WhatsApp voor iPad in de maak

0

Goed nieuws voor iPad-gebruikers: WhatsApp werkt aan een versie van haar berichtendienst zodat je hem straks op je tablet kunt gebruiken. Zonder dat je telefoon in de buurt is. Wanneer we de tablet-app van WhatsApp kunnen verwachten is jammer genoeg nog een raadsel.

WhatsApp werd als communicatie-applicatie gelanceerd in 2009. In amper vier jaar tijd groeide de app uit tot een wereldwijde hit. Facebook zag daar brood in en legde begin 2014 een ongekend hoog bedrag van maar liefst 19 miljard dollar voor neer. Volgens de laatste cijfers wenden 1,5 miljard gebruikers zich dagelijks tot de berichtendienst.

WhatsApp was lange tijd alleen te gebruiken op apparaten met een simkaart en telefoonnummer. Begin 2015 veranderde dat door de introductie van WhatsApp Web. Met behulp van een QR-code kunnen gebruikers inloggen op de dienst en hem gebruiken op laptops en desktopcomputers. Deze methode werkt ook op Android-tablets en iPads.

iPad-ondersteuning

Een volwaardig alternatief voor tablets is er nog altijd niet. Als je WhatsApp wilt raadplegen of gebruiken of een tablet, ben je aangewezen op de webapplicatie. Je smartphone is daarbij onmisbaar.

Maar we hebben goed nieuws. WhatsApp werkt op dit moment aan een versie van haar berichtendienst die op de iPad is te gebruiken. Dat ontdekte de techsite WABetaInfo toen het door de laatste bèta-update struinde. Als je op dit moment via je iPad in de App Store zoekt op WhatsApp, verschijnen er geen zoekresultaten in beeld, of krijg je de melding dat de app niet compatibel is met je apparaat.

Voor Android-tablets geldt hetzelfde, met één groot verschil. Sinds eind 2018 is er een bètaversie beschikbaar voor geregistreerde app-ontwikkelaars die een Android-tablet gebruiken. Wanneer de tablet-applicatie daadwerkelijk in de Play Store is te vinden, is onbekend. Wanneer je de iPad-versie van WhatsApp kunt binnenhalen is eveneens een mysterie. We weten nu in ieder geval dat hij eraan komt.

Jam Koum, CEO van WhatsApp, gaf lang aan niets te zien in een tabletversie van zijn berichtendienst. Mensen lopen immers niet met een tablet over straat, zo was de gedachte. Later kwam hij daar op terug en gaf hij het startsein om een tablet-versie te ontwikkelen. De iPad zou als eerste aan de beurt komen, gevolgd door Android.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer