Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
25 juni 2011

Review & How to’s van de Tom-tec 7″ Android 2.2 tablet (Bart Smit)

Zowel Bart Smit als Intertoys hebben goedkope 7-inch tablets te koop. De Tom-tec 7 inch Android 2.2 tablet van Bart Smit en de Tablet 7 Inch 4GB van Intertoys zijn dezelfde tablets. Aangezien deze tablets zo goedkoop zijn en er veel vragen over zijn togen we naar de dichstbijzijnde Bart Smit en spraken we met de verkoopmedewerkers over de Tom-tec tablet. In dit artikel lees je een review van deze tablet, en enkele handige tips en truuks. Bijvoorbeeld waarom de Android Market niet werkt, hoe je custom ROM’s kunt installeren en wat goede alternatieve applicatie winkels zijn.

Review Tom-tec 7 inch tablet

Bart Smit’s Tom-tec 7 inch Android 2.2 tablet hebben we flink onder handen genomen. Met de goedkope prijs van €99,99 verwacht je niet veel in handen te krijgen. Toch vinden we dat deze tablet prima functioneert. In dit artikel geven we een korte review met de belangrijkste voor en nadelen van deze goedkope tablet. Verderop vind je enkele tips en truuks waarmee je nog meer plezier kunt beleven met deze tablet.


Beeldscherm

Het 7-inch grote beeldscherm is resistief. Dit is een van de concessies die zijn gedaan om de prijs van deze Tom-tec tablet zo laag te houden. Een resistief scherm is, in tegenstelling tot een capacitief scherm, wat minder gevoelig voor aanrakingen met de vinger. In de praktijk houdt dit in dat je wat harder op het scherm moet drukken om de Tom-tec tablet aan te sturen. Echter, dit is geen groot obstakel. Je moet even wennen aan de manier van aansturing van deze tablet. Het voordeel hiervan is dat je deze Android tablet zeer goed aan kunt sturen met een stylus. Na wat oefening is deze tablet van Bart Smit zeer goed te gebruiken!

Het scherm werkt met LCD-technologie. Deze technologie, die je overal om je heen vindt, zorgt voor een goede en heldere weergave. Een nadeel is dat je bij het gebruik in direct zonlicht veel minder op het scherm ziet. Ook zie je een reflectie van het glanzend scherm in bepaalde kijkhoeken. Maar om eerlijk te zijn, tot nu toe hebben we nog geen tablet gevonden die ook in deze omstandigheden uitblinkt.

Specificaties

Over de specificaties van de 7 inch Tom-tec tablet kunnen we kort zijn. De tablet beschikt over een simpele single-core processor. Het RAM-geheugen is 256 MB. De Tom-tec Android tablet beschikt over 4 GB aan ROM geheugen. Je kunt dit uitbreiden door middel van een microSD kaart.

Op deze tablet zitten twee USB-poorten waarop je externe geheugendragers of een toetsenbord en muis aan kunt sluiten. Ook beschikt deze Tom-tec tablet over WiFi om verbinding te maken met Internet.

Als laatste beschikt deze tablet van Bart Smit over een ingebouwde voice recorder en een simpele camera aan de voorkant. Deze camera heeft geen flitser en heeft slechts een VGA-kwaliteit. Stel je dus niet veel voor van de kwaliteit van de foto’s die je met deze tablet maakt.

Android 2.2 & applicaties

Op de Tom-tec 7 inch tablet zit Android 2.2. Niet het meest geavanceerde besturingssysteem voor tablets wat beschikbaar is, maar het voldoet aan de basis standaarden voor tablets. Je kunt met Android 2.2 prima internetten, je e-mail checken en foto’s, video’s bekijken. Ook kun je e-books lezen via verschillende applicaties.

Een nadeel is dat deze tablet niet geschikt is om op een legale manier gebruik te maken van de Android Market. Om toch apps te kunnen downloaden zijn er twee opties.

1) Gebruik een alternatieve manier om applicaties te zoeken en te downloaden, zonder gebruik te maken van de Android Market. Dit kan door het zoeken via Google of via externe applicatie verzamel sites. Ook kun je andere app stores installeren op de tablet van Bart Smit of Intertoys. Een uitgebreide beschrijving voor het installeren van apps zonder Android Market vind je hier.

2) Je kunt ook een custom ROM installeren. Meer informatie over het installeren van een custom ROM vind je verderop in dit artikel.

Conclusie

In het algemeen vinden we de Tom-tec 7 inch Android 2.2 tablet van Bart Smit en de Tablet 7 Inch 4GB van Intertoys een prima tablet in het dagelijks gebruik. De prijs van nog geen 100 euro is zeer voordelig.

Pluspunten

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Stevige tablet
 • Alle basis functionaliteiten zijn aanwezig
 • 2 USB-poorten en 1 SDkaart slot
 • Helder geluid, goed volume

Nadelen

 • Android Market werkt niet of niet goed
 • Resistief scherm
 • De batterijduur is matig. Bij intensief gebruik is na 2 tot 3 uur de batterij op. Zie ook de tip hieronder om energie te besparen.

Tips en Trucs

Om optimaal van de Tom-tec tablet, en ook de Intertoys tablet, zijn er enkele trucs die je uit kunt voeren. Hierdoor heb je nog meer plezier van deze tablet.

Batterij besparen

Om de batterij of accu van de Tom-tec langer mee te laten gaan is het verstandig om een Task-killer of Task Manager te installeren. Zoek op een van deze twee termen en je komt verschillende gratis task managers tegen.

YouTube video’s bekijken

We kregen hier verschillende vragen over via de e-mail. Het bekijken van YouTube video’s op de Tom-tec tablet is gewoon mogelijk. Hiervoor is wel een extra stap nodig. Als je een video gevonden hebt op YouTube dien je onderaan de pagina op start te klikken. Hiervoor moet je een stukje naar beneden scrollen.

E-books lezen

Een goede e-reader applicatie voor Android is Aldiko. Met deze App kun je e-books lezen met epub en pdf-formaten. Zoek in je (alternatieve) market op ‘Aldiko’.

Het overzetten van bestanden

Je kunt bestanden, zoals foto’s, video’s, e-books en MP3-tjes op je tablet zetten via bijvoorbeeld een SDkaart. Dit werkt goed, maar kost wat tijd. Je moet de bestanden van je computer op de SDkaart zetten en dan weer op je tablet. Er is een snellere methode, genaamd Dropbox. Met dit programma zet je gratis alle bestanden in de cloud (wat een map is op je computer). Met de Dropbox applicatie kun je al deze bestanden direct benaderen. Alles wordt direct gesynchroniseerd. Je krijgt tot 2 GB gratis. Meldt je hier aan voor een account.

Alternatieven Android Market

Om niet afhankelijk te zijn van de Android Market kun je op andere manieren applicaties downloaden. Deze pagina beschrijft enkele manieren. Een goede applicatie download website is AndroidPIT.

Custom ROM installeren

Als je toch gebruik wilt maken van de Android Market en de natvie e-mail client, dan kun je ervoor kiezen om een custom ROM te installeren. Als je dit besluit te doen, besef dan goed dat dit voor eigen risico is, en dat de fabrieksgarantie daarmee vervalt.

Dit zijn de stappen die je moet ondernemen om een Custom ROM te kunnen installeren op je Android tablet:

1) Maak een backup als je de huidige setup wilt bewaren of als je documenten wilt bewaren.
2) Download de ROM. De laatste versie (v6) van de custom ROM die je nu (juni 2011) kunt downloaden vind je hier.
3) Zet de gedownloade ROM op een micro SD zetten
4) Zorg dat je tablet uit staat en doe de micro SD er in
5) Start de tablet op. De ROM installeert vanzelf vanaf de micro SD. En dan is het een kwestie van instructies volgen op het scherm en enkele minuten wachten.

Een goede handleiding voor het downloaden en het installeren van de custom ROM vind je hier.

Nogmaals, dit is voor eigen risico. Veel mensen hebben veel plezier van de Custom ROM’s, omdat je hiermee gebruik kunt maken van de Android Market en omdat je de standaar de-mail applicatie van Google kunt gebruiken.

Tot slot

We hopen dat deze review en de tips & truuks nuttig zijn geweest voor je. Heb je nog meer handige tips of een opmerking over de Tom-tec 7″ Android tablet van Bart Smit of Intertoys? Je kunt een reactie achterlaten onder dit artikel.

Als je deze tablet al in bezit hebt, en je mening kwijt wilt, dan kun je je persoonlijke review ook plaatsen in de comments.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

143 reacties

 1. Let op: de custom rom optie is nog niet beschikbaar voor de 10″ tomtec.

 2. Dank je wel voor alle info. Ik heb nu de mogelijkheid ontdekt om ebooks via Aldiko te lezen op de FVIEW. Super! via de Appmarket lukte dit mij niet, maar met deze tips welnNogmaals dank.

 3. Zeer bedankt voor deze uitleg. Vooral uw advies over dropbox heb ik veel aan gehad, want aanvankelijk lukte mij het maar niet om boeken te zetten op de e-reader in mijn Android tablet van Bart Smit.u00a0nDankzij uw tip ging dat prima. Maar vreemd genoeg wil het nu niet meer. Ik krijg steeds de melding:u00a0n’Windownlimit reached u2013 Could not open window because you have already opened thenmaximum number.’nnWeet u wat ik hieraan kan doen? Als u tijd hebt om het uit te leggen, dan graag, maar in ieder geval heb ik ook al veel aan uw informatie gehad. Nogmaals bedankt, god zal het u lonen, want zelf zit ik niet zo goed in de slappe was.nnnu00a0

  • Dank voor uw compliment!nnIk verwacht dat u in de Android browser het maximum van 4 vensters heeft bereikt. Ga naar Internet en klik op de menu-knop. Je kunt daar naar alle vensters gaan. Je krijgt dan een overzicht van alle vensters. Door op het kruisje van een venster te klikken wat je niet meer nodig hebt sluit je dit venster en kun je weer andere vensters openen.nnIk hoop dat dit lukt. Succes!

   • Hoera, het is gelukt. Ik heb er evengoed nogal lang mee omgeprutst, omdat ik niet in de gaten had dat je na de menuknop ook nog even op de windows-knop moet klikken. Het is allemaal nog nieuw voor mij. Heel veel dank!!

 4. de accu is met internetten al na 15 min leeg en in vliegtuigmodus in 30 min na een maand is hij kapot moet hem nu opsturen naar Tom Tec en ben hem 3 weken kwijt. Voor de rest is hij goedkoop nalleen jammer dat er niet standaard een USB aansluiting op zit

  • Na 6 maanden oplaad aansluiting mankementen. Opgestuurd naar TomTec.
   Na ruim een week werdt ik gebeld met de mededeling dat dit veroorzaakt is door de gebruiker. Zonder reparatie (zelfs niet open geweest) terug gekregen.
   Dat noem ik WAARDELOZE SERVICE.

 5. Ik vind het troep scherm barst zo en ze doen er niets aan dit is de tweede die ik had de eerste zaten bulten op ik zou zeggen niet kopen

  • Het 10 inch tablet van mijn zoon is ook geknapt, er zit een ster in en ze doen er dus idd niks aan. De tablet is 1,5 week onderweg geweest en ze belden me na een halve dag nadat ze de tablet ontvangen hadden al op om te zeggen dat de tablet niet vergoed zou worden. Ze wildde de tablet zelfs meteen vernietigen!!! Ook ik zeg……..niet kopen.

 6. De android 10″ gaat niet snel traag zelfs :( , hoe krijg ik dat ding zo snel als een e-pad.
  Ik vind het maar niks dat die zo traag gaat :,(

 7. Zo uit de winkel viel de tablet mij tegen om zijn traagheid.. Toen echter vond ik alternatieve firmware welke de prestaties tot ongekende hoogtes brengt! Voor mij is de tablet hiermee 2 keer zo veel waard geworden.

  http://www.ohwzo.nl/2011/07/10/alternatieve-firmware-10-inch-tomtec-tablet-van-bart-smit/

 8. nou ik heb de tablet ook,
  bij mij heeft youtube ook gewerkt maar nu laad hij ze niet meer op de app en ook niet op youtube.com
  kan iemand mij helpen
  thx

 9. Hallo allemaal,

  .ik heb de 10inch van Bart Smits, heb een cover gekocht met toetsebord erin.
  Alles werkt prima, heb er een momory. Taks programa op gezet welke het geheugen beheert en hij wert veel sneller als eerst.
  Daarbij in julli taskmanager ben een slim, kopier en instaleer alles op je sd-kaartje, scheeltt een hele hoop ruimte op je tablet zelf. En het werkt al sneller.
  Ook bij andruid tebelts met het beturingsprograma een swapfile maken om te werken.
  Door alles op je sdkaart te instaleren houd je de groots mogelijke ruimte over voor zo een file.
  En alles werk prima.

