Specificaties LG G-Slate

Algemeen:
Beschikbaarheid:Q1 verwacht
Gewicht:0.001 gram
Formaat:nog onbekend
Batterij:Li-Ion accu
Gebruikstijd:onbekend
Kleuren:Zwart /
Geheugen:
Harddisk:32 GB /
Cardreader:
Werkgeheugen:Onbekend
Scherm:
Grafische chip:
Soort:3D
Schermdiagonaal:8.9 inch
Resolutie:1280 × 720 /
Besturingssysteem:
Platform:Android
Processor:
Processor:NVIDIA Tegra 2
Frequentie:1000 MHz
Camera:
Camera achterzijde:
Camera kwaliteit:Dual (3D) 5.0 megapixel
Camera voorzijde:
Camera voorzijde kwaliteit:2.0 Megapixel
Connectiviteit:
Bluetooth:
WiFi:
3G:
GSM:
GPS:
Overige aansluiting / sensor:GyroscoopLichtsensorVersnellingsmeter
Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

LG G-Slate

LG verrast de wereld met de LG G-Slate, ‘s wereld eerste tablet met 3D weergave functionaliteit en 3D opname mogelijkheid. En dat is nog niet alles. Met de nieuwste Android-versie voor tablets, Honeycomb, en ongeveer hetzelfde schermformaat als de iPad kan deze tabletpc wel eens een groot succes worden. Deze tablet wordt door LG in samenwerking met T-Mobile ontwikkeld. Zodra we deze tablet in handen krijgen zal een (video)review verschijnen op deze site.

3D beeldscherm G-Slate tablet

Het beeldscherm met een diagonaal formaat van 8,9 inch is zowel capacitief als met meerdere vingers aan te sturen (multi touch). Het scherm heeft de resolutie om HD-ready (720p) video’s af te spelen. Daarnaast heeft het scherm de mogelijkheid om 3D-content af te spelen. Ook de processor ondersteunt dit. Je hebt hiervoor wel een 3D-bril nodig om het 3D-effect goed te kunnen zien. Waarschijnlijk is het niet mogelijk om 3D videomateriaal af te spelen in HD.

Honeycomb besturingssysteem

Het lijkt erop dat LG heeft gewacht met het uitbrengen van deze tablet totdat het nieuwe Android besturingssysteem, wat speciaal is ontworpen voor tablets, is uitgebracht door Google. LG zegt de G-Slate al in maart te kunnen leveren met het Android 3.0 OS. Daarmee is de G-Slate een van de eerste tablets met Honeycomb op de markt.

Met Android 3.0 kun je op een gebruiksvriendelijke manier je tablet gebruiken. Je hebt verschillende homescreens waar je doorheen kunt scrollen en interactieve widgets op kunt plaatsen. Je kunt applicaties downloaden in de Android Market. Natuurlijk zijn de bekende Google applicaties, zoals Gmail, YouTube en Maps al voorgeïnstalleerd. De G-Slate bevat GPS zodat je, met behulp van de Google Navigatie applicatie, gratis kunt navigeren. Je hebt in dat geval wel toegang tot Internet nodig om je route te kunnen berekenen.

Technische specificaties G-Slate

De G-slate heeft prima specificaties. Zo wordt gebruik gemaakt van de NVIDIA Tegra 2 (dual-core) processor met een snelheid van 1 GHz. Het is nog onduidelijk over hoeveel RAM geheugen deze multimedia-tablet beschikt. Wel is bekend dat de G-Slate 32 GB Flash geheugen heeft.

Verbindingsmogelijkheden

De LG G-Slate barst van de mogelijkheden om verbinding te maken met Internet of randapparatuur. Je kunt de tablet verbinden met het Internet door middel van zowel WiFi als 3G. Om gebruik te kunnen maken van de 3G-optie heb je echter wel een data-abonnement nodig bij een mobiele provider.

Je kunt de G-Slate draadloos aansluiten op externe apparatuur door middel van een 2.1 EDR Bluetooth verbinding. Met bekabeling kun je ook gebruik maken van de USB-poort aan de zijkant van de tablet. Het is niet bekend of de G-Slate een SD-kaart slot bevat.

De processor en de HDMI-poort maken wel full HD (1080p) streaming naar externe monitoren mogelijk.

Multimedia afspelen en opnemen

Door middel van het Android 3.0 OS kun je alle bekende bestandsformaten voor audio en video afspelen. De G-Slate heeft een frontcam van 2 megapixel en een dubbele camera aan de achterkant van 5 megapixel. Deze dubbele camera heeft de mogelijkheid om HD-films op te nemen. Ook kun je door de stereo-camera volgens LG 3D opnames maken. De camera’s aan de achterkant hebben een LED-flitser.

Prijs LG G-Slate & beschikbaarheid

Een adviesprijs voor deze tablet is nog niet gegeven door LG. Wel is al bekend gemaakt dat deze tablet in maart 2011 in de VS op de markt komt. In Q2 verwachten wij dat je de LG G-Slate kunt kopen in Nederland.

LG G-Slate foto’s

blog comments powered by Disqus