TabletGuide.nl

Archos 9 PC tablet

Archos gaat de tablet-pc handel in met de Archos 9, een 8,9-inch Windows 7 tablet. Archos is een van de eerste bedrijven die tablets is gaan maken die lijken op de tablet van nu. De goedkopere Android-tablets, zoals de Archos 70, Archos 101, en in de Arnova reeks de Arnova 7, 8, 84 en de Arnova 10, sloegen aan bij het grote publiek. Er blijkt een grote markt te zijn voor deze budget tablets. Met de Archos 9 PC tablet wil het Franse bedrijf zich meer gaan richten op de Windows-gebruikers. En we moeten bekennen, Archos is daar in geslaagd!

Beeldscherm & design

Netbooks zijn handige computers, maar in feite zijn het slechts verkleinde laptops. Met de komst van de tablet is eindelijk een mobiele oplossing gevonden. Deze Archos 9 PC tablet is hier een goed voorbeeld van. De tablet ligt goed in de hand doordat de zijkanten van het scherm, wanneer je de tablet in landschap modus bekijkt, wat breder zijn. Deze zijkanten bevatten verschillende knoppen waarmee je de Archos 9 kunt bedienen.

Zo beschikt de Archos 9 over een optische trackpad, waarmee je een muis kunt nabootsen. Door met je vinger over de trackpad te bewegen beweeg je de cursor over het scherm van deze tablet. Ook zijn twee knoppen aanwezig die de functies overnemen van de linker en rechter muisknop.

Ook aan de aansturing met een virtueel toetsenbord is gedacht. Je kunt het virtuele toetsenbord naar voren halen op het touchscreen door op de speciale knop te drukken aan de linkerkant van het scherm.

Het LCD beeldscherm is resistief en heeft een schermdiagonaal van 8,9 inch met een resolutie van 1024 x 600 pixels. Door het resistieve karakter van het multi touchscreen kun je de tablet ook bedienen met een stylus. Het nadeel is dat het aanraakscherm niet zo gevoelig is voor aanrakingen als je gewend bent bij de premium-tablets en smartphones van tegenwoordig.

Specificaties Archos 9

De Archos 9 beschikt over een 1,2 GHz Intel Atom processor en 1 GB (DDR2 SDRAM 400) geheugen.

Zoals we bij Archos wel vaker hebben gezien, komen er twee modellen op de markt. Het eerste model heeft 32 GB SSD (Flash) geheugen. Het andere model beschikt over een traditionele harde schijf van 1,8 inch met een capaciteit van 60 GB.

Je kunt verbinding maken met internet door middel van WiFi. Daarnaast beschikt de Archos 9 over Bluetooth en een USB-poort.

Je hebt de mogelijkheid om een poort replicator aan te schaffen als accessoire. Deze kun je aansluiten via USB. Hiermee vergroot je de USB-poorten van 1 naar 2, krijg je een extra audio jack, een microfoon ingang, een ethernetkabel poort en een aansluitmogelijkheid voor een externe monitor. Deze poort replicator van Archos kun je kopen bij Centralpoint. Ook kun je uiteraard andere hub’s en poorten kopen bij bijvoorbeeld Dixons.

De Archos 9 PC tablet heeft een 1,2 megapixel webcam waarmee je kunt videochatten.

Software

Het besturingssysteem van deze Archos tablet is Windows 7 Starter. Daarnaast krijgt de Archos 9 standaard enkele software applicaties meegeleverd, zoals Lotus Symphony voor het maken van documenten en presentaties, en Skype.

Prijs Archos 9 tablet pc

De prijs van de Archos 9 ligt ongeveer rond de 400 euro. Exacte prijzen vind je onder dit artikel, als de Archos 9 te koop is in de winkel.

Foto’s van de Archos 9

Video van de Archos 9

Archos heeft een video gemaakt ter promotie van de Archos 9 PC tablet.

Reviews van de Archos 9 PC tablet.


Schrijf je eigen review

Schrijf je eigen review
* Verplicht veld

Prijzen Archos 9 PC tablet

Prijs:       € 366.52
Prijs:       € 385
Prijs:       € 403.4

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*