TabletGuide.nl

Archos 80 G9

Een van de oudste tablet-producenten ter wereld brengt twee tablets uit in de G9-serie. Archos kennen we van verschillende budget-tablets, zowel voorzien van Android als Windows. Echter, rond september 2011 komt het bedrijf met twee top-tablets op de markt. Één ding is Archos niet vergeten. Ondanks de top-specificaties krijgt deze unieke tablet toch een aantrekkelijke prijs!

Mogen we u voorstellen, de Archos 80 G9. Het kleine zusje van de Archos 10.1 G9. Op deze pagina vindt u alle informatie over deze 8-inch Honeycomb tablet, de specificaties, ziet u foto’s en zelfs een video.

Let op: de volgende specificaties, en die in de balk aan de zijkant, gelden voor de Archos 80 G9 16 GB. De andere twee modellen (8 GB en 250 GB) verschillen iets van deze versie. Kijk hiervoor onder het kopje ‘verschillen G9-modellen’.

Uiterlijk Archos 80 G9

Deze Archos tablet heeft een opvallende verschijning. Het innovatieve ontwerp bevat unieke features die we tot nu toe nog niet zijn tegengekomen in de hedendaagse tablets.

De Archos 80 G9 is te koop in het zwart. Opvallend zijn de brede randen aan de korte kant van het scherm, in tegenstelling tot de wat smallere randen aan de lange zijde.

In de tablet bevindt zich een zogenaamde kickstand. Deze ingebouwde standaard kun je makkelijk uitklappen waardoor je de tablet in landschap-stand rechtop kunt zetten. Het is ons niet bekend of deze kickstand de tablet ook in portret-stand rechtop kan zetten.

Optionele 3G-modem

Daarnaast heeft de Archos 80 G9 nog een unieke feature. In de tablet bevind zich een dummy module, die vervangen kan worden door een bijpassende 3G-modem. Op deze manier kun je de tablet makkelijk omvormen van WiFi tot WiFi + 3G tablet. Ten eerste hoef je niet direct bij aankoop te beslissen of je voor een meerprijs een 3G-variant wilt kopen. Ten tweede zorgt dit waarschijnlijk voor een flinke kostenreductie.

Beeldscherm

Het beeldscherm van de Archos 80 G9 meet diagonaal 8 inch, oftewel zo’n 20 centimeter, en heeft een resolutie van 1024 bij 768 pixels. Dit LED-scherm is capacitief en ondersteunt multitouch.

Specificaties Archos 80 G9

Archos beweert dat het een tot 50% snellere processor heeft ingebouwd in de 80 G9-tablet dan de gangbare nVidia Tegra 2 processor. De dual-core TI OMAP 4460 processor heeft een snelheid van maar liefst 1,2 GHz. Het interne geheugen van de Archos 80 G9 is niet bekend gemaakt door de producent.

Er komen 3 modellen van deze tablet op de markt: 8 GB, 16 GB en een met maar liefst 250 GB. Het geheugen van de laatste tablet is dus vergelijkbaar met die van een laptop!

Connectiviteit

Wil je deze Archos tablet verbinden met internet of andere apparatuur? Dat is geen probleem. Verbinding met externe apparatuur kan bijvoorbeeld via Bluetooth 2.1 + EDR. Daarnaast kun je gebruik maken van de twee USB-poorten die aanwezig zijn. Handig om te weten: het is zowel een mannetje als een vrouwtje, oftewel een ‘hos’t als een ‘slave’.

Je kunt een externe monitor aansluiten op deze tablet met behulp van de HDMI uitgang. HD films kijken op je tv via je tablet was nog nooit zo makkelijk. Het grote optionele geheugen is dan wel zo makkelijk.

De Archos 80 G9 beschikt over een webcam met opname-functionaliteit. De kwaliteit van deze camera is niet bekend.

Android 3.x software

De G9-serie zijn de eerste Archos tablets die draaien op het bekende Android Honeycomb systeem. Dit besturingssysteem, dat speciaal voor tablets is ontwikkeld, wordt continue door Google geüpdate. Hierdoor heb je constant het nieuwste besturingssysteem in handen, als Archos een beetje mee wil werken.

Apps

De Archos 80 G9 zal beschikking hebben over de Android Market. Met deze applicatie winkel van Google kun je kiezen tussen duizenden applicaties, gratis of tegen een geringe vergoeding.

Archos heeft al aangegeven dat het verschillende standaard multimedia applicaties zal vervangen door zelf-ontwikkelde apps. Op deze manier kan de gebruiker optimaal genieten van alle audio en video-bestanden.

Verschillende G9-modellen

Zoals is aangegeven zullen er drie modellen verschijnen van de Archos 80 G9. Deze modellen hebben ook iets andere specificaties. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat bovenstaande specs gelden voor de 16 GB versie. Dit zijn de verschillen van de andere twee modellen.

8 GB: 1 GHz processor i.p.v. 1,5 GHz.
250 GB: geen microSD slot, in tegenstelling tot de 8 GB en de 16 GB versie. Deze versie is ook iets minder dun.

Prijs Archos 80 G9 & beschikbaarheid

De Archos 80 G9 is vanaf september te koop. De Nederlandse prijzen van de Archos 80 G9 zijn bij het schrijven van dit artikel nog niet bekend. Dit zijn de internationale prijzen:

  • 8 GB (1 GHz): $299
  • 16 GB: $329
  • 250 GB: $369

Als deze Archos tablet in Nederland te koop is dan kun je de prijzen vergelijken in het tabblad ‘losse tablet’ bovenaan deze pagina.

Foto’s Archos 80 G9

Video Archos 80 G9

Deze Archos-fan is helemaal gek op zijn favoriete Archos speeltjes. Hij laat enthousiast de Archos 80 G9 zien.

Daarnaast kun je genieten van de, ook niet-objectieve, teaser video van ASUS zelf.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*