Apple: ‘iPad Pro overtreft standaard voor design en precisie’

0

Apple laat opnieuw van zich horen in de kwestie van de iPad Pro. Sommige exemplaren zijn mogelijk enigszins gebogen, maar dat doet volgens het bedrijf niets af aan de prestaties van de tablets. Sterker nog, de iPad Pro ‘komt tegemoet aan of overtreft zelfs’ de standaard die Apple stelt aan design en precisie.

Dat zegt Dan Riccio, vicepresident hardware engineering bij Apple, in een e-mail tegenover MacRumors.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er behoorlijk wat commotie is omtrent de nieuwe iPad Pro. Op diverse fora klagen gebruikers steen en been dat hun peperdure iPad Pro gebogen is. Vaak wordt hij out-of-the-box met deze kromming geleverd, soms zijn de eerste verschijnselen pas te zien na enkele weken gebruik. Een tablet met een kromme behuizing ziet er misschien niet uit, maar hij heeft geen enkele invloed op het functioneren van de tablet. Eerder liet Apple weten dat de kromming in de behuizing ‘normaal’ is.

Topkwaliteit

MacRumors besloot om dit voor te leggen aan CEO Tim Cook en Dan Riccio. Cook reageerde niet op de e-mail van MacRumors, de topman van Apple’s hardwareafdeling daarentegen wel. In zijn reactie schrijft hij dat de nieuwest iPad Pro ‘nog strakker is dan zijn voorgangers’ en dat hij ‘tegemoet komt aan Apple’s hoge kwaliteitseisen, of deze zelfs overtreft’.

In zijn e-mail schrijft Riccio dat Apple dat de platheid niet meer afwijkt dan 400 micrometer, oftewel 4 millimeter. Oftewel, de behuizing kan enige verkromming vertonen, maar kan nooit groter zijn dan een halve centimeter. Apple verklaarde eerder dat dit heeft te maken met het koelingsproces in combinatie met de gebruikte materialen. Als metaal afkoelt kan het enigszins verbuigen, en dat lijkt het geval te zijn bij de nieuwste iPad Pro. Desalniettemin staat Apple vierkant achter haar product.

Hieronder vind je de volledige reactie van Dan Riccio:

 Relative to the issue you referenced regarding the new iPad Pro, its unibody design meets or exceeds all of Apple’s high quality standards of design and precision manufacturing. We’ve carefully engineered it and every part of the manufacturing process is precisely measured and controlled.

Our current specification for iPad Pro flatness is up to 400 microns which is even tighter than previous generations. This 400 micron variance is less than half a millimeter (or the width of fewer than four sheets of paper at most) and this level of flatness won’t change during normal use over the lifetime of the product. Note, these slight variations do not affect the function of the device in any way.

Again, thanks for reaching out and I hope the above explanation addresses your concerns.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer