Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de Archos FamilyPad 2
Verzend

Archos FamilyPad 2 specificaties

Archos zet de FamilyPad 2 in de markt als een familietablet met groot formaat. De 13,3 inch Android tablet is de opvolger van de Archos FamilyPad en is even groot. Verder zijn veel elementen identiek gebleven. Verderop in deze review komen de verschillen tussen de FamilyPad en de FamilyPad 2 van Archos aan bod. Eerst bespreken we de specs en belangrijke informatie over deze tweede versie.

Beeldscherm

Het beeldscherm is identiek gebleven. Zo zien we nog steeds een groot touchscreen (multitouch, capacitief) van 13,3 inch (ongeveer 34 centimeter diagonaal gemeten) met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Dit geeft een aspect ratio van 16:10.

Hardware

Onder de motorkap van de Archos FamilyPad 2 vind je een dual-core processor van 1,6 Ghz. Dit is een snelle ARM-processor met de Cortex A9 architectuur. Het werkgeheugen is identiek gebleven met 1 GB RAM. De opslag capaciteit (het geheugen) is nog steeds 8 GB. Wil je meer opslag capaciteit dan is dit geen probleem. Met een microSD-kaart, die je zelf kunt kopen voor één a twee tientjes, kun je de capaciteit van de FamilyPad 2 uitbreiden tot maximaal 64 GB (SDXC).

De FamilyPad heeft een frontcam en een camera, beiden met een resolutie van 2,0 megapixel. Met de camera kun je ook video’s opnemen.

Software

De Archos FamilyