Amazon lanceert nieuwe Fire HD 10 tablet

0

Amazon heeft een nieuwe uitvoering van haar Fire HD 10 tablet aangekondigd. Het nieuwe model heeft een Full HD-scherm, meer rekenkracht onder de motorkap en is uitgerust met Alexa, de digitale assistent van de Amerikaanse retailer. De tablet ligt vanaf oktober in de winkel en kost ten minste 180 euro.

De Amazon Fire HD 10 stamt alweer uit 2015. Hoogste tijd dus om deze tablet eens flink onder handen te nemen. Dat is precies wat Amazon heeft gedaan. Aan de verkoopprijs heeft de retailer niets gedaan. Het richt zich nog altijd op consumenten met een kleine portemonnee.

TabletGuide heeft de belangrijkste specificaties voor jullie opgesomd.

Specificaties Amazon Fire HD 10 (2017)

De Amazon Fire HD 10 (2017) heeft wederom een 10,1 inch groot scherm, maar dan met een hogere schermresolutie. Twee jaar geleden moest je genoegen nemen met een WXGA-scherm van 1280 bij 800 pixels. Dit jaar heeft Amazon de schermresolutie opgeschroefd naar 1920 bij 1200 pixels. Onder de motorkap wordt hij aangestuurd door een 1,8 GHz krachtige quad-core processor van MediaTek. Welk type het precies is laat Amazon in het midden.

Verder vinden we onder de kap 2 GB aan werkgeheugen. Hoeveel opslagcapaciteit je krijgt bepaal je zelf. Je hebt de keuze uit twee varianten: 32 GB of 64 GB intern geheugen. Welke uitvoering je ook neemt, het is altijd mogelijk om het geheugen uit te breiden tot 256 GB. Daarvoor moet je wel enkele tientjes investeren in een microSD-kaart.

De batterij, waarvan de accucapaciteit onbekend is, gaat naar eigen zeggen meer dan een hele werkdag mee. Volgens Amazon houdt deze het tien uur vol als hij volledig is opgeladen. Echter, als je de hele tijd naar video’s kijkt zal dat getal waarschijnlijk een stuk lager uitvallen.

Prijs en beschikbaarheid

De Amazon Fire HD 10 (2017) kun je vanaf nu bestellen in de pre-order. Op Amazon Duitsland wordt de tablet aangeboden voor 180 euro. Dan krijg je 32 GB intern geheugen en wordt de tablet met extra bloatware/reclame geleverd. Als je dat liever niet hebt betaal je 15 euro extra, namelijk 195 euro. De versie met 64 GB geheugen gaat voor respectievelijk 210 en 225 euro over de toonbank.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer