Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen
TabletGuide.nl
2

Review Flytouch, SuperPad & WowPad tablet

| 3 reacties

De Flytouch tablet is exact dezelfde tablet als de SuperPad en de WowPad. We kregen de gelegenheid om de Flytouch 3, of tewel de SuperPad 3 of de WowPad 3 te reviewen. De review vind je in dit artikel. Aan het eind van dit artikel vind je ook een vergelijking met de Flytouch/SuperPad/WowPad 2. Wat zijn de verschillen tussen de Flypad 2 en de Flypad 3?

Heb je naar aanleiding van deze review vragen? Dan kun je deze plaatsen in de reacties onderaan deze pagina.


Beeldscherm

Het beeldscherm van de Flytouch 3 heeft een formaat van 10,2 inch en een resolutie van 1024 x 600 pixels. Het scherm is resistief, wat inhoudt dat het scherm reageert op de druk van je vingers, je nagels of een stylus. Het is een van de betere resistieve schermen die we tot nu toe hebben gezien. Toch moet je even wennen aan de aansturing van de Flytouch tablet. Al snel kom je erachter welke vingerbewegingen goed worden herkent en hoe de tablet daarop reageert.

Een stylus wordt meegeleverd. Deze pen kun je in de zijkant van de tablet opbergen.

De Flytouch 3 beschikt niet over multitouch functionaliteit. Je kunt hierdoor dus niet met twee vingers in- en uitzoomen in de browser of in bepaalde applicaties. In de browser kun je zoomen door vanaf de zijkant links of rechts in het scherm te bewegen. Hierna komen rechtsonder twee zoom-knoppen tevoorschijn.

Het scherm is in de meest heldere stand vergelijkbaar met andere budget-tablets. Prima om foto’s en video’s te bekijken, uitstekend om e-books te lezen, en verrassend goed bij het spelen van spellen. Opvallend is de goede weergave van de kleuren. Uiteraard kan de Flytouch hierin niet tippen aan de dure Honeycomb-tablets en de iPads die tegenwoordig geproduceerd worden. De prijs-kwaliteit verhouding van het beeldscherm van deze tablet-pc is goed.

Specificaties

De Flytouch 3 tablet heeft verrassend veel opties aan boord. Zeker als je dit vergelijkt met de prijs die je voor deze tablet betaald.

Onder de motorkap ligt een InfoTM X220 ARM11 processor met een snelheid van 1 Ghz. Je merkt dat deze tablet over een snellere processor beschikt dan haar concurrentie in dit segment. De Flytouch 3 heeft daarnaast 512 MB RAM geheugen. Je hebt de beschikking over 16 GB Flash geheugen. In de tablet bevind zich een microSD slot waarmee je makkelijk extra geheugen kunt plaatsen tot maximaal 32 GB. Ook kun je hiermee heel handig bestanden overzetten tussen verschillende apparaten.

Aan aansluit opties geen gebrek. Je kunt de tablet verbinden met internet via WiFi of, als je dat handig vind, via een ethernet kabel. De Flytouch beschikt niet over een 3G simkaart slot, maar sommige dongels of USB-modems kunnen aangesloten worden op een van de twee USB-poorten.

Ook beschikt deze tablet over een mini-HDMI poort. We hebben niet kunnen testen of de Flytouch genoeg snelheid in huis had om goede HD-content te streamen naar een externe HD-monitor.

Een GPS-antenne wordt los meegeleverd.

Software & user interface

Deze Flytouch tablet beschikt over Android 2.2. Dit is niet het meest moderne besturingssysteem, maar werkt prima om alle basis taken mee te kunnen uitvoeren. De Android Market is geïnstalleerd op deze tablet, waardoor je makkelijk en snel applicaties kunt downloaden uit deze Google applicatie winkel. Als je de tablet ontvangt zijn verschillende applicaties al geïnstalleerd.

Flash wordt ondersteund door Android 2.2. Over het algemeen werkten de Flash-gedeelten van websites goed. Soms was er een hapering te zien, maar onze ervaring is dat de Flash-ervaring op Android tablets nooit 100% optimaal is.


De software werkt goed op deze tablet. Soms zit er wat vertraging in het verwerken van de aansturing, maar over het algemeen reageert de Flytouch 3 snel op je aansturing. In de browser valt het wel op dat het scrollen door webpagina’s schokkerig verloopt. Alle applicaties die we hebben kunnen testen draaien prima, ook enkele spellen waarbij veel gevraagd wordt van de tablet processor.

Drie van de vier bekende Android knoppen komen terug op deze tablet. Aan de onderkant van het scherm zit een grote ronde knop, die in veel gevallen dienst doet als terug-knop. Aan de lange zijkant van de Flytouch bevinden zich de home-knop en de menu-knop. Deze twee knoppen zijn klein en je moet hard drukken voordat ze reageren. Niet handig, maar wel essentieel om deze hardware knoppen aan boord te hebben!

Conclusie

Uit deze review kunnen we het volgende concluderen:

Pluspunten FlyTouch 3

  • Prijs
  • Inclusief Android Market
  • Hoge mate van connectiviteit

Minpunten FlyTouch 3

  • Geen multitouch
  • Resistief scherm, maar wel goed bruikbaar
  • Browser reageert schokkerig bij het scrollen door een webpagina

Foto’s Flytouch 3

Vergelijking met de Flytouch 2

Bij het maken van de review hadden we kort de beschikking over de Flytouch 2. Dit is in principe vrijwel dezelfde tablet, alleen bij de Flytouch 3 zijn enkele specificaties verbeterd.

Dit zijn de verschillen tussen de Flytouch 2 en de Flytouch 3. De Flytouch 2 heeft bijvoorbeeld 256 MB RAM geheugen (i.p.v. 512 MB) en heeft 2 GB opslag capaciteit (i.p.v. 16 GB). Tijdens de korte test met deze tweede generatie tablet van de Flytouch-reeks viel het ons op dat op het gebied van prestaties deze tablet niet onder deed aan de Flytouch 3. De Flytouch 2 is wel zo’n 50 euro goedkoper dan zijn opvolger.

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Androidwindowstabletpc.nl. Hier kun je de Flytouch tablets ook kopen.

Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile3 reacties

  1. ik ben een site tegen gekomen waar je de flytouch 3 met simkaart slot in zit dus je kan dan gewoon je simkaaart van je telefoon derin doen en als je een internet abbonement heb kun je over in nederland der mee internetten. de site heet: http://www.battal.nl/webshop/tablet-pc/detail/530/102-inch-4gb-flytouch-3-met-simkaart-slot.html

  2. Ik heb net een superpad 2 flytouch 3 voor mijn verjaardag gekregen, helemaal top. Alleen….we krijgen internet niet aangesloten? Ik heb nog geen wi-fi, maar met de kabel zegt het apparaat ook dat er geen internet is. Wat doen we verkeerd??
    Camera geeft ook alleen gekleurde strepen en geen beeld, moet daar eerst iets voor geinstalleerd worden? Er zit een minimale handleiding bij, waar we niet veel wijzer van worden, dus als iemand mij kan helpen: graag!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*