Voorkom woninginbraak en een gestolen tablet

0

Er zijn in Nederland zo een 178 inbraken per dag. Het grootste deel hiervan wordt gepleegd door zogenoemde ‘gelegenheidsinbrekers’. Dit zijn inbrekers die niet een specifiek huis in gedachte hebben, maar rondlopen en kiezen voor het huis waar je makkelijk naar binnen kunt. Nu zijn er heel veel huizen niet goed genoeg beveiligd. Een gewone deur zonder extra beveiliging is gemakkelijk te openen voor de gemiddelde inbreker. Een openstaand raam trekt ook vaak hun aandacht. En dure spullen, zoals bijvoorbeeld je tablet, in het zicht laten liggen kan ze ook op gedachten laten brengen. Wat kun je hier nou het beste tegen doen? Hier volgen een paar goede tips.

Verzekering

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je goed verzekerd bent. Een inboedelverzekering kan gestolen goederen vergoeden wanneer er bij je ingebroken mocht worden. Je inboedelverzekering vergelijken met andere kun je gemakkelijk op het internet doen.

Alarmsysteem

Een alarmsysteem aansluiten kan een inbraak misschien niet altijd voorkomen, maar het maakt de tijd die de inbrekers binnen hebben een stuk korter. Als het alarm afgaat wordt vaak automatisch een beveiligingsbedrijf of de politie gebeld. Ook je buren zullen gealarmeerd worden natuurlijk.

Cameratoezicht

Een camera ophangen schrikt veel inbrekers af. Tegenwoordig heb je speciale apps die gekoppeld zijn aan je camera waarmee je overal en op elk moment je camerabeelden kunt controleren. Wederom voorkomt het een inbraak niet 100 procent, maar je maakt de waarschijnlijkheid wel een stuk kleiner ermee.

Extra sloten

Het is altijd verstandig om je ramen te voorzien van een slot. Hiermee kun je je raam op een kier zetten, maar is deze niet te openen van buitenaf. Ook op je deuren is het aangeraden om extra sloten te monteren. Een simpel deurslot stelt niet veel voor, maar er zijn speciale anti-inbraaksloten die ervoor zorgen dat de inbreker veel meer moeite heeft om de deur te openen. Zo kun je bijvoorbeeld sloten aan de onderkant en bovenkant op de deur toevoegen, zodat deze niet gemakkelijk ingetrapt kan worden. Een goed slot is tegenwoordig altijd voorzien van het SKG-keurmerk. Het aantal sterren dat naast het keurmerk staan geeft aan hoe veilig het slot is. 1 betekent dat de inbreker minimaal 3 minuten nodig heeft om het slot te forceren. Bij 2 sterren is het slot iets steviger en bij 3 sterren kost het de inbreker minimaal 5 minuten. Dit klinkt misschien weinig, maar voor een inbreker is dat te lang en kan hij beter een ander doelwit zoeken.

Buitenlamp

Er zijn buitenlampen verkrijgbaar die een fel licht geven bij het detecteren van een beweging. Door het plotselinge aanspringen van het licht schrikt de inbreker. Zij willen juist in het donker werken.

Hond

Niet iedereen wil een hond natuurlijk, maar het is een uitstekende beveiliging voor je huis. Een hond hoort veel beter dan een mens en gaat vaak blaffen bij het horen van onbekende geluiden. Dit schrikt de gemiddelde inbreker al genoeg af.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer