TabletGuide.nl

Archos 10.1 G9

Archos staat, of stond moeten we eigenlijk zeggen, bekend om haar budget tablets. Met de nieuwe G9-serie komt hier verandering in. In september komt het bedrijf met twee top-tablets op de markt.

De Archos 10.1 G9, het grote broertje van de Archos 10.1 G9. hier leest u alle informatie over deze 10,1-inch Android 3 tablet en alle specificaties. Ook staan onder aan deze pagina foto’s en video’s van deze tablet.

Let op: de volgende informatie, en de specificaties in de balk aan de zijkant, gelden voor de Archos 10.1 G9 16 GB. De andere twee modellen (8 GB en 250 GB) verschillen van deze versie. Kijk voor deze verschillen tussen de 8 GB, de 16 GB en de 250 GB onder het kopje ‘verschillen G9-modellen’.

Design

De Archos 10.1 G9 tablet is een opvallende verschijning in tabletland. Het innovatieve ontwerp bevat enkele unieke features die we tot nu toe nog niet zijn tegengekomen in de hedendaagse tablets.

De kleur van de Archos 10.1 G9 is zwart. Dit is de enige kleur waarin deze tablet te koop zal zijn. Opvallend zijn de brede randen aan de korte kant van het scherm, in tegenstelling tot de wat smallere randen aan de lange zijde.

In de tablet bevindt zich een zogenaamde kickstand. Deze ingebouwde standaard kun je makkelijk uitklappen waardoor je de tablet in landschap-stand rechtop kunt zetten. Het is ons niet bekend of deze kickstand de tablet ook in portret-stand rechtop kan zetten.

 

Optionele 3G-modem

Daarnaast heeft de Archos 10.1 G9 nog een unieke feature. In de tablet bevind zich een dummy module, die vervangen kan worden door een bijpassende 3G-modem. Op deze manier kun je de tablet makkelijk omvormen van WiFi tot WiFi + 3G tablet. Ten eerste hoef je niet direct bij aankoop te beslissen of je voor een meerprijs een 3G-variant wilt kopen. Ten tweede zorgt dit waarschijnlijk voor een flinke kostenreductie.

Beeldscherm

Het beeldscherm van de Archos 10.1 G9 meet diagonaal 10,1 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Dit LED-scherm is capacitief en ondersteunt multitouch.

Specificaties Archos 10.1 G9

Archos beweert dat het een tot 50% snellere processor heeft ingebouwd in de 10.1 G9-tablet dan de gangbare nVidia Tegra 2 processor. De dual-core TI OMAP 4460 processor heeft een snelheid van maar liefst 1,2 GHz. Het interne geheugen van de Archos 10.1 G9 is niet bekend gemaakt door de producent.

Er komen 3 modellen van deze tablet op de markt: 8 GB, 16 GB en een met maar liefst 250 GB. Het geheugen van de laatste tablet is dus vergelijkbaar met die van een laptop!

Connectiviteit

Wil je deze Archos tablet verbinden met internet of andere apparatuur? Dat is geen probleem. Verbinding met externe apparatuur kan bijvoorbeeld via Bluetooth 2.1 + EDR. Daarnaast kun je gebruik maken van de twee USB-poorten die aanwezig zijn. Handig om te weten: het is zowel een mannetje als een vrouwtje, oftewel een ‘hos’t als een ‘slave’.

Je kunt een externe monitor aansluiten op deze tablet met behulp van de miniHDMI uitgang. HD films kijken op je tv via je tablet was nog nooit zo makkelijk. Het grote optionele geheugen is dan wel zo makkelijk.

De Archos 10.1 G9 beschikt over een webcam met opname-functionaliteit. De kwaliteit van deze camera is niet bekend.

Android 3.x software

De G9-serie zijn de eerste Archos tablets die draaien op het bekende Android Honeycomb systeem. Dit besturingssysteem, dat speciaal voor tablets is ontwikkeld, wordt continue door Google geüpdate. Hierdoor heb je constant het nieuwste besturingssysteem in handen, als Archos een beetje mee wil werken.

Apps

De Archos 10.1 G9 zal beschikking hebben over de Android Market. Met deze applicatie winkel van Google kun je kiezen tussen duizenden applicaties, gratis of tegen een geringe vergoeding.

Archos heeft al aangegeven dat het verschillende standaard multimedia applicaties zal vervangen door zelf-ontwikkelde apps. Op deze manier kan de gebruiker optimaal genieten van alle audio en video-bestanden.

Verschillende G9-modellen

Zoals is aangegeven zullen er drie modellen verschijnen van de Archos 10.1 G9. Deze modellen hebben ook iets andere specificaties. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat bovenstaande specs gelden voor de 16 GB versie. Dit zijn de verschillen van de andere twee modellen.

8 GB: 1 GHz processor i.p.v. 1,5 GHz.
250 GB: geen microSD slot, in tegenstelling tot de 8 GB en de 16 GB versie. Deze versie is ook iets minder dun en wat zwaarder.

Prijs Archos 10.1 G9 & beschikbaarheid

De Archos 10.1 G9 is vanaf september te koop. De Nederlandse prijzen van de Archos 10.1 G9 zijn bij het schrijven van dit artikel nog niet bekend. Dit zijn de internationale prijzen:

 • 8 GB: $369,-
 • 16 GB: $399,-
 • 250 GB: $469,-

Als deze Archos tablet in Nederland te koop is dan kun je de prijzen vergelijken in het tabblad ‘losse tablet’ bovenaan deze pagina.

Foto’s Archos 10.1 G9

Video Archos 10.1 G9

Deze Archos-fan is helemaal gek op zijn favoriete Archos speeltjes. Hij laat enthousiast de Archos 10.1 G9 zien.

Daarnaast kun je genieten van de, ook niet-objectieve, teaser video van Archos zelf.

8 reacties

 1. Onder Beeldscherm staat 1080×800.
  Dit moet toch zeker 1200×800 zijn.

  De teaser is van Archos zelf en niet van Asus, toch?

  Verder lijkt mij dit een te gekke tablet die ik zeker GA aanschaffen.

 2. Ik was zelf ook nog abuis.
  Ik bedoelde natuurlijk 1280×800.

 3. Hallo, ik heb de ARCHOS 70 b.Eigenlijk een e-reader maar werkt ook als tablet. Kan wifi en ook officesuite gebruiken. Nu heb ik OFFICESUITE LITE eropstaan om doc te lezen en exel te bekijken. Mijn vriend heeft nu dezelfde 70b gekocht Helaas is de LITE versie niet meer op indernet te krijgen MIJN vraag kan ik de mijne LITE op een of andere manier op zijn 70b installeren?
  In ieder geval bedankt voor uw reactie

  mvg
  JvdS

 4. Je kunt met een backup-programma als Titanium backups maken van je applicaties. Als het goed is kun je die backup via je SD-kaart naar het andere apparaat kopiëren en vervolgens de applicatie daar installeren.

  Nooit getest, maar ik denk dat het werkt.

  Succes!

 5. Is de GPS een echte GPS die ook werkt zonder internet zodat je echt kunt navigeren op navigatiesofware op de tablet??

  • Elke GPS ontvanger is een echte GPS ontvanger. GPS signaal komt van satellieten en niet via internet. Je kunt dus met deze tablet navigeren.

   • Om te navigeren met een applicatie moet je:
    - of direct connectie hebben met mobiel internet om de route te downloaden
    - of de kaarten opslaan zodat je ze offline kunt gebruiken

    Welke methode je kiest hangt af van de applicatie die je hiervoor kiest. Google’s Navigatie app maakt gebruik van de eerste optie. Ik durf niet te zeggen of de tweede optie hierbij momenteel ook mogelijk is.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*