  Wil je deze tablets vergelijke met een e-book of i-pad dan ben je verkeerd bezig.

  Verder doe ik alles wat wordt, exel enz betreft met T0-Go_documents, er is een ap te vinden met keysleutel dan kan je alles bewerken ook nog.
  Ik heb ziggo en heb in mijn ziggo een map gemaakt daar staan mijn documenten in en daar kan ik vrij op bewerken enz.
  Voor mijn mails gebruik in gmail.

  Groeten Math

  • Bepaalde muzieknummers die ik op mijn micro sd kaart zet via pc worden niet getoond op mijn game 7 als ik de muziek via de muziekspeler open.
   Als ik via explorer op toestel naar sd kaart ga dan staan ze er allemaal wel op,maar in omgekeerde volgorde.
   Hoe kan ik die volgorde omdraaien??

 10. Heb ook zo’n tomtec gekocht tot nu toe nog geen spijt,maar mijn micro sd kaart verdwijnt opeens in het apparaat.
  kan iemand mij uitleggen hoe ik dat apparaat open krijg om mijn kaart uit het dit ding te krijgen

  bedankt alvast voor de informatie

  Henry

  • Hallo,

   Er zit op elke hoek een schroefje onder het zwarte plastic, dit zwarte plastic even iets omhoog halen schroefjes los en dan eruit klikken en hij is open.

   Ik had er één en die was kapot en heb is gekeken hoe hij in elkaar zat.

   M.v.g,
   René Hoekstra

   • Rene

    Bedankt voor de tip.
    zag wel die plastic dopjes maar had geen idee dat daar nog schroefjes onder zaten.
    mijn gedachte was dat ik ze in kon klikken maar even peuteren en ze schieten los

    Groetjes
    Henry

 11. Helaas,
  de tablet heeft 3 weken uitstekend gewerkt, reageerde op het scherm ineens nergens meer op! Daarna 3 weken de tablet kwijt voor reparatie en nu terug ge gekregen met de mededeling dat het scherm kapot is en dit niet onder de garantie valt… Ik baal echt!

  • Als het niet komt door een fout van jou zou ik dat niet pikken. Het scherm hoort gewoon te werken, zeker 3 weken na aankoop. Gewoon mee terug gaan!

  • Als dit niet onder de garantie valt, wat valt dan wel onder de garantie?

   • Zoals Leon al aangaf kan je er gewoon mee terug. Binnen een termijn van 3 maanden heb je zelfs recht op een vervangend exemplaar. Laat je niet afschepen met excuses als ‘daarvoor moet u bij de fabrikant wezen’ of ‘we laten ‘t wel repareren door de fabrikant’.
    Je hebt als kopende partij niets te maken met de fabrikant, want je bent immers een financiele overeenkomst met de winkelier aangegaan en niet met de fabrikant.

    In het uiterste geval is er een mogelijkheid om je te beroepen op art.17 en art.21 van het Burgerlijk Wetboek boek 7. En ik kan mij niet voorstellen dat de economische levensduur van zo’n apparaat op 3 weken ligt.

   • Als het aan TomTec ligt helemaal niets.

 12. Kan iemand mij helpen???!!! Ik heb ook een Tom Tec 7 Inch Tablet 4 GB met Android 2.2 en gister was de batterij leeg. Ik ging het opladen en na een tijdje wou ik het weer aandoen. Tot mij verbazing ging het niet aan en haalde de stekker van de oplader eruit en toen weer erin en ik zag dat dat rode lampje heel even aanging en toen weer uit. Heb dit meerdere malen geprobeerd en zie steeds het zelfde.

  Dus mijn vraag is, ligt dit aan de oplader of aan mijn tablet??

  • beetje late reaktie, maar wij hebben ook net zo’n apparaat gekocht en als de stekker er niet recht ingestoeken wordt, maakt hij slecht kontakt; probeer eens om het stekkertje erin te doen en deze vast te houden en beweeg dan de draad bij het stekkertje heen en weer, als het het nu wel en dan niet doet zit er een breuk in het kabeltje bij het stekkertje; als dit niet het geval is en de stekker wordt heen en weer bewogen en het lampje gaat dan aan en uit, dan heb je in het apparaat een soldeerbreukje zitten; als je het apparaat openmaakt kun je dat zien.

 13. Mijn dochtertje heeft ‘m bij een vriendinnetje gezien en wilt er ook één. Gezien de berichtgeving van gebruikers toch maar even door laten sparen voor iets beters? Een HP TouchPad of zo? ;-)

 14. kan ik hierop ook films bekijken vanaf mijn harde schijf van 1tb

  • hoi. dat zou theoretisch kunnen via wat omwegen, ware het niet dat zo’n schijf fat32 moet zijn en ik denk dat jij je hdd van 1TB niet op de fatpartitie laat werken, dus praktisch gezien is het antwoord nee

 15. Ik vind het tabled erg leuk, ik heb hem. Alleen krijg ik geen verbinding met het internet.

 16. Inderdaad leuke basistablet voor weinig geld… Voor even nieuws kijken en simpel surfen.
  Na drie maanden dagelijks gebruik stopte het apparaat er echter mee, want toen bleef ie na het aanzetten steken op het TomTec aanvangsscherm. Ook het resetten haalde niets uit.
  Naar Bart Smit geretourneerd en wacht nu al drie weken op nader bericht.
  Goedkoop dus toch weer duurkoop!
  Bert

 17. ik had een vraagje kan e ook skype en msn en facebook enzovoort downloaden? zonder problemen

 18. Ik heb de tablet gekocht en op zich leuk maar mij lukt het niet youtube video´s af te draaien ook onderop zie ik niks?

 19. Over de werking van de 7″ TomTec zeer tevreden. Instruktieboekje is erg summier waardoor het zelf vinden van diverse toepassingen veel moeite heeft gekost, maar nu kan ik er prima mee overweg.
  De camera geeft alleen horizontaal gespiegelde foto’s, zeer merkwaardig.
  Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

 20. Wat voor specs staan er op de oplader van de 10 inch tablet?

 21. Ik heb deze tablet gekocht en bij het aanzetten blijft het scherm
  steken op Tomtec en wat ik ook probeer, verder kom ik niet.
  Wie kan mijn helpen, zie ik misschien iets over het hoofd?

 22. hoi hoi heb ook zoon tablet van bart smit 7inch,nu na 2 maand gaat hij met geen mogelijkheid meer aan.toen die wel aanging valt die steeds weg wat een troep bart smit stuurt mij na tomtec en tomtec stuurt mij na bart smit jaja en ik ben 100euro lichter en zit met een ding waar je niks mee kan pfffffff geen waar voor je geld dus en nu?gr daantjuh

 23. Als hij na 2 maanden niet werkt kun je je geld terugvragen bij de winkel of een nieuwe krijgen of hij moet door de winkel gemaakt worden. De verkopende partij heeft de plicht dat het apparaat werkt gedurende een te verwachten termijn.

 24. Is er iemand die even de moeite wil nemen om op de oplader te kijken wat voor specificaties erop staan en dan hier te posten? Alvast heel erg bedankt! Groeten Sandra

 25. hoi, nou mag ik bart smit de koude douche geven?mun nekharen staan recht overeind,ze sturen me zo de winkel uit met de mededeling dat ik toch echt bij tom tec moet zijn kreeg het nr van klantenservice van bart smit mee,en die zijn op zaterdag niet te bereiken pffffffffffffffffff wat een gezeur om zoon flutding.stond een man achter mij bij de kassa die ook een tom tec tablet wou kopen ik zei nou meneer zou het niet kopen als ik u was haha.gr daantjuh

 26. Eergisteren heb ik voor mijn dochter haar verjaardag een tablet gekocht….!Het leek mij een leuk cadeau (ook voor mijzelf ;-) )

  Tot mijn verrassing was er net een nieuwe versie uitgebracht en lag net in de schappen.
  De Tom-tec 7 inch Android 2.3

  Hij loopt als een trein reageert snel …
  wel jammer dat de handleiding wederom zeer summier is ..

  Alleen zit ik nu wel met een probleem.
  Het beeldscherm is vastgelopen (touchscreen)
  dwz er staat bovenin het scherm een soort van oogje met een rood kruisje er door heen. Alles werkt verder normaal alleen het scherm is geblokkeerd.

  ik kan nergens vinden hoe ik het scherm kan deblokkeren Weet iemand van jullie misschien hoe dat moet?

  anders breng ik hem straks terug naar bart smit en wil ik een andere hebben..ben benieuwd of dat lukt!

  groetjes
  saskia

 27. Gister tomtec 7 inch 2.2 android gehaald. Hij ging met veel moeite aan en je durfde hem niet uit te zetten eigenlijk. Dit is meerdere x voor gekomen dat hij niet aan ging.
  Vanmiddag contact opgenomen met tomtec, want dat moest van de winkel dat werd ons gisteren heel duidelijk gemaakt (toen vertrouwde ik het eigenlijk al niet maar hij was al betaald). Tomtec verwijst me terug naar de winkel. Had al het 1 en ander gelezen dat ze moeilijk zouden doen, en wat blijkt. Ik kreeg zonder enige discussie mijn geld terug, en ik was niet de enige die er mee terug was gekomen.
  Goed het zijn geen dure tablet’s (maar voor de kids duur genoeg) dus je moet er niet zoveel van verwachten als van een Ipad maar wel dat hij het gewoon degelijk doet, en daar voldeed deze echt niet aan.

 28. Ik ben in het bezit van een Chinese tablet met de volgende gegevens MID; Android Tablet PC 2.2; Kernel 2.6.32; Buildnumber VI.5.1.
  Het lukt mij niet om via een USB-stick foto’s over te zetten naar de tablet. Moet er misschien software worden geïnstalleerd en zo ja, welke?

  Kan ik ook een windows-bestand kopieren vanuit mijn PC naar de tablet?

 29. Ik heb de Android Tablet 2.3 gekocht en het werkt super, alleen als ik op mijn hyves ga loopt mijn beeld steeds weg.
  iemand een op of aanmerking hoe dit te verhelpen valt?

 30. Heb de tom tec tablet 7″ 2.2 android, zo’n 3 maand geleden aangeschaft om mijn tijd te vullen tijdens mijn revalidatie wat te kunnen internetten, krantje lezen etc. Gezien de prijs een prima oplossing voor iemand die niet veel geld te besteden heeft.
  2 weken geleden problemen met mijn wifi en heb de helpdesk gebeld. Omdat het niet lukte om via extra firmware de klacht te verhelpen is de tablet terug gestuurd en kreeg binnen enkele dagen een nieuwe toegestuurd om dat het probleem niet te verhelpen was. Misschien wel geen A-merk maar wel de service van een A-merk en dit is mijn 2e goede ervaring met de service van Tom Tec, eerder betrof het een MP3 speler van mijn dochter.
  Low Budget zeker een aanrader, internetten, lezen van boeken, You Tube, games geen problemen.

 31. alle youtube filmpjes kan ik niet af spelen.
  wat heb ik verkeerd staan ?
  Ik heb de tomtec v.130

 32. halllo heb vandaag een tomtec 2.3 gekocht biij de bartsmit maar ik krijg geen verbinding met internet wie kan mij erbij helpen ?de helpdesk is constand in gesprek alvast bedankt grtjes irene

 33. Hallo leen, weet jij een manier om weer terug te gaan naar de oorspronkelijke firmware van de 7inch? Mijn internetsnelheid is namelijk nu weliswaar stabiel :6,7 Mbit, maar die was eerst tussen de 22-28 Mbit. En dan ook nog: Als ik wat van de market wil downloaden is het 9 van de 10 keer, dat er wordt gezegd, dat er geen telefoon aan de account hangt! Dat moet toch veel meer tabletters overkomen? Hopelijk weet jij hier antwoorden op. groeten rinze

  • Werkt dit? (zo uit mijn hoofd)

