Google Pixelbook krijgt split-screen multitasking in tabletmodus

0

Alle tablets en Chromebooks met Chrome OS, waaronder de gloednieuwe Google Pixelbook, krijgen binnenkort een update. Daarmee kunnen ze twee apps tegelijkertijd naast elkaar draaien op het scherm. Deze split-screen modus is vooralsnog alleen beschikbaar als bèta en moet je eerst handmatig inschakelen.

Begin oktober maakten we kennis met de Google Pixelbook. Op het Made By Google event onthulde de zoekmachinegigant deze convertible. De eerste reviews over de Pixelbook waren over het algemeen positief. Op twee punten waren de recensenten minder optimistisch: de hoge adviesprijs van 999 dollar, en het feit dat je niet meerdere apps tegelijkertijd op het scherm kon draaien.

Aan het prijskaartje verandert Google voorlopig niets. De Google Pixelbook is en blijft voorlopig een dure Chromebook. Het tweede punt heeft Google zich wel aangetrokken. Het internetbedrijf heeft de afgelopen weken aan een update gewerkt waardoor gebruikers straks in ieder geval twee apps tegelijkertijd naast elkaar kunnen draaien.

Zo activeer je de split-screen modus

Split-screen multitasking verkeert voorlopig nog in bèta. Als je deze feature zelf wil testen moet je hem eerst handmatig activeren. Dat doe je door een zogeheten flag in te stellen. Hoe? Door bij de instellingen enable-tablet-splitview in te schakelen. Weet je deze niet 1-2-3 te vinden? Open dan de webbrowser Chrome en voer boven in de adresbalk de volgende code in: chrome://flags/#enable-tablet-splitview. Natuurlijk moet je ook de nieuwste versie van Chrome hebben (nummer 62). Als dat allemaal in orde is, kun je de split-screenmodus openen en twee apps naar het hoofdscherm slepen.

Split-screen multitasking is bedacht voor 2-in-1 apparaten die naast laptop ook als tablet gebruikt kunnen worden. Het ontbreken van deze functionaliteit was de grootste klacht bij de introductie van de Google Pixel C eind 2015. Alle tablets en Chromebooks die op Chrome OS draaien kunnen binnenkort twee apps naast elkaar draaien. Wanneer de nieuwe feature naar alle gebruikers van Chrome OS worden uitgerold, is onbekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer