‘Samsung werkt aan budgettablet’

0

Wacht je al vol smacht op de volgende Galaxy-tablet van Samsung? We hebben goede hoop dat de Koreaanse fabrikant deze op korte termijn uit de doeken doet. In de online benchmark Geekbench is de Samsung SM-T515 opgedoken. Het heeft er alle schijn naar dat we binnenkort een nieuwe budgettablet kunnen verwachten van Samsung.

De tabletmarkt is niet meer wat is eens was. Ieder kwartaal worden er minder en minder tablets verkocht in vergelijking met de hoogtijdagen. Op jaarbasis hebben we het dan over 200 tot 250 miljoen tablets wereldwijd. Ter vergelijking: door de bocht genomen verkopen fabrikanten vijf tot zes keer zoveel smartphones. Geen wonder dus dat we de laatste jaren maar weinig nieuwe Android-tablets zien.

Samsung is één van de bedrijven die wel ieder jaar nieuwe tablets uitbrengt. De meest recente toevoeging is de Samsung Galaxy Tab S4. Qua specificaties, kijk- en luisterplezier hoor je ons niet klagen over deze high-end tablet. Met een keyboard erbij kun je er zelfs prima mee werken. De enige keerzijde is zijn torenhoge prijskaartje van zo’n 700 euro. Niet bepaald een bedrag dat de gemiddelde Nederlander ergens in een oude sok heeft liggen.

Budget

Voor wie niet zoveel heeft of wil besteden aan een nieuwe tablet, hebben we goed nieuws. Mogelijk werkt Samsung aan een Android-tablet met een betaalbaarder prijskaartje. Een naam hebben we niet voor je, wel een productcode: SM-T515. Als we de gegevens van de online benchmark erbij pakken, heeft het er alle schijn naar dat we hier over een budgettablet hebben. Zo lezen we dat hij wordt aangestuurd door de universal7885, bij ons beter bekend als de Exynos 7885. Deze octa-core processor, die kloksnelheden weet te bereiken van 2,2 GHz, ken je misschien van telefoons als de Samsung Galaxy A8 (2018). Hij is weliswaar niet te vergelijken met CPU’s als de Snapdragon 845, maar daardoor weet Samsung de adviesprijs laag te houden.

Verder kunnen we uit de benchmark opmaken dat de SM-T515 slechts 2 GB aan werkgeheugen heeft. Overduidelijk dat we hier niet met een middenklasser of beter te maken hebben. Tot slot lezen we dat de tablet vanaf dag één draait op Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Dat is de enige informatie die we op dit moment hebben over de budgettablet. De kans bestaat dat Samsung binnenkort meer details over de Android-tablet bekend maakt. Eind februari en begin maart vindt in Barcelona namelijk het Mobile World Congress (MWC) plaats, een van de grootste smartphone- en technologiebeurzen ter wereld. Dat zou het ideale podium zijn om de tablet aan het publiek te tonen. We verwachten in ieder geval de aankondiging van de Samsung Galaxy S10-serie.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer