TabletGuide.nl

Software update (2.3.3) beschikbaar voor Samsung Galaxy Tab

| 16 reacties

Zojuist kregen we de melding dat de nieuwe software voor de Samsung Galaxy Tab, Android 2.3.3, beschikbaar is voor Nederlandse gebruikers. Snel koppelden we zelf onze Galaxy Tab aan de pc via Samsung Kies en we kregen inderdaad de nieuwste software update binnen. Onze bevindingen lees je in dit artikel.

We krijgen tegenstrijdige berichten. Onze tipgever heeft de update wel ontvangen, maar veel bezoekers krijgen hem nog niet binnen. Het is mogelijk dat de update gefaseerd wordt uitgerold. In dat geval zal de update spoedig te downloaden zijn. We brengen je op de hoogte, zodra we meer weten.

Om de Galaxy Tab te upgraden naar de nieuwste software moet je de tablet via de meegeleverde USB-kabel verbinden met een pc met internettoegang. Als je dat nog niet gedaan hebt moet je Samsung Kies op deze pc installeren. Na het verbinden van de tablet en het opstarten van Samsung Kies krijg je direct de melding dat er een firmware upgrade klaar staat. Deze kun je downloaden. Let wel op dat de Galaxy Tab een meer dan halfvolle accu heeft, en dat de pc of laptop aangesloten is op het elektriciteitsnet.


De stappen die je moet volgen worden duidelijk via Samsung Kies. Let op dat je een complete backup maakt. Deze optie wordt meegenomen in de installatie. Uiteindelijk zal je tablet opnieuw opstarten met Gingerbread als besturingssysteem!

Naast de verbeteringen in het design valt vooral op dat de browser een stuk sneller is geworden. Ook het scrollen door menu’s en door de werkbladen oogt sneller. Als we andere verbeteringen tegenkomen in het dagelijks gebruik zullen we dat melden in de comments onder dit artikel.

Met dank aan Henk voor de tip!

Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile

Prijzen Samsung Galaxy Tab

Prijs:       € 329
Prijs:       € 397
Prijs:       € 399
Prijs:       € 416.7


16 reacties

 1. Helaas net even geprobeerd maar geen update kunnen vinden

 2. Gisteravond en vanochtend weer geprobeerd, helaas zonder resultaat….
  Geen update naar Gingerbread

 3. Hier hetzelfde. Maar bij mij herkent de laatste upgrade van kies mijn Tab niet meer in de optie automatisch downloaden van firmware. verder wordt hij wel herkend. maar nog steeds geen gingerbread.:(

 4. Hier ook getest, geen gingerbread nog helaas

 5. Net Samsung support maar even gebeld. Gingerbread??? geen idee meneer, wij weten van niks. Oh, Kies werkt ook niet goed, stuur uw telefoon dan maar naar ons op. Nou vraag ik je, snappen ze het bij samsung zelf nog wel?

 6. Ik krijg wel een Kies-update, maar geen Android 2.3.3. Probeer het later nog wel eens, want mogelijk gaan ze het gefaseerd uitrollen.

 7. Op welke planeet zit Leon?
  Geen update, how can?
  Eigenlijk verwachtte ik niet anders van Samsung. Prima producten, maar na de verkoop is er geen interesse meer voor de koper en zijn ‘verouderde (!!!)’ bul. Koop maar een nieuwe, je weet wel die met Honeycomb. Nou nee, bedankt. Na de Tab (7″) heb ik nu al weer een tijdje de ASUS Transformer in huis (32GB met docking).
  Geweldig en voor een goede (lage) prijs en dan krijg je: HDMI. USB (2x), microSD én SD kaart slot, honeycomb 3.1 én het veelgeprezen iPAD screen.
  Jongens, niet verder zoeken, koop ASUS en laat het arrogante Samsung links liggen.

 8. een week verder, maar geen update, KIES geeft aan dat mijn versie de laatste is…
  Waar komt die melding toch vandaan? Wie is die tipgever? Misschien de volgende keer wat meer brononderzoek voordat de goegemeente blij wordt gemaakt met een dooie mus?

 9. even kort samengevat: eind mei gebeld met samsung,wij weten van niets meneer.Half juni : duurt ongeveer nog een weekje meneer. Begin July meneer dat gaat nog wel even duren. Vandaag weer gebeld ,kreeg een hele arrogante kl..tz.k die op een toon zei ach menner die update van gingerbread is er via kies al zeker anderhalve maand,dan zal u provider {vodafone } de tab wel in het buitenland gekocht hebben en kan u hem in Rijswijk [sericecenter] wel laten updaten,moet u daar even langsgaan. Zoals een van mijn voorgangers al zei :na de koop laten ze je sterven.

 10. Op de site van Samsung zelf worden alle beschikbare updates getoond. Er zijn wel een aantal handleidingen Gingerbread te downloaden, maar de software zelf staat er nog niet klaar om te worden gedownload. Als Gingerbread zelf dus niet bij de downloads staat op de site van Samsung zelf, waar heeft degene die de update wel kreeg die dan vandaan?
  Toch ook erg vreemd dat iemand van Samsung NL dan zegt dat de update al erg lang beschikbaar is. Waar dan? Niet op hun eigen site!!!
  Wat maakt het voor een multinational als Samsung nu uit waar hun product is gekocht. Overal ter wereld kan support worden verleend. Internet is toch bijna overal te bereiken?
  Gewoon minachting voor de klant, pure arrogantie.

 11. Ik moet wel zeggen dat ik de mijne in Duitsland gekocht heb bij introductie.

 12. Misschien dat dat de oorzaak is?.
  Volgens de handleidingen heb ik een scandinavisch toestel.
  Update naar gingerbread.xwjp9

 13. Ik heb nog niemand gezien/gehoord die de tab in NL gekocht heeft en deze via KIES heeft kunnen updaten. Tweakers niet, androidplanet/world niet. Ben benieuwd naar welke firmware etc iedereen heeft.

  Zit hier op:

  PDA: P1000XWJMK
  PHONE: P1000XXJMA
  CSC: P1000PHNJM5

 14. Erg vervelend voor degene waarbij het niet lukt..
  Was verrast dat er een update was toen ik mijn tab op mijn pc aansloot en de melding kreeg dat er een update was. Let wel ik moest wel eerst de nieuwste versie van KIES installeren. !!!!!!! Later besefte ik pas dat ik een in Nederland gekochte goedkope Scandinavische versie van de tab had. Maak voor mij verder niet uit omdat ik deze als nl kon instellen.
  Ik begrijp het probleem van Samsung dan ook niet zo. Als de update in het
  Nederlands beschikbaar is, waarom dan een beperking??
  Mag, gezien de meertaligheid van de update toch niet uitmaken waar het toestel vandaan komt?.
  Ik hoop dan ook dat een ieder binnen korte tijd alsnog een update kan doen.
  Mijn versie is ni:
  firmware: 2,3,3
  Baseband: P1000XXJPZ
  Kernelversiwe: 2.6.35.7 (root@DELL101#2
  Buildnr: GINGERBREAD.XWJP(

  Staar je niet blind op de veranderingen.
  Het werkt goed, zeker grafisch, maar het is nog geen 3.0.

  Gre. Henk

  • Taal kan zeker een belemmering zijn voor Samsung. Dat het zo lang moet duren is wel slecht.

   In het begin had ik ook geen Nederlandse ondersteuning op mijn Duitse SGT

 15. Vandaag nog even met het servicecenter in Rijswijk gebeld en die vertelde dat als er een update naar gingerbread 2,3, 3,zij hem als eerste binnenkregen en dan kan je hem daar kosteloos kan laten updaten, je kan er alleen niet op wachten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*