Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen
TabletGuide.nl

Makro dumpt de Wetab

| Geen reacties

De Wetab is de eerste en voorlopig enige tablet die is uitgerust met het MeeGo besturingssysteem. Omdat de MeeGo ontwikkelaars ten tijde van de release nog geen UI voor tablets uitgewerkt hadden, draait deze tablet op een door de producent ontwikkelde interface. Na de release bleek al snel dat de combinatie van een onvolwassen OS en de UI geen succes zou worden. De reviews waren kritisch en de verkoop bleef achter bij de verwachtingen. Makro bevestigd de tegenvaller in stilte, door de Wetab voor dumpprijzen te gaan verkopen.

Makro verkoopt de 16GB versie van de Wetab deze week voor € 177,31, terwijl deze een half jaar geleden nog 2,5 keer zo duur was. De 32GB versie kost slechts € 236,81. Meer info vind je in de Makro folder van deze week.


De Wetab draait op een Intel Atom N450 processor en heeft een werkgeheugen van 1GB en een extra videokaart. Ondanks deze configuratie spreken gebruikers van slecht lopende software en haperende video’s. Dat geeft dus niet veel hoop op een gebruiksvriendelijke tablet. Tel daarbij op dat het aantal apps dat beschikbaar is voor het apparaat bijzonder klein is en je zult niet staan te springen om dit apparaat ter hand te nemen.

Gelukkig is er ook goed nieuws. De hardware van de Wetab is prima geschikt om Android of Windows 7 te draaien. Het vergt wat technisch inzicht en een beetje lef, maar dan heb je een tablet van bijzonder goedkope hardware en het OS van je keuze.

Ben je dus handig genoeg om het besturingssysteem zelf te vervangen? Sla dan nu je slag bij Makro. Wil je een tablet waarmee je direct uit de doos probleemloos kunt werken? Wees dan verstandig en maak een goede keuze in onze tabletvergelijker.

Edde, bedankt voor de nieuwstip!

Auteur: Edwin

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch. E-mail | Website | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google ProfileGeef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*