‘Google schrapt derde model Pixelbook 2’

0

Google had plannen om drie verschillende uitvoeringen van de Pixelbook 2 op de markt te brengen. De zoekmachinegigant ziet daar van af, zo zegt 9to5Google. In plaats daarvan krijgen we volgende maand hoogstwaarschijnlijk maar twee modellen te zien.

Afgelopen jaar onthulde Google op het Made By Google event de Pixelbook, een tablet en laptop in één. Een groot succes was het niet, onder meer omdat hij niet in staat was om alle apps goed te schalen. Hier in Nederland maakte hij nooit zijn opwachting. We hopen dat Google hier lessen uit heeft getrokken en zijn opvolger gebruiksvriendelijker is. En in meer landen verkocht gaat worden.

Dat Google aan een opvolger werkt hoorden we eerder deze maand al. Toen publiceerde Chrome Unboxed een video waarin het ons teasde met een korte video van de convertible. Daarin zagen we onder anderen dat de randen rondom het scherm -ook wel de bezels genoemd- nog slanker zijn geworden. Daardoor kregen we de indruk dat het scherm van de tweede generatie Pixelbook nog groter is. En er mogelijk een andere beeldverhouding op nahoudt. Ook was goed te zien dat hij in ieder geval in een zwartgekleurde variant verschijnt.

Derde model

Vandaag mengt 9to5Google zich in de discussie over de Pixelbook 2. Volgens de Amerikaanse techsite wilde Google drie verschillende varianten van de Android-convertible lanceren. Twee daarvan ken je misschien onder de noemer Atlas en Nocturne. Atlas is technisch gezien de echte opvolger van de Pixelbook. Nocturne heeft daarentegen een mechanisme waardoor je het scherm van het toetsenbord kunt loskoppelen (ook wel detachable genoemd). Hierdoor kun je hem niet alleen als laptop, maar ook als losse tablet gebruiken.

Volgens 9to5Google werkte Google nog aan een derde variant genaamd Meowth. Net als Nocturne was dit naar verluidt een detachable. Grote verschil is dat deze Pixelbook met de nieuwste Intel-processor zou werken. Kaby Lake, Amber Lake en Whiskey Lake zijn allen gemaakt volgens het 14nm procedé. Hun opvolger, Cannon Lake, heeft een vernieuwde 10nm architectuur, waardoor hij nog sneller en zuiniger is dan zijn voorgangers. Aangezien de release van deze chipset al enkele malen is uitgesteld, heeft Google besloten om hetzelfde te doen met de derde variant van de Pixelbook 2.

Tot slot schrijft 9to5Google dat er wel een prototype van Meowth is verschenen. Volgens de techsite was deze uitgerust met een vingerafdrukscanner, iets dat we nog niet eerder zagen bij de Pixelbook. Naar verluidt krijgt Nocturne nu deze sensor.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer