheid van 300 ppi. Onder de motorkap vinden we een 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 octacore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB, de opslagcapaciteit 32GB. Het interne geheugen is met microSD-kaart uit te breiden tot 128GB.

De achterkant heeft een 8 megapixel Sony ExmorRS camera, de voorzijde een 5.1 megapixelcamera. De batterij heeft nog steeds dezelfde capaciteit van 6.000 mAh. Volgens Sony kun je hiermee 17 uur lang video’s afspelen. WiFi en Bluetooth zijn uiteraard van de partij, 4G is optioneel.

De Xperia Z4 Tablet is IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij stof- en waterdicht is. Volgens Sony kan de tablet zonder problemen 30 minuten lang onder water blijven liggen bij een diepte van 1,50 meter. Daarnaast heeft de tablet een roestvrijstalen metalen frame en is hij slechts 6,1 millimeter dik. Ten slotte krijg je de BKB50 Bluetooth toetsenbord bij de tablet. Aanvankelijk kwam de tablet met Android 6.0 Marshmallow.

Lees hier onze Sony Xperia Z4 Tablet review

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer