Wacom Bamboo Stylus Review [VIDEO]

0

De HTC Flyer is de eerste tablet met een bijgeleverde stylus. Waar we dachten dat de stylus voorgoed verdwenen zou zijn, is het pennetje bezig met een comeback. Ook voor andere tablets worden styli geïntroduceerd. Wacom, bekend van die andere soort ‘tablets’, heeft de Bamboo Stylus op de markt gebracht, primair gericht op de iPad. Wij mochten een tijdje met het pennetje spelen.

We beginnen onze testperiode sceptisch. We hebben de stylus nooit gemist. Voor de toepassingen die wij gebruiken op onze tablets is een stylus niet nodig. Geldt hetzelfde voor jou? Dan is deze review duidelijk niet voor jou bedoeld. Ben jij een creatieveling die wil schetsen of tekenen? Of heb jij om een andere reden behoefte aan een alternatief voor je vingers bij het gebruik van je tablet? Lees dan vooral verder!

Wacom Bamboo Stylus

Een veelgehoorde klacht van stylus-gebruikers is de onnauwkeurigheid tijdens het schrijven of tekenen. De dikte van de punt zorgt ervoor dat de pen nooit precies dat schrijft wat je zou willen. Wacom zegt dit op te lossen door de punt 6 mm dun te maken, t.o.v. van de gebruikelijke 8 mm.

De Bamboo Stylus is vormgegeven als een normale pen en het gewicht van de stylus zorgt ervoor dat hij prettig in de hand ligt. Hij bestaat voornamelijk uit alluminium. De punt is gemaakt van rubber en geeft mee wanneer je de pen op het scherm drukt.

Wacom Bamboo Stylus

Helaas is de punt niet drukgevoelig. De kracht waarmee je de punt op het scherm drukt heeft dus geen enkele invloed op de dikte van de getekende lijn.
Het scherm reageert direct op de aanraking van de pen, maar natuurlijk is dat afhankelijk van de gebruikte software.

De Wacom Bamboo Stylus is prettig om mee te werken. Nauwkeurige aanrakingen zijn beter uit te voeren met een stylus, ten opzichte van het gebruik van een vinger. Ook het schrijven of tekenen met een pen voelt natuurlijker aan dan wanneer je hetzelfde met je vingers probeert te doen.

Wacom Bamboo Stylus

Het gebruik van een stylus zorgt er ook voor dat je zicht op het scherm niet wordt ontnomen door de rug van je hand. Zo hou je overzicht en kun je nauwkeuriger werken.
Zelfs wanneer we niet schrijven of tekenen kan de stylus van pas komen. Door de stylus te gebruiken tijdens het browsen konden we gemakkelijker kleine links openen, waar we normaal gesproken eerst voor moesten inzoomen.

De Wacom Bamboo Stylus is voor € 35,70 online verkrijgbaar.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer