Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen
TabletGuide.nl

Android Market (web) toont compabiliteit apps

| Geen reacties

De web-versie van de Android Market toont voortaan per applicatie de beschikbaarheid voor al je toestellen. Hiervoor is het wel nodig om met je Gmail-account in te loggen. Dit is handig als je over zowel een Android smartphone als een Android tablet beschikt. Deze nieuwe functionaliteit lijkt een volgende stap in de strijd van Google tegen fragmentatie. Ook kun je voortaan vóórdat je een applicatie aanschaft in één overzicht bekijken op welke apparatuur je deze applicatie kunt gebruiken.

Als je inlogt met je Gmail-account in de Android Market dan kun je voor een app zien of deze geschikt is voor al je toestellen waarmee je geregistreerd bent met dat Gmail account. Per Android smartphone of Android tablet wordt vermeld of de app compatibel is met dat apparaat.


Google houdt ‘netjes’ bij met welke smartphones en tablets je geregistreerd bent. Deze informatie komt goed van pas bij het controleren van de compatibiliteit van apps op al je Android apparatuur. Als je een app aanschaft in de Android Market dan komt deze beschikbaar op al je Android apparaten waarvoor je met datzelfde account bent geregistreerd bij Google.

De web-versie van de Android Market is erg handig als je over meerdere Android apparaten beschikt. Als je in Android Market op je smartphone of tablet kijkt, dan zie je alleen de applicaties die geschikt zijn voor dat apparaat. Het kan zijn dat je daardoor een applicatie mist waarnaar je op zoek bent.

Bij Engadget heeft een Android-fanaat dit getest, met het volgende resultaat:

Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google ProfileGeef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*