Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen
TabletGuide.nl

Samsung Galaxy Tab 10.1 review [video]

| 1 reactie

Samsung’s eerste 10-inch tablet, de Galaxy Tab 10.1, belooft meteen de meest populaire tablet te worden na Apple’s paradepaardje, de iPad. Deze Honeycomb tablet, met de eigen TouchWiz interface van Samsung, is het moment van schrijven ‘s werelds dunste en lichtste 10-inch tablet. Tabletguide stroopte het internet af naar alle reviews en maakte een samenvatting hiervan.

Deze review is gemaakt aan de hand van andere reviews die op Internet zijn verschenen. Inmiddels hebben we een eigen Galaxy Tab 10.1 review gemaakt met video. Deze vind je hier.


De Samsung Galaxy Tab 10.1 gaat in Nederland in augustus 2011 in de verkoop. In dit artikel vind je een samenvatting van de Galaxy Tab 10.1 reviews die we op internet vonden. Als we deze tablet zelf in handen krijgen zal uiteraard een eigen review verschijnen op deze site.

Uiterlijk

Het design van de Galaxy Tab 10.1 ziet er goed uit. Niet innovatief, niet super trendy. Gewoon een strak design zonder fratsen. Het meest opvallend is het formaat van de tablet. Met slechts 8,6 millimeter is dit de dunste tablet ter wereld. Toegegeven, het scheelt slechts tienden van millimeters met de iPad 2, maar het is toch een leuke prestatie van Samsung om dit te bereiken.

Ervaren tablet-gebruikers zullen merken dat deze tablet, mede door de dikte, erg licht is. Met 595 gram is dit ook direct de lichtste 10-inch tablet ter wereld. Niet dat je er iets aan hebt. In de praktijk zul je er niks van merken. Het verschil is netjes weergegeven door onze collega’s van Engadget.

De Galaxy Tab 10.1 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Het gaat in dit geval om de achterkant. De rand naast het scherm is altijd zwart.

Volgens verschillende reviews op internet ligt deze Honeycomb tablet goed in de hand. De achterkant, gemaakt van hard plastic, heeft genoeg grip en, zeker op de witte versie, geeft niet snel vlekken of vingerafdrukken.

Beeldscherm Galaxy Tab 10.1

Het beeldscherm van de Galaxy Tab is een van de beste aspecten van deze tablet. Iedereen is enthousiast over het beeldscherm, waarbij al weer snel de vergelijking wordt gemaakt met de iPad 2. Recentelijk werd tijdens een test de SGT 10.1 zelfs als winnaar uitgekozen, nipt boven de iPad 2.

Accuduur

Volgens een test van Engadget is de accuduur van de Samsung Galaxy Tab 10.1 het beste van alle gemeten Android tablets. Wel moet de SGT 10.1 het afleggen tegen de iPad 2, die iets beter presteert. In de uitgevoerde test, waarbij de tablet onder verschillende gebruiksintensiteiten getest wordt, presteert de iPad 2 één uur beter dan de Galaxy Tab 10.1. Dat komt overeen met ongeveer 10%.


Prestaties

Ook de prestaties van de Galaxy Tab 10.1 worden geroemd. Met een 1 GHz dual-core Tegra 2 processor is dit een van de snelste Android tablets op de markt. Enkele indrukwekkende tests die we hebben gevonden zijn:

  • De tablet start op binnen 20 seconden
  • Na het opstarten kun je binnen 3 seconden starten met het opnemen van 720p video
  • Accuduur tot 10 uur bij matig tot intensief gebruik

In een snelheidstest van Engadget presteerde de SGT 10.1 vele malen beter dan verschillende andere smartphones. Techradar deed een test die CPU prestaties, 2D en3D graphics prestaties, geheugen snelheid en interne en externe geheugen schrijf snelheden meet. De resulterende score liet zien dat de Galaxy Tab 10.1 zich in de top 3 van Android tablets bevindt.

Software

Maar wat het meest aan moet spreken is de software van deze tablet. De Samsung Galaxy Tab 10.1 beschikt momenteel over Android 3.1, een geoptimaliseerde versie van Android 3.0. Daarnaast heeft Samsung de veelbelovende gebruikersinterface Samsung TouchWiz ontwikkeld. Deze UI, speciaal ontwikkeld voor de Galaxy Tab 10.1, moet de gebruiksvriendelijkheid van deze Android-tablet naar het niveau van de iPad brengen.

In deze video review van de TouchWiz interface zie je een demonstratie. Dit is nog niet de officiële versie van de software, dus je zult nog wat haperingen en onvolkomenheden zien. Het gaat vooral om een goed beeld te geven.

Camera’s

De Galaxy Tab 10.1 heeft twee camera’s. Aan de achterkant bevindt zich een 3,0 megapixel camera met LED flitser. De voorkant heeft een 2,0 megapixel frontcam.

De video’s die je met deze tablet op kunt nemen zijn matig, zoals je in het volgende filmpje kunt zien.

Samenvatting

Ten slotte plaatsen we twee uitgebreide video reviews van de Samsung Galaxy Tab 10.1. Let op dat deze video’s zijn geschoten toen er nog geen TouchWiz geïnstalleerd was op deze tablet.

Wil je zelf ervaren hoe de user interface van de Galaxy Tab is? Samsung heeft een speciale simulatie ontwikkeld waarmee je de interface van de tablet kunt nabootsen op je computer.

Deze review is gemaakt aan de hand van andere reviews die op Internet zijn verschenen. Inmiddels hebben we een eigenGalaxy Tab 10.1 review gemaakt met video. Deze vind je hier.

Meer informatie en specificaties van de Samsung Galaxy Tab 10.1
Galaxy Tab 10.1 prijs vergelijking
Galaxy Tab 10.1 met abonnement
Galaxy Tab 10.1 accessoires

Bronnen: Engadget & Techradar

Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile

Prijzen Samsung Galaxy Tab 10.1

Prijs:       € 478.3
Prijs:       € 551
Prijs:       € 583.73
Prijs:       € 598


Een reactie

  1. Ten eerste, mooi artikel

    ten tweede: klopt het inderdaad dat de SGT 10.1 is uitgerust met het zogenaamde ‘Gorilla glas’ zoals de Samsung Galaxy S2? Want als ik het beeldscherm van die telefoon vergelijk met bijvoorbeeld de iPhone 4 is die toch overduidelijk mooier, helderder en lijkt het ook nog steviger. Hopelijk is dit ook het geval bij de tablet..?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*