Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen
TabletGuide.nl

Tablet Battle: iPad 2 vs Galaxy Tab 10.1

| 13 reacties

De strijd tussen Apple en Samsung is nu actueler dan ooit.

Mocht je op zoek zijn naar informatie over de rechtzaak, dan hebben we een overzicht voor je gemaakt met de belangrijkste links:


Een overzicht van al het nieuws omtrent de rechtzaak vind je hier:

De conclusie van ‘onze’ tablet battle kun je hier lezen:

Tabletguide introduceert een nieuwe rubriek: de Tablet Battle. In veel nieuws-artikelen nemen de tablet-fabrikanten of PR-bureau’s het woord om hun producten aan te prijzen. Wij van Tabletguide proberen kritisch te zijn, maar aan de reacties merken we dat jullie mening nogal eens verschilt. In de Tablet Battle geven we jou het woord. Elke week vergelijken we 2 tablets. Welke aspecten van een tablet vind jij belangrijk? En op welke specificaties zit jij eigenlijk helemaal niet te wachten? Als eerste zijn de Apple iPad 2 en de Samsung Galaxy Tab 10.1 aan de beurt.

De reden dat we deze twee tablets kiezen ligt voor de hand. Naar aanleiding van een kritisch artikel over de ‘dikte’ van de iPad 2 in vergelijking met de Galaxy Tab 10.1 kregen we nogal wat reacties. Het bleek dat sommige bezoekers de kritiek overdreven vonden en dat men de specificaties waar de fabrikant (in dit geval Samsung) hoog mee van de toren blaast helemaal niet relevant vindt.

Vandaar de vraag aan onze bezoekers:

Zou jij kiezen voor de iPad 2 of de Galaxy Tab 10.1 en waarom kies je voor die tablet?

De eerste keuze kun je maken door onderstaande poll te beantwoorden. Welke aspecten vind jij belangrijk, en welke absoluut niet? Plaats je redenen (voor of tegen) in de comments onder dit artikel. Komend weekend zullen we de meest besproken redenen samenvatten. Ook verschijnt voortaan elk weekend een nieuwe Tablet Battle met daarin twee tablets die het tegen elkaar op gaan nemen.

Om het alvast gemakkelijker te maken kun je hier alle specificaties van deze twee tablets vergelijken.

Bekijk alle informatie over de iPad 2.
Bekijk alle informatie over de Samsung Galaxy Tab 10.

Let op: Houd het netjes tegen elkaar. We begrijpen dat er fanatieke voor- en tegenstanders zijn voor beide producten. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening. Niet-relevante, agressieve of beledigende comments zullen worden verwijderd.


 

 

[poll id="7"]

De Battle is ten einde en de reacties zijn inmiddels gesloten. Natuurlijk zijn we wel benieuwd naar jouw mening, maar die zien we dan graag verschijnen onder dit bericht.

Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile

Prijzen Apple iPad 2

Prijs:       € 469.9
Prijs:       € 478
Prijs:       € 478.38
Prijs:       € 479


13 reacties

 1. Voor mij wordt het duidelijk de Samsung Tab 10.1! Omdat ik de tablet ook zakelijk wil gaan gebruiken kies ik niet voor de iPad.nnRedenen om de Samsung tablet te kopen:n- Galaxy Tab 10.1 is beter te verbinden met andere apparatuurn- Betere multi-task mogelijkhedenn- Flash en HTML5 ondersteuningn- Op termijn: meer en betere applicatiesnnWaar nog aan gewerkt moet wordenn- Er is nog een achterstand in de applicaties. Hier moet een inhaalslag gemaakt worden (wat nog wel even gaat duren).nnIk twijfel nog wel of ik het Vodafone-model (10.1v) in april of de dunnere (10.1) in juni/juli ga kopen…

  • Hoi Sjoerd,nnBen je er uit? Wordt het de 10.1v of de 10.1? Zit namelijk ook al een paar dagen te twijfelen. Enige waar ik nog niet overheen ben is het feit dat er in de 10.1v geen SD Slot zit, voor de rest maakt de dikte, apps etc niet echt uit.nnGr. Roeln

 2. Vorige week een Samsung Galaxy Tab gekocht voor weinig geld via marktplaats. Dit is nog de 7 inch versie en Froyo. Als ik dan kennissen zie hannessen met de iPad connectiviteit (alles via iTunes en hoe dan onderweg?) dan is de Galaxy een verademing. Wie gebruikt er 50.000+ apps? Ik heb er aan 10 goede genoeg!!nnVoor mij wordt het daarom ook duidelijk de Samsung en dan wel de 10.1. Nu ik al kan spelen met de Tab kan ik wel wachten. Daarbij komt dat ik het uitbreidbare geheugen belangrijk vind.nnKortom, Samsung vooral vanwege ‘open systeem’ en de connectiviteit.

