Lenovo onthult nieuwste Windows-convertibles

0

Vlak voordat de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas van start gaat, heeft Lenovo verschillende nieuwe Windows-convertibles uit de doeken gedaan. Of en wanneer de tablets naar Nederland komen is niet bekend. De Amerikaanse adviesprijzen zijn daarentegen wel bekend.

De 2018-lijn van Lenovo bestaat uit apparaten die de ThinkPad X, ThinkPad L en ThinkPad T worden genoemd. De laatste is een laptop, maar de eerste twee modellen zijn echte convertibles. Wat al deze apparaten met elkaar gemeen hebben is dat ze met de achtste generatie Intel Core processor worden geleverd, voorzien zijn van een USB-C aansluiting en dat draaien op Microsofts besturingssysteem Windows 10.

Over de Lenovo ThinkPad X280 en X380 Yoga

De Lenovo ThinkPad X-reeks bestaat uit tablets die een militaire standaard hebben. Dat betekent niet dat ze voor soldaten gemaakt zijn, maar dat ze bestand zijn tegen de elementen van moeder natuur. Je kunt ze in de meest onherbergzame gebieden gebruiken, zo belooft het Chinese technologiebedrijf. De ThinkPad X280 is 20 procent slanker dan zijn voorganger van afgelopen jaar en weegt slecht 1,18 kilo. De convertible heeft een 12,5 inch groot scherm met een 1080p-scherm. Over de accucapaciteit wil Lenovo niets kwijt, wel dat hij 16 tot 17 uur meegaat op een lading. De snellaadtechniek Rapid Charge zorgt ervoor dat de batterij in een uur tijd voor 80 procent is opgeladen.

De andere tablet in de X-reeks gaat door het leven als de Lenovo ThinkPad X380 Yoga (zie omslagfoto). Deze heeft een 13,3 inch groot scherm. Door het grotere scherm gaat de batterij minder lang mee: volgens Lenovo slechts 13 tot 14 uur. Maar net als de X280 is hij uitgerust met Rapid Charge. De X380 Yoga wordt bovendien met Active Pen of stylus geleverd. Je gegevens zijn extra goed beveiligd dankzij Windows Hello.

Zowel de Lenovo ThinkPad X280 als de X380 Yoga zijn later deze maand verkrijgbaar. De eerste gaat over de toonbank voor ten minste 999 dollar, De X380 Yoga begint bij een adviesprijs van 1.459 dollar.

Lenovo ThinkPad L380

Lenovo ThinkPad L

De Lenovo ThinkPad L-serie bestaat uit de L380, L380 Yoga, L480 en L580. Het zijn naar eigen zeggen veelzijdige en betaalbare convertibles voor het bedrijfsleven. Zoals gezegd worden ze aangestuurd door de nieuwste generatie Intel Core processoren. Het touchscreen van de L380 is 13,3 inch in doorsnee en heeft een Full HD-resolutie. De maximale opslagcapaciteit bedraagt 512 GB (SSD). De ThinkPad L480 en ThinkPad L580 hebben dezelfde specificaties onder de motorkap. Het beeldscherm van deze convertibles is echter een stuk groter. Zo is het scherm van het eerstgenoemde model 14 inch in doorsnee en heeft de L580 een beelddiagonaal van 15,6 inch. De laatste is tevens verkrijgbaar met AMD Radeon 530 en 2 TB interne opslag (HDD).

De adviesprijs voor de ThinkPad L380 Yoga begint bij 549 dollar. De reguliere ThinkPad L380 gaat over de toonbank voor 449 dollar. De ThinkPad L480 en L580 moeten respectievelijk 779 dollar en 769 dollar opleveren. Al deze convertibles zijn vanaf februari verkrijgbaar.

Lenovo Tablet 10

De laatste Windows-convertible dier Lenovo heeft gepresenteerd is de Lenovo Tablet 10. Net als de ThinkPad L-reeks richt de fabrikant zich hiermee op de werkende professional. De convertible is uitgerust met de Intel Celeron N processor, vingerafdruksensor en Lenovo’s beveiligingssoftware Trusted Platform Module (TPM). Je krijgt tevens een oplaadbare stylus bij aanschaf van de convertible. Deze gaat 9 uur lang mee als hij volledig is opgeladen. Meer details zijn er op dit moment niet bekend gemaakt over de Tablet 10.

Alle tablets die hierboven zijn genoemd worden gedemonstreerd op de CES-beurs. Het is een van de grootste technologiebeurzen ter wereld en vindt plaats van 9 tot en met 12 januari in Las Vegas (Nevada).

Lenovo Tablet 10

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer