TabletGuide.nl

Archos Arnova 8

De Archos Arnova 8 is een tablet in de budget-reeks van het Franse Archos. Archos is een bedrijf wat normaal al erg goed-geprijsde e-readers en tablets maakt. Dat men nu aan een budget-lijn is begonnen gaat voor veel mensen wel erg ver. Toch kunnen de goedkope Arnova-tablets toch interessant zijn voor een bepaalde doelgroep. Wil je een simpele tablet om thuis wat mee te internetten, simpele applicaties te gebruiken of om een film te kijken of een boek te lezen? Dan kan deze Archos Arnova 8, of als je een maatje kleiner groter, de Archos Arnova 10, een prima oplossing voor je zijn!

Beeldscherm

De Archos Arnova 8 heeft een 7-inch scherm met een resolutie van 800 bij 600 pixels. De nieuwste varianten hebben een capacitief scherm. Maar let goed op, want er is in het begin van dit jaar een serie uitgebracht met een resistief aanraakscherm. We raden je aan om tablets met een resistief scherm niet te kopen, aangezien deze veel slechter reageren op je vingerbewegingen.

Specificaties Archos Arnova 8

De de Arnova 8 heeft een Rockchip-processor met een snelheid 600 MHz. Daarnaast beschikt deze Arnova-tablet over 4 GB geheugen. Je hebt de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden door middel van een microSD kaart.

Opvallend is dat de Archos Arnova 8 twee USB-mogelijkheden heeft. Deze tablet beschikt over zowel een slave als een host USB-poort. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een externe harde schijf of memorystick rechtstreeks aansluiten op de tablet (host), maar kun je de tablet ook direct aansluiten op een pc via een miniUSB-kabel (slave).

Verbinding met internet kun je maken door middel van een draadloze WiFi verbinding.

Software

De verouderde software van de Arcos Arnova 8 kan voor sommige mensen een probleem vormen. Deze Archos-tablet draait namelijk op de Android 2.1 software, oftewel E-clair. Deze Android variant is niet ontwikkeld voor het gebruik op tablets maar voor smartphones, en daarom kan de software soms wat onwennig aanvoelen.

Een ander nadeel is dat de Arnova 8 niet beschikt over de bekende Android Market. Je zult van een alternatieve applicatie markt gebruik moeten maken wil je apps downloaden en installeren op de Arnova-tablet.

Prijs & beschikbaarheid

De Archos Arnova  zal voor ongeveer 150 euro in de winkels liggen. Je kunt optioneel het geheugen uitbreiden door middel van een microSD kaart die je in de bijbehorende poort kunt plaatsen.

Archos Arnova 8 hands-on video

Onze Duitse collega’s hebben begin 2011 een hands-on video review gemaakt van de Arnova 8, net na de officiële introductie van Archos.

Heb je zelf een Arnova 8 in je bezit? Dan kun je hieronder een eigen review plaatsen.

Reviews van de Archos Arnova 8.


Schrijf je eigen review

Schrijf je eigen review
* Verplicht veld

Prijzen Archos Arnova 8

Prijs:       € 119
Prijs:       € 130.9
Prijs:       € 139.95
Prijs:       € 165

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*