 3. Galaxy Tab. nnDe voordelen:n- Android. Voor mij een must, een OS is meer dan een launcher van apps. Multitasken staat op een hoger plan. Alles is beter geintergreerd. Meer open karakter.n- Volgt hardwarematig de huidige standaarden (micro usb, micro sd, HDMI)n- prijstechnisch waarschijnlijk toch een stuk interessanter. n

 4. Ik zou hier duidelijk voor de iPad 2 kiezen. De iPad 2 WiFi wel te verstaan. Deze is ruim 100 euro goedkoper en het 3G ga ik toch niet gebruiken.nnZelf wil ik alleen standaard apps gebruiken. Dan wil ik een snel en altijd goed-werkend systeem hebben. Apple heeft bewezen dat in huis te hebben. Dan ga ik niet gokken op de Honeycomb apps die evt. later nog gaan komen.nnHelaas heb ik het geld er niet voor anders dan had ik al lang een iPad of iPad 2 aangeschaft!

 5. Het grootste verschil is dat de Samsung niet te koop is en al aan de tweede versie bezig is niet eens in Nederland verkrijgbaar is. Daarnaast weet niemand of de hardware en software stabiel is. Velen hebben het over de connectiviteit die apple niet heeft, maar ik heb de iPad nu al meer dan een half jaar en heb de USB poort e.d. niet nodig gehad. Dat multitasken wordt veel groter gemaakt dan het waardevol is. De nieuwe Apple TV die al in de verenigde staten is te krijgen zorgt ervoor dat je heel makkelijk audio en video kan streamen vanuit de iPad, iPod en iPhone. Dan hebben we het nog niet gehad over de fantastische applicaties die er NU te krijgen zijn.nIk heb NU plezier van een iPad! En jullie?

  • Duidelijke keuze. Die ligt voor iedereen anders, zoals ook Jelle zegt.nOverigens heb ik nu al zeer veel plezier van de Galaxy Tab en straks zeker ook van de Tab 10.1

 6. Uhm. Ik heb hier ook lang over moeten twijfelen.nnAls je de Ipad koopt weet je gewoon zeker dat het allemaal goed is. Je zult er geen spijt van krijgen. Er zijn apps die gedeelelijk flash ondersteunen.nnSamsung ondersteunt wel flash. *handig*nMaar hoe vaak gebruik je flash ? *maar toch handig*nnHet komt dus echt aan op: nWelke tablet vind ik het mooist?nWelk bestuurings systeem vindt ik het beste.nnTsja… Ieder z’n eigen keuze

 7. ik zit zelf ook erg te twijfel voor de ipad.nals de galaxy tab 10.1 nu al verkrijgbaar was dan zou het waarschijnlijk die worden, maarja hij is er nu eenmaal niet en het gaat nog wel even duren ook. daarom overweeg ik toch een beetje de nieuwe ipad. deze is toch best aantrekkelijk geprijsd goedkoper dan zijn voorganger.

 8. Ik wacht wel tot tegra 3 tablet uitkomt. De huidig honeycomb met tegra 2 reageert af en toe traag zoals te zien is in verschillende youtube filmpje. Uiteindelijk gaat om personelijk smaak.

  • Ik verwacht dat de traagheid, die je hier noemt, niet aan de nVidia Tegra 2 processor ligt, maar aan de software. In prinicpe is deze dual-core processor een van de snelste die momenteel beschikbaar is voor tablets.

 9. Ik ben toch blij dat ik nu mijn ipad2 heb. Over deze 2 tablets heb ik heel lang getwijfeld. Toen de ipad2 gepresenteerd was, was ik direct om. Vooral omdat ik het touchscreen van de galaxy tab1 niet goed vond in vergelijking met de ipad1. Honeycomp moet zich nog wel even bewijzen, wat apple allang gedaan heeft met ios. nnWat flash betreft, ik heb er tot nu toe erg weinig last van gehad. De ipad2 is gewoon een superding!

 10. Na uitgebreid handson testen van diverse iOS-, Android- en Windowsoplossingen heb ik de volgende (voorlopige) conclusies getrokken. Werken doe je op Windows (HP 2740P). Multimedia, bellen en browsen doe je op Android (Experia Arc). Voor mij dus geen van beide maar als ik dan toch moest kiezen dan zeker de Tab.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*