Nobel W2000 10″ Review [video]

4

Het Nederlandse bedrijf Yourtablet.nl heeft een eigen reeks tablet gelanceerd op de Nederlandse markt. De Noble W2000 is de nieuwste Windows-tablet in deze reeks. In deze review beschrijven we onze ervaringen met de Nobel W2000. Onderaan deze pagina vindt je een video review van deze tablet.

*** Update: Deze tablet werd voorheen verkocht onder de naam ‘YourTablet W2000. Die naam is gewijzigd in ‘Nobel W2000’. De specificaties zijn gelijk gebleven. ***

Design

De Nobel W2000 ziet er zakelijk en robuust uit. Met een zwarte rand naast het scherm en een aluminium achterkant lijkt het of deze tabletpc wel tegen een stootje kan. Deze grijze achterkant loopt aan de zijkant schuin af, en heeft redelijk veel ventilatie gaten. De W2000 ligt stevig in de hand, maar kan door de aluminium achterkant wel koud aanvoelen in het begin.

Deze Nobel maakt slechts gebruik van 1 Windows-knop aan de voorzijde naast het scherm. Verder kun je deze tablet aansturen door middel van verschillende hardware knoppen aan de zijkant: 2 volumeknoppen, een aan/uit knop en een WiFi aan/uit knop.

Beeldscherm

Het 10-inch LED beeldscherm is capacitief en heeft multi touch-functionaliteit. Het beeldscherm meet 1024 bij 600 pixels. De grafische kaart is een GMA3150 van Intel. Het scherm is bijzonder helder en geeft foto’s en video’s prima weer. Voor het afspelen van video’s en het tonen en bewerken van plaatjes en foto’s kun je gebruik maken van standaard Windows programma’s zoals Paint, Photo Viewer en Media Player.

Aansturing

Het besturen van het Windows besturingssysteem kan zowel door aanraking op het scherm of door aansluiting van een toetsenbord en/of muis. Dit laatste kan zowel via bedrading door middel van USB, of draadloos door middel van Bluetooth. Het voordeel van Windows is dat vrijwel alle externe muizen en toetsenborden compatibel zijn met de Nobel W2000.

Gebruiksvriendelijkheid Nobel W2000

Aansturing via (multi)touch is even wennen in combinatie met Windows 7. Het is goed te merken dat het besturingssysteem van Microsoft niet ontworpen is voor tablets. Toch kun je er met het aanraakscherm na wat oefenen goed mee werken.

Wat opviel was dat bij intensief gebruik de batterijduur relatief kort is. Dit ligt waarschijnlijk ook aan Windows wat relatief veel energie gebruikt. We raden je aan om WiFi, Bluetooth en 3G uit te zetten wanneer je dit niet gebruikt.

Multimedia

Het voordeel van het gebruik van Windows is dat je gebruik kunt maken van alle programma’s die je gewend bent op de pc of laptop. Aansluiten van externe apparatuur of gegevensdragers, zoals een microSD-slot, kan eenvoudig. Alle apparatuur wat is getest werd direct door de tablet herkend.

De kwaliteit van het beeld bij zowel stilstaand beeld (plaatjes en foto’s) als bij video’s zeer goed te noemen. De geluidskwaliteit is goed door het gebruik van 2 stereo speakers. Het volume gaat niet heel hard zonder gebruik van externe luidsprekers.

Specificaties & connectiviteit

Naast het gebruik van Windows als besturingssysteem, wat voor veel consumenten en vooral voor bedrijven een must is, heeft de Nobel W2000 zeer goede specificaties als USP. Met een energiezuinige Intel Atom processor (1,66 GHz), 2 GB RAM geheugen en 32 GB SSD geheugen is dit een van de tablets met betere specificaties die momenteel te verkrijgen is. Overigens zijn deze specificaties wel noodzakelijk om zonder grote problemen verschillende programma’s tegelijkertijd op Windows te kunnen draaien.

Prijs & beschikbaarheid

De Nobel W2000 is alleen te verkrijgen via de site yourtablet.nl, voor een prijs van €499,95. Wil je ook een 3G dataverbinding gebruiken op deze tablet, dan betaal je een supplement van €59,-.

Conclusie

Deze tabletpc is een uitstekend apparaat om je dagelijkse computer-bezigheden mee te kunnen verrichten. Ben je van plan om deze Windows-tablet te kopen dan raden we je aan om in ieder geval ook een stand en een (draadloos) toetsenbord en muis er bij aan te schaffen. Zonder deze hulpmiddelen zal het lastig zijn om tekst te verwerken of langere e-mails te versturen.

Voordelen Nobel W2000

  • Stabiel besturingssysteem met veel connectiviteits-opties
  • Helder beeldscherm en goede beeldkwaliteit

Nadelen Nobel W2000

  • Windows 7 niet geperfectioneerd voor tablets
  • Voor sommige taken, zoals tekstverwerking, is een toetsenbord aan te raden
  • Batterijduur is bij intensief gebruik relatief kort

Foto’s Nobel W2000

Video review Nobel W2000

YourTablet.nl

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

4 reacties

  1. Gabriellesuzan op

    ik had er ook nog wel meer over willen weten we hebben alleen de knopjes aan de zijkant gezien. Ik ben ook wel benieuwd hoe die een beetje werkt

    • Hoi Gabrielle,nnWe hebben er specifiek voor gekozen om vooral de buitenkant te laten zien. Het besturingssysteem is Windows 7, en werkt derhalve exact hetzelfde als andere Windows-tablets. Je kunt dit vergelijken (ook qua prestaties) met de AT-tablet. Alleen het scherm is iets minder goed, hebben we het idee.nnGroet,nLeon

Reageer