   Instellingen - Over de tablet - Fabrieksinstellingen herstellen

   (indien beschikbaar, wel backup van persoonlijke data maken)

   • ha Leon, Nee dat brengt je weer op die nieuwe firmware, maar hij start nu helemaal niet meer op, voor welk risico gewaarschuwd is, dus als ik die oorspronkelijke fw niet kan vinden, kan hij de vuilnisbak in vrees ik. gr. rinze

    • Rinze,
     Had het zelfde probleem, bij mij is het probleem binnen enkele dagen opgelost nadat ik contact had met de helpdesk. Resultaat een nieuwe en nu alweer een week vol plezier van deze tablet.
     Kan niet anders zeggen dan het is geen Apple of ander A-merk maar wel een service met klasse en dit is niet mijn eerste ervaring met de goede nazorg van Tom Tec.
     Groetjes,
     Ronny

 34. Ik heb een google account en wil een app downloaden via de android market, alleen als ik dat doe staat er dat er geen apparaten aan mijn account verbonden is. Wat moet ik nu doen??? Want wil graag de pretty pet salon downloaden

  • Hoi Allemaal,

   Graag inderdaad het antwoord op deze vraag. Ik heb laatst de tablet bij het kruidvat gekocht (leek me iets beter), maar krijg hier ook de melding dat er geen apparaten aan mijn google-account gekoppeld zijn, terwijl ik hem met mij android heb aangemaakt.
   Het lijkt alsof google (en daarmee de originele androidmarket) mijn apparaat niet herkent.

   Hoe kan ik dit oplossen want op die nep-android market kan ik echt niets vinden.

   • Hoi Carla,
    Lukte bij mij in eerste instantie ook niet zo.
    Heb zelf 2 iconen voor downloaden een met dun handvat de ander dik. Kan ook alleen met de dunnen applicaties downloaden. Misschien bij jou ook zo? Succes

  • het gekke is, dat toen ik vs 7 van de uberroid heb geprobeerd, ik ineens wel door die marketbeperkingen kom!Snap jij het, snap ik het, maar nu werkt het dus wel! proberen maar, zou ik zeggen gr rinze

 35. Gister ook de Android 2.2 tablet 7 inch bij de Kijkshop aangeschaft à 77 euro. Maar nu vind ik deze reviews, beetje jammer…… Ik vond em helemaal geweldig, tot de batterij na 3 uur al leeg was. Dat wordt dus regelmatig aan de lader leggen.

  Nadeel vind ik dat men geen Silverlight erop kan installeren, en ik dus bijvoorbeeld geen RTLgemist series kan bekijken. Weet iemand hier iets voor?

  Ik hoop niet dat mijn tablet ook zo snel naar ze gootje gaat. Mijn garantie loopt niet via de kijkshop, maar via Tomtec, dit werd heel duidelijk gemeld bij de aankoop. Oke, begrijpelijk, zo werkt het ook met mobiele telefoons en gereedschap etc.

  Maargoed, ik kan er fijn s ochtends een krantje op lezen op de bank, snel me mail kijken. Ohja, de mail. Ik kan ongelezen berichten in Hotmail niet openen. Heeft iemand dit nog meer? Ik kan wel een email account instellen op de tablet zelf, maar niet beveiligen met een wachtwoord. Dus dan kan iedereen in dit huis vrolijk in de mail kijken, ook weer zoiets.

  • Garantie verloopt altijd via de verkoper in het geval van een aankoop door een consument. In dit geval is dat dus gewoon de Kijkshop. Dit is wettelijk geregeld in Nederland en niemand kan daar onderuit. Als het product dus niet redelijkerwijs aan de verwachtingen voldoet dan is de Kijkshop verplicht om dat te bewerkstelligen dan wel het product terug te nemen.

   • Is dat werkelijk zo?
    Ik kreeg zelfs een grote stempel op mijn bonnetje gedrukt dat het toch echt niet mag.
    Dus stel dat ie kapot gaat, ik gaat terug naar de Kijkshop en vraag hoe en wat, dan wordt ik toch echt wel naar Tom Tec gestuurd hoor…..

    • Ik heb hetzelfde gehad.
     TomTec gebeld en die stuurde me toch echt terug naar de Bart Smit. Daar kreeg ik de keuze, of een nieuwe of geld terug. Na het lezen van al deze referenties van het product heb ik me geld terug gevraagd. Maar de mijne was toen nog maar 1 dag oud toen hij er al mee stopte.

     • Ohwja en bij de Bart Smit was mij ook zeer nadrukkelijk verteld dat de garantie via TomTec liep en dat ik niet naar hun terug hoefde te komen.

      0
  • je kunt windows mobile installeren, de enige os die silverlight ondersteunt is microsoft(windows dus), vanwege de concurrentie met apple en android

 36. wie kan mij vertellen ik krijg geen verbinding met internet met mij router wie weet wat ik eraan kan doen heb een tablet bij bart smit een 2.3 alvast bedankt grt irene

  • irene, die tablets zijn vrij lastig in de omgang vooral internet: haal de router eens een 30 seconden van de stroom af, dat helpt soms.
   Heb jij de firmware of zo’n geuploade versie van uberoid: in dat geval nm. wil het wel helpen als je een andere versie daarvan probeert: ik had bij vs 7 bv wel baat, terwijl bij vs 9 ook mijn wifi steeds wegviel! Een kwestie van uitproberen dus en allemaal zo te downloaden van internet. gr.rinze

 37. Bij Kruitvat Dmedia atm 3470 android 7 ” gekocht. Wordt geleverd door . Tom Tech. SD kaartje 8Gb geprobeerd maar dat was niet te formateren
  Tom Tech gebeld . was bekend kreeg nieuwe software via e-mail op te halen,Kaartje werkt nu wel maar is volgens de “instelingen SD kaart” maar 0.98 gb groot. Als ik het kaartje lees in een lap top dan 7.8 Gb.
  Kan ook geen software van de z.n g, telekaart niet over zetten op SD.Kaart overzetten
  Waar kan ik de instellingen wijzigen?.
  Heeft standaard “Aldiko, Esmartmarket ,mediaplayer, Gmail en YouTube”aan boord. De brouwser en e-mail.( Ziggo)
  werkt prima alleen bij esmartmarket twee keer een accound moeten aanmaken.
  Gr Kees

 38. aaarrrggghhh … ik word er echt gek van ! Sinds een week wil m’n Tom-tec 2.3 geen internet-verbinding meer maken. K heb het misschien zelf ergens uitgeschakeld, maar ‘k weet begot niet waar. Hij meldt heel de tijd” IP-adres ophalen” om het dan op te geven met een koele “mislukt-verbinding verbroken”. Kan iemand me zeggen welke optie ik moet in-of uitschakelen om terug van m’n speeltje te kunnen genieten. Fabrieksinstellingen al 100 keer geprobeerd :-(

 39. Hallo,
  Weet iemand hoe je de tablet kan beveiligen voor verkeerd gebruik door kinderen ?

  Alvast bedankt !

 40. Wie kan mij helpen om de uitgaande post per tablet werkent te krijgen de uitgaande post geeft aan dat het niet goed is, terwijl ik deze smtp gebruik als op mn computer en zelfs de poort op tablet ik verander hem in dezelfde als op mn pc of werkt het mail adres niet vh net.
  hwwie weet raad

 41. Ik heb verschillende spellen en dergelijke gedownload, hoe installeer ik deze op de tablet?
  En zijn er ook skins te downloaden voor android tablets?

 42. Market werkt gewoon!

 43. hoe reset je het apparaat?

 44. Waar kan ik de speciale USB aansluiting van de Tom Tec 7 Inch Tablet 4 GB met Android 2.2 (gekocht bij Bart Smit) kopen??

 45. dochters van hun spaar centen een 7 android 2.3 bij bart smit gekocht denk net 5min gedaan toen kon je niet meer op het scherm tikken reageerde niet meer terug gegaan naar bart smit die zeiden dat ik tomtec moest bellen ik gedaan en die vertelde me dat ze me niet kon helpen de soft ware was er nog niet voor om up te daten moest er mee terug naar bart smit ook geprobeert om klantenservice te bellen van bart smit maar daar zit schijnbaar niemand dus maar een email gestuurd dat ik me geld terug wil dus nu afwachten ga ook zo ermee terug naar de winkel zoals ik hier lees ben ik niet de enigste en hoop dat ik het geld terug krijg zodat mijn dochters verder kunnen sparen voor een echte tablet

 46. Hallo,
  Mijn vriendin heeft vandaag de Tomtec 7″ Android 2.2 gekocht, ze wilde lkr Angry Birds spelen, maar dat ding is zo ontzettend traag! Het hapert heel erg en is dus onspeelbaar.
  Dit gebeurde ook toen zij een ander spelletje wilde spelen.
  Het apparaat is al up to date zag ik, maar is hij niet gewoon te updaten naar Android 2.3? Want ik meen toch te lezen en te horen dat die er is.
  En zoja, hoe moet ik dat doen?
  Heb al Task killer erop losgelaten maar dit helpt niet.
  Zou de processor het anders niet aankunnen, of het Ram geheugen?

 47. NUk,
  je moet de firmware van de tomtec updaten met een custom rom waar boven aan deze blz over gesproken wordt> als je die installeert is het alsof je een ander app. in huis hebt: alles gaat lkker snel en soepel, ook die spellies die je noemde!probeer de laatste vs maar (9) werkt het niet probeer een andere versie en je zal zien dat je dan van veel ergernis bevrijd bent. gr.rinze

 48. hallo ook ik heb een tablet van bart smit ik zit met het volgende na dagenlijks gebruik kan ik hem ineens niet meer openen na het ontgrendelenkomt er een venster waar op staat het proces com.google.process.caps is onverwachts gestopt. probeer opnieuw maar wat ik ook doe ik kom niet verder ook niet als ik hem recet wie weet er een oplossing behalve door het raam gooien?

 49. hallo, mijn dochter heeft ook zon tablet. ze kan het gewoon opstarten maar na 3 minuten gaat ie gewoon uit. en ja geloof me we hebben hem echt opgeladen! zelf met de lader erin doet ie het niet en geeft trouwens ook aan dat de accu vol is. we hebben hem ook al geprobeerd te resetten maar helaas.
  mijn dochter baalt ervan en we hebben de bon ook niet meer. ze heeft hem half augustus gekocht.
  weet iemand raad?

 50. heb een tom tec gekocht vandaag, duw op menu knop en krijg een soort groen poppetje, verder helemaal niks, wat doe ik niet goed?

 51. Heb dus ook de TomTec 8 .

  Na 2 dagen ging het opladen niet meer.
  na veel prutsen deed hij het weer de volgende dag.
  Dus open maken en zie!!! een accu van 2 euro.
  Dus accu in de prullebak en andere erin gezet.
  Nu laat hij weer op maar is echt rotzooi die accu.
  Dan meteen niewe rom erop gezet.. dit maakt het apperaat wel sneller.
  Wel je garantie naar de kloten , maar dat ding kost toch niets.
  Zo en toen 3g……. ja dat is dus echt een kloten klus.
  Ben er al 3 dagen mee bezig en het werkt nog niet……….. software heeft geen 3g om aan te zetten.
  Hier ben ik nog mee bezig je hoort het later.
  groetjes….

 52. Wie weet hoe je een backup maak naar je sd kaartje
  Wie uitzenggemist , ook rtl’s, wil bekijken . Installeer “Androidgemist”
  ook live tv mogelijk .Prima beeld
  Gr Kees

 53. ik heb een tomtec van bart smit en dat ding werkt helemaal niet,ik ben er al minstens 6 maal mee terug naar bart smit geweest en telkens moest ik wat anders proberen om internet er op te krijgen,maar niets. met al die miserie moet ik hem nog zelf opsturen naar ergens in nederland en ik weet niet hoe.ik ben nog nooit zo slecht bedient als bij bart smit. dank je wel tomtec.?????

  • Bel eens met de helpdesk van TomTec en mijn ervaring is dat ze heel klantvriendelijke zijn (kreeg ook geen ondersteuning van Bart Smit).
   Terwijl het met TomTec zo geregeld was, zie mijn eerdere reacties.
   servicenr.: 0800-4866832
   Succes, Ronny

   • Als je naar deze nummer belt moet je wel geduld hebben na 47min kreeg ik eindelijk iemand aan de lijn die mij dan zei dat ik naar bart smith moest gaan, die zeiden dan dat er iets mis is met mijn internet, met als resultaat dat ik nog steeds dezelfde foutmelding krijg “helaas brouwser is onverwacht afgesloten, probeer opnieuw “

 54. hallo wij hebben sinds deze week een tom tec.
  als wij op facebook gaan willen we chatten maar dat is er niet kan dat niet of moet ik er nog een progamma op zetten.

 55. hey ik heb nog geen tablet gekocht maar heb wel een vraagje heeft deze tablet office

 56. is er een uitgebreidere handleiding beschikbaar voor een beginneling op leeftijd? Die op de tablet is maar summier.
  Heb de tomtec android 2.3

 57. Ik heb dit geval ook gehad. Na 3 weken zag ik dat het scherm 1 dode pixel had. Jammer, maar voor dat geld kun je zoiets wel verwachten. Maar zo’n 2 weken later werd het een verticale lijn van dode pixels, wat met alles heel hinderlijk was. Ik heb ‘m met veel moeite teruggebracht naar Bart Smit, en ik heb een HP Touchpad op de kop weten te tikken. Werkt prima voor mij! Heeft ook Flash (je kunt Youtube gewoon volop bekijken), multitasken is heel erg makkelijk, hij is snel (1,5GHz Dual core) en heeft ook een hele uitgebreide Office. Ik ben hier meer tevreden mee dan met die Tom-Tec.

 58. Ik heb ook een tom tec 7 inch maar hij liep vast en doet nu niks meer. Ik kan hem opsturen maar dan moet ik de bon hebben en die heb ik niet. Heeft er iemand misschien een bon van bart smit voor mij? Wil je die dan opsturen naar mijn emailadres: hanke.minka@hotmail.com

 59. kan ik op tom tec tablet ook windows erop zetten en is er een msn programma waar ik de cam kan gebruiken op mijn tom tec tablet

 60. Mijn zoontje heeft een kleine 2 maand plezier van de tablet gehad.
  Tablet is inmiddels stuk, wil niet meer opladen. Goedkoop = duurkoop.
  Advies: spaar nog even verder! Of koop een Ipod touch.

 61. ik heb net en maand mijn tablet en hij werkt prima maar mijn scherm zit vol krasjes en mijn volume knop zit in het tablet geduwd dus ben ik er een beetje geirriteerd ook kan ik gewoon prima op de Android Markt en daar van alles downloaden dus,,,

  • Olivia en Hannie, jullie kunnen het beste terug naar de winkel met deze problemen. Deze zullen het probleem op moeten lossen, volgens het consumentenrecht.

 62. Muziek staat in verkeerde volgorde als ik die open in explorer en dan naar sd kaart ga waar de muziek opstaat vb nu van z naar dus a en ik wilk van a naar z
  Hoe kan ik die volgorde weer omdraaien???

  Bij rechtstreeks openen via de muziekspeler staan er verschillende nummers niet in de lijst (wel dus via explorer en dan naar muziekfiles gaan op sd kaart, maar helaas dan de lijst omgekeerd)

  • Misschien kun je een alternatieve muziekspeler installeren. In verschillende app stores vind je er genoeg. Het kan zijn dat de originele muziek applicatie niet alle soorten muziekbestanden goed afspeelt.

 63. hallo ik heb zon tablet en is erg traag wat kan ik hier aan doen het gaat om een tomtec andriod 7 inch

  gr jan

 64. Hoe kan ik mijn email installeren? Hij geeft telkens aan dat het niet volledig ingevuld is, terwijl al tig keren alles geprobeerd heb. Wie weet raad?

 65. Hallo,

  Op 5 mei 2011 heb ik de 7′ Inch Tomtec Android 2.2 gekocht bij Bart Smit.
  ik heb er eigenlijk nooit problemen mee gehad, al de tijd heeft hij het goed gedaan.
  maar laatst zag ik ineens dat hij niet meer goed oplaade.
  na even beter te hebben gekeken lijkt het wel alsof dat zwarte ding in het oplaad gaatje verschoven is. ik heb geen idee hoe dit gekomen is, zou ik hem mischien open kunnen maken of iets dergelijks? zal vast ook moeten gebeuren voor schoonmaak ofzo. ik ben nog niet naar de winkel toe geweest ermee, ik ben bang dat het niet onder de garantie vallen zal. wat wel vervelend is is dat ik hem nu niet meer opladen kan. hij is nu dus uit gegaan. is hij helemaal waardeloos?

  Groeten,

  Rick

 66. Geen vraagje, maar een complimentje. Ik heb, na jullie review, gelezen te hebben de tomtec gekocht en ben er erg tevreden mee. Door jullie review wist ik wat te vewachtte en hoe ik hem kon gebruiken. Ook is het me door jullie tips gelukt om apps zoals wordfeud te downloaden.
  Dus bij deze een compliment en een bedankje dat de site er is….

 67. Waarom kan ik geen enkele app op de android market downloaden? Ik heb een gmail account en als ik een app probeer te downloaden via mijn tablet, dan zie ik het volgende staan: selecteer het apparaat waarop u de app wilt instaleren… dan kan ik alleen kiezen uit telefoon. Kan dus de app niet downloaden op mijn tablet.

  Weet iemand misschien een manier waar ik ergens wel diezelfde apss kan downloaden??

 68. ik mijn tablet gratis bij de AD gekregen maar hij wil geen internet opstarten hel mij pleas.

 69. PROBLEEM:
  heee mijn oplader is kapot…
  hij doet het niet meer, dat aansluitdingetje in de laptop zit er helemaal in en het dopje van mijn oplader ligt eraf.
  Dat is misschien mijn eigen schuld want na een half uur lang met die oplader klooien word je aardig chaggerijnig!
  Maar weet iemand waar je die oplader kunt kopen?

  • Dat is een lastige vraag om zo op afstand te beantwoorden. Je kunt het beste je tablet meenemen naar een grote elektronica speciaalzaak om te kijken of er een standaard oplader in past. Ga vooral naar de meer technische speciaalzaken. Een winkel zoals Dixons heeft wel wat standaard laders maar geen breed assortiment. Kijk eerder bij een winkel van CoolBlue, een grote Paradigit of desnoods een grote telefoonwinkel.

 70. Ik heb de Tomtec Game 7 van Bart Smit, die was 99 euro en ik heb het nu een paar maanden. Hiervoor had ik een Archos 7 Home Tablet.
  Ik moet zeggen dat ik de Tomtec een heel fijne tablet vind, ik ben heel tevreden.
  Internetten gaat erg vlot en het scherm werkt veel fijner dan de Archos. Ik lees er veel boeken op en dat gaat prima, ik gebruik Aldiko reader.
  Mijn tablet heeft toegang tot de officiële Google Market, dus ik kan bijna alle apps snel downloaden.
  Er zit een 2.3 Android versie op, goed genoeg dus!

  Ik vind deze tablet echt waar voor zijn geld.

 71. hoihoi allemaal

  ik heb een Tomtec 8 inch Tablet Excellent met Android 2.3 , gelukkis heb ik nergens last van en doet hij het super erg handig

  maar nou had ik alleen de vraag , misschien beetje domme vraag ,
  maar ik zou graag wilen weten of je de camera als webcam kan gebruiken met msn die ik er op heb gezet ikzelf kan nietys vinden of zien?

  alvast bedankt

 72. Hoi,
  Ik las de revieuws over de TomTec 7″ android 2.2 tablets van Bart SMit.
  Hebben jullie ook de TomTec 10″ ultimate 4.0 android van de Bart SMit al onder handen genomen??
  (189,95)
  Ik hoor het graag

  groet Hellen

 73. Met de tomtec wil ik afbeeldingen en films downloaden.
  Kan ik wel iets downloaden en hoe dit dan kopiëren naar de geheugenkaart.

  Kan ik ook skypen????????

  Graag een goede uitleg (ook over youtube afspelen).

  Met vriendelijke groet Henk

 74. heb een tomtec 7″tablet 2.2 android. wil het geheugen uitbreiden. heb een micro sdhc class4 32gb aangeschaafd. hoe moet ik het doen. heb thuis op dit moment geen pc. kan wel via wifi op mijn tablet internetten. ik wil mijn tablet sneller maken, zodat ik voorlopig alles via de tablet kan downloaden.

  • Als je de info leest, lijkt het, dat je maar tot 16GB sd kunt gaan met een 2.2 7 inch.
   dus kijk eerst maar eens of je sd wordt herkend als je sneller wilt internetten moet je de fabrieksinstellingen vervangen door een customized versie, die je op deze site boven kan vinden.daamee schoot mijn wifi van een 6Mbits naar 30 Mbits. wel op eigen risico natuurlijk! groeten rp

 75. Hoi Leon,

  heb van opa een tomtec 7 ATF3657 gekregen, maar krijg elke keer de melding, authenticatieprobleem als ik wil verbinden met onze router, heb jij hiervoor een oplossing. . . . . .

  Groetjes, Lieke Koenen

 76. dan heb je een verkeerd wachtwoord ingevoerd! probeer maar eens bedraad met die gismo, die erbij zit om bedraad te internetten:als dat wel werkt, dan heb je een onjuist password in die wifi gezet!

  • ik krijg ook de melding authenticatieprobleem. ik heb zeker het juiste wachtwoord ingevuld en heel soms lukt het ook om op internet te komen, maar meestal dus niet

 77. Mijn tomtec stopte ineens met doorstarten ik krijg het beginscherm, maar hij gaat niet door naar het groene androidpopje. Imand een idee hoe dat te verhelpen is??
  Of kan ik hem beter afschrijven?????
  Bedankt al voor eventuele reacties

 78. Ik heb pas nieuwe firmware toegestuurd gekregen omdat wij de tablet een tijd niet gebruikt hadden. Hoelang duurt het voordat de firmware wordt gepakt. Hij is nu al een paar dagen aan het upgraden. Heeft iemand hier antwoord op.

 79. Tomtec ontvangen na een actie. Na 1 maand kapot, ondanks weinig gebruik. Accu is na een kwartier leeg en nu laadt ie niet meer op.

 80. wat een k……te ding we hebbenhem gekregen bi een ad abboment super maar we heben hem 4 x an gedaan en nu doet het al niet meer start niet op eve het groene annetje in beeld en weg is i weer.
  alles gedaan gebeld ectr nee meneer u heet hem gemold nou dus niet klote service van ditbedrijf.

  mensen koop gewoon een goeie dit is shit spul

 81. ik heb op tablet google.com/hk en kom vaak op deverkeerde sites uit hoe kan ik dit veranderen

 82. hoi weet ieman of j op de tablet android 2.3 ook op whasapp kan

  groetejs en alvast bedankt

 83. Hallo, heb een tomtec voor 89 euro bij bart smit gekocht. Na één dat viel hij uit (batterij was niet leeg). Daarna kregen we hem helemaal niet meer aan de praat. Bart Smit gebeld, ik kan langskomen en dan gaan ze tom tec bellen waar ik bij ben. Wordt vervolgd dus.. het liefst wil ik mijn geld terug of een tegoed bon. Heb ik daar recht op?

 84. hoi allemaal
  even een vraag?
  ik heb een half jaar geleden een qware tablet gehaald, en nu start hij allemaal op nieuw op en als ik dan internet wil inloggen dan knald hij uit.
  ik snap er niks van.
  heeft iemand een idee ik wordt er gek van.
  vriendelijke groet gait

 85. hebben er meer mensen problemen met qware?
  gr gait

 86. mijne geeft steeds authenticatieprobleem aan. en gaat dan steeds opnieuw opstraten.
  o wie oh wie kan mij helpen please

 87. i bought the tom tec excelent tablet androit 4.1 , and at the first day it had , a problem i went to change it and i took a new one … and now the same thing the colour of the tablet sometimes has a problem and its not fast it doesnt respond . i want to ask maybe it wants one update or something elses ?

 88. echt een waaardeloos ding, heb een tweede exemplaar gekregen daar de eerste zo scheef in elkaar zat dat je er niet eens de lader op kon aansluiten.
  Dit tweede exemplaar heeft misschien 3 weken gewerkt en toen begon hij te etteren, laad niet op gaat amper aan etc, poppenspul van bart smit, dat is het.

 89. Mijn tomtec ATF3416-7 doet het helemaal niet meer, hij geeft aleen een scherm waarop TomTec is te zien, verder helemaal niets…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.