iPad 2 Review [VIDEO]

1

Enkele dagen voordat de iPad 2-verkoop officieel van start gaat in Nederland heeft Tabletguide de iPad 2 in handen gekregen en onderworpen aan een uitgebreide test. Deze review beschrijft onze ervaringen met het nieuwste speeltje van Apple. Ook hebben we een video gemaakt van onze bevindingen en de tests. Zo testen we op verschillende manieren de snelheid van de nieuwste iPad en vergelijken we hem met zijn voorganger. En vergeet niet de iPad 2 video review te bekijken.

De iPad 2 heeft de tablet-wereld weer op zijn kop gezet. Apple wist vriend en vijand te verbazen door op zeer korte termijn een snellere, lichtere en dunnere tablet in de winkels te leggen voor dezelfde prijs als de eerste versie. Door alleen enkele basis-elementen te veranderen en met een slimme marketing-strategie heeft Apple laten zien waar het toe in staat is. Maar, is het een hype of is de iPad 2 daadwerkelijk beter dan zijn voorganger die ongeveer een jaar geleden getoond werd? Tabletguide zoekt het voor je uit. Onderaan deze pagina vind je een iPad 2 video review.

De iPad 2 is ter beschikking gesteld door: Qurius | iPad 2 voor directeuren

De verschillen

In een eerder artikel werden de verschillen tussen de iPad en de iPad 2 al eens opgesomd:
- Dual-core processor i.p.v. single core
- Verdubbeling van het RAM-geheugen naar512 MB RAM
- 33% dunner (8,8 mm i.p.v. 13 mm)
- Ongeveer 70 gram lichter
- Ook verkrijgbaar in het wit
- Nieuw: Frontcam (VGA-kwaliteit)
- Nieuw: Camera (achterkant – 5 x digitale zoom, 720p film-kwaliteit)
- Nieuw: Gyroscoop
- Nieuw: Via te kopen kabel HDMI-connectiviteit (1080p playback)
- Nieuwe iPad 2 accessoires verkrijgbaar

De meningen van het grote publiek liepen uiteen van ‘een fantastisch nieuwe innovatie’ tot ‘een kleine upgrade ten opzichte van de eerste versie’.

Het uiterlijk

Een van de meest belangrijke wijzigingen is dat de iPad 2 nóg dunner is dan zijn voorganger. De iPad is ruim 4 millimeter afgevallen tot 8,8 millimeter. Hoe groot dit verschil is zie je duidelijk op deze foto.

De achterkant is ook gewijzigd. Deze heeft voortaan meer afgeronde hoeken dan zijn voorganger. Het is afhankelijk van de gebruiker of je een afgeronde achterkant fijner vindt dan de scherpe hoek aan de zijkant. Het design van de iPad 2 lijkt afgekeken van de vierde generatie iPod Touch.

iPad                                                                                                                                    iPad 2

 

 

 

 

 


 

 

 

Ook het gewicht is verminderd. Het valt eigenlijk pas op als je er op let. Ook hier geldt weer dat het afhankelijk is van de gebruiker of je een lichtere tablet fijner in de hand vindt liggen dan een zwaardere tablet. Wij vonden de iPad 2 zeer fijn in de hand liggen.

Voor zover het mogelijk is om dit te testen, ondervonden we geen problemen met de accuduur. Ondanks de dual-core processor en het uitgebreide werkgeheugen lijkt het alsof de accuduur van de iPad 2 vergelijkbaar is met die van de iPad. Dit komt onder andere doordat de iPad 2 voor 49% (gezien de oppervlakte) uit 3 accu’s bestaat. De eerste iPad bestond voor ‘slechts’ een-derde uit 2 accu’s. De accu-duur is wederom de beste die we ooit hebben gezien bij een tablet.

De snelheid

Door de dual-core processor (vs. single-core) en de verdubbeling van het RAM geheugen (naar 512 MB RAM) claimt Apple dat de iPad 2 tot 2 keer sneller is en grafisch tot 9 keer sneller.

Bij het gebruik van de iPad 2 valt direct op dat deze tablet-pc sneller is dan de originele iPad. Het browsen voelt sneller aan en het lijkt alsof applicaties sneller starten en bepaalde taken sneller uitvoeren.

Na onderwerping aan enkele tests blijkt dat de iPad 2 inderdaad stukken sneller is dan de eerste iPad. In onderstaande video worden op beide iPad’s zowel de opstarttijd van een applicatie als een benchmark-test vergeleken. De iPad 2 komt duidelijk als winnaar uit de bus.

De camera’s

Een van de nieuwe features van de iPad 2 is de aanwezigheid van 2 camera’s op de tablet. Aan de voorkant bevindt zich een VGA frontcam. De achterkant bevat een camera waar ook video’s mee gemaakt worden. Hier zie je verschillende foto’s die geschoten zijn met de frontcam en de camera aan de achterkant.

Camera                                                                                                          Frontcam

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolenkit buiten


 

 

 

 

 

 

 

 

Vijver buiten

Wat ons opvalt is dat zowel de frontcam als de camera van matige tot redelijke kwaliteit zijn. De frontcam is een simpele VGA-camera zonder auto-focus. Alleen de eerste meter voor de camera is scherp te zien met een matige kwaliteit. Objecten op afstand worden vaag afgebeeld, zoals je op de foto’s kunt zien. Overigens verwachtten we al niet al te veel van een camera die bedoelt is om alleen mee te video-chatten of te Skypen.

De camera aan de achterzijde van de iPad 2 is van redelijke kwaliteit. De foto’s zijn groot en helder, maar toch zie je dat de kwaliteit van de foto’s niet meer dan redelijk te noemen is. De camera heeft duidelijk moeite met scherpe lichtinval van bijvoorbeeld lampen of de zon. Voor ons is dit de enige tegenvaller van de iPad 2.

Ook de video’s zijn van matige tot redelijke kwaliteit. Ook hier komen we dezelfde problemen tegen: geen auto-focus, problemen met fel lichtinval en met donkere ruimten. Om dit te demonstreren hebben we een test-video opgenomen met de iPad 2 buiten in de zon.

Over het algemeen zijn we enthousiast over de camera-applicatie op de iPad 2. De manier waarop je foto’s en films kunt maken is perfect. Na het maken van een foto of video is de iPad 2 direct geschikt om nieuwe foto’s/video’s te maken, of om iets anders te doen. Het wisselen tussen frontcam en backcam is eenvoudig en verloopt snel. Ook het wisselen tussen foto’s en video’s is kinderlijk eenvoudig en heeft geen vertraging.

Apple’s innovatieve Smart Cover

Apple heeft een zeer innovatieve bescherming ontwikkeld voor de iPad 2. Het betreft een cover die je met behulp van magneten aan de zijkant van de iPad 2 kunt bevestigen. Door de cover plat over het scherm van de iPad te plaatsen dient het als bescherming van de tablet. Bij plaatsing over het scherm zal de iPad 2 automatisch op standby springen. Bij het ‘openen’ van de Smart Cover springt de iPad 2 weer aan.

Het slimme aan deze afdekkingsplaat is dat deze in enkele eenvoudige stappen om te vormen is in een tablet stand. Je kunt de tablet in 2 standen positioneren na het omvouwen van de Smart Cover accessoire: plat of rechtop.

 

.

.

.

.

.

.

.

iPad 2 review (video)

Tabletguide heeft een uitgebreide review gemaakt van de iPad 2. In deze review zie je de meest belangrijke punten die ons opvielen tijdens het gebruik en de testen die we los lieten op de iPad 2. Ook hebben we de nieuwe iPad vergeleken met het eerste model iPad en beide iPad’s onderworpen aan enkele testen.

http://www.youtube.com/watch?v=iKnIUY5SGBM

Meer informatie iPad 2

Alle informatie, de officiële foto’s, specificaties, prijzen en verkooppunten van de iPad 2 kun je vinden op de iPad 2-pagina.

Deze iPad 2 is ter beschikking gesteld door: Qurius | iPad 2 voor directeuren

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 9.7 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 1024 x 768
  • Afmetingen 241.2 x 185.7 x 8.8
  • Processor Apple A5 (dual-core) 32-bit
  • Gewicht 613 gram
  • Opslagruimte 16 / 32 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

Reageer