Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief

Ideeën / verbeteringen

Leon Veraa op 22 november 2011 #

Heb je een leuk idee voor Tabletguide.nl? Of zie je dingen die we kunnen verbeteren? Je kunt ze aangeven in dit forum, of neem contact op met een van de redacteuren.

qwerty op 31 januari 2012 #

Hoi,

Ik vind jullie site erg informerend alleen waar ik me aan erger is dat op elke pagina een paar tablets staan.
Een Archos, een Sony, een Galaxy note. Zouden jullie dat weg kunnen halen?

groetjes,
Qwerty

Edwin van der Palen op 2 februari 2012 #

Hoi,

Wat vind je er vervelend aan?

Willempie op 23 juli 2012 #

Hi, kan er wat gebeuren aan dit forum?
Het aantal reacties is nagenoeg nul en dit lijkt me juist een uitgelezen plek om met elkaar van gedachten te wisselen over van alles en nog wat.
Misschien kan een facelift dit forum redden?
Er moet in ieder geval iets gedaan worden, het nodigt nu niet uit om te posten!

clanpl op 7 november 2012 #

hoi,

opzich een erg leuke site waar ik bijna elke dag wel even langskom.
Ik denk doordat ik me een tijdje al aan het informeren ben voor een nieuwe laptop/tablet. Ik ben bang dat wanneer ik er een heb dat ik dan minder vaak langs ga komen. misschien een idee om meer nieuws te plaatsen en de 3 eerste nieuws wat minder groot in beeld te brengen. Nu moete je veel scrollen (vegen om naar 4 of meer) te gaan. je kunt dan bv de eerste 3 groot neerzetten (foto’s wat kleiner) en de rest alleen de koptekst. zo past er meer info op jullie 1e pagina. bekijk maar eens gamesite hoe zei het nieuws brengen. dit is veel overzichtelijker!

ook is jullie banner niet gebruiksvriendelijk. als ik op bv nieuws klik wil ik graag kort en onder elkaar de opties hebben. dit werkt veel sneller.

onder jullie banner (tabletguide) staan de kleinere banner met android,ipad en windwos tablet. maak het gehele plaatje een link en niet alleen de kleine tekstjes. net zoals het reclame blokje ernaast.

nou nog 1 idee (tip) dan. in jullie banner staat reviews. als ik daar op klik komen alle reviews op upload datum te voorschijn. dit is totaal niet overzichtelijk. je moet de keuze krijgen naar welke reviews je wilt zoeken.
je kunt de opties android, ipad en windows geven en mischien nog uitgebreider door androit mobile, tablets, pc etc en dat voor ipads en windows het zelfde.

heb nog wel wat ideeen. hoor het wel als jullie daar behoefte aan hebben :-)

gr clanpl (rene)

clanpl op 7 november 2012 #

oja nog ff dit.
ik zou het leuk vinden als jullie redactie wat meer in de discussies mengen.
had nu wat vragen neergezet bv bij het nieuws “Krachtige Tegra 4 processor komt volgend jaar” maar daar niets van vernomen. als anderen dit ook zien dan kan het ontmoedigen niets te vragen of te reageren. tenminste zo werkt het wel bij mij. dit alles is opbouwende kritiek natuurlijk he. ben niet voor niets alleen bij jullie elka dag op visitie. nieuws wordt super uitgebreid en volledig weergegeven. top!

Edwin van der Palen op 10 november 2012 #

Bedankt voor je ideeën. We gooien ze in de groep.

Wat betreft het reageren door de redactie: we reageren regelmatig op vragen en opmerkingen, maar willen dat niet te vaak doen. Het is vooral de bedoeling dat bezoekers elkaars vragen beantwoorden. Dan kan de redactie zich bezighouden met het nieuws :-)

clanpl op 11 december 2012 #

Heel goed bezig jongens. de site eindelijk wat overzichtelijker qua nieuws items. nu nog ff wat meer nieuws per dag en de menubalk aanpassen!!! en dan bijna toppie haha

Leon Veraa op 12 december 2012 #

Dank je wel voor de feedback en het compliment. We blijven druk bezig met het verbeteren van de website.

De hoeveelheid nieuws per dag proberen we bewust te beperken. We proberen alleen het relevante nieuws te brengen dat daadwerkelijk interessant is voor tablet-bezitters en geïnteresseerden in een tablet.

Korte nieuws-items vermijden we en updates worden in oude artikelen verwerkt in plaats van nieuwe artikelen. Niet-relevante geruchten uit eindeloze geruchten-circuits worden voor zover mogelijk vermeden. Zo proberen we al het nieuws overzichtelijker te maken, en kunnen we meer diepgang per bericht geven.

Welke verbetering zie je in de menubalk?

tomvan beek op 12 december 2012 #

Ik zou als tip geven, of liever gezegd als wens hebben dat de alles boven de titelbalk met “Tablet Guide” erin en dus alles daarboven (nieuws, reviews, beginners, tablets vergelijken etc) boven in het scherm blijft staan als je naar beneden scolt. Zo kun je snel weer naar een ander menu of het beginscherm zonder veel te scrollen. Beetje zoals ‘titels blokkeren’ in excel werkt. Dit vind ik persoonlijk in ieder geval prettig.

Verder onderschrijf ik de opmerking van Clanpl (rene) dat als de redactie wat meer reageert op vragen onder artikelen of op het forum. Ik snap dat de redactie prioriteit legt bij het maken van nieuwsberichten en dat de gedachte is dat bezoekers antwoorden op elkaar. Echter denk ik dat veel bezoekers niet inloggen dus niet kunnen (en willen) reageren. Daarnaast denk ik dat het aantrekkelijk voor (nieuwe) bezoekers als er reactie wordt gegeven door de redactie aangezien die als beheerder van de site toch enige autoriteit hebben. Wanneer je bijvoorbeeld via een vraag op google hier terecht komt en je ziet dat dezelfde vraag gesteld is en er wordt geen antwoord gegeven dan kijk je de volgende keer wellicht op een ander forum.

Dit is slechts een persoonlijke beleving dus ik weet niet of dit algemeen leeft.

Verder goede informatieve en leuke site! Complimenten!

clanpl op 12 december 2012 #

In het menubalk zie ik nog geen verbetering. heb mijn vorige bericht ook niet goed geschreven. ik dacht dat ik iets veranderd zag hoe jullie het nieuws op de site hadden gezet, maar dat is nog hetzelfde.
wat ik mooi en veel handiger vindt is dat jullie de letterlijke grote van het nieuws kleiner maken. dus kleinere foto’s. nu staan er maar een paar items op de 1e pagina en er moet veel gescrold worden. bedenk dat de mens het zo makkelijk mogelijk nieuws wil zien en zoeken. en met meer nieuws kunnen jullie echt wel meer plaatsen. begrijp dat jullie niet aan geruchten willen doen, maar er is echt wel meer nieuws te plaatsen. vooral meer reviews zou ik erg prettig vinden. ook zullen jullie daardoor meer bezoekers krijgen en meer bezoekers betekend hogere inkomsten qua reclame.

met het menu balk werkt het erg omslachtig. bv als ik op community klik moet ik heel nauwkeurig met de vinger op mijn touchpad (vast verkeerd geschreven)om op forum te klikken. iets te laag en de balk verdwijnd weer. erg vervelend. misschien ook iets anders indelen om sneller het gewenste op te kunnen zoeken.

ben blij dat Tom mijn tip over het reageren op forum door redactie wat duidelijker verwoorde. precies de spijker op de kop. snap dat jullie het druk hebben, maar anders zijn er wel studenten die media of verslaggever studie doenb ofzo. zij kunnen dan hun portofolie opkrikken via jullie.

maar het moet vooral makkelijk zijn en snel op de site. helaas kunnen jullie niet meer uniek zijn, maar goed luisteren naar bezoekers en veel tips vragen betrekt de vaste bezoeker nog meer en durf krities te zijn en vernieuwend.

gr rene

Edwin van der Palen op 16 december 2012 #

Nogmaals bedankt voor jullie suggesties. Het scrollende menu gaan we overwegen. Wat betreft de hoeveelheid nieuws: we schrijven zoveel als we kunnen, maar natuurlijk kan het altijd meer. Dat is inderdaad een kwestie van tijd. De afmetingen van de items is een keuze in de vormgeving en over smaak valt niet te twisten :-) Maar goed, we nemen het natuurlijk wel mee.

Over het reageren van de redactie: waar nodig reageren we. Maar we willen ook andere bezoekers de ruimte geven om vragen te beantwoorden. Het liefst zien we ons overbodig worden, doordat bezoekers elkaar helpen.

clanpl op 15 februari 2013 #

Hoi Edwin,

Heel goed om te zien dat jullie iets gedaan hebben aan uiterlijk en vooral de functionaliteit van de site. stukken beter en overzichtelijker zo. keep up the good work !!

Edwin van der Palen op 16 februari 2013 #

Hoi clanpl,

Bedankt voor je kritische blik en goede ideeën.

Als het goed is, dan heb je ook gezien dat het nieuws nu ook als ‘headlines only’ te bekijken is. Makkelijker kan niet, lijkt me ;-)

Edwin

clanpl op 18 februari 2013 #

Hoi Edwin,

 

ja tuurlijk heb ik dat gezien.  heb alles zitten testen en het werkt goed.

ook forum, vraag en aanbod enzo is nu beter en mooi je kunt weer wat makkelijker onderwerpen vinden.   pas wel op dat je niet teveel keuzes op de frontpage krijgt. moet wel overzichtelijk blijven.

wat ook een erg leuke funtie zou zijn (tja heb nu eenmaal veel ideeen) dat wanneer je gereageerd hebt op een artikel en iemand regageerd op jouw dat je dan een rood 1 ziet bij profiel. wanneer je dan op het rode 1 klikt komt er een pop up waar je kunt klikken om bij de juiste reactie tercht te komen.  zo krijg je meer inter actie met elkaar.  dit zou ook voor de forum kunnen.  kijk maar of jullie er iets aan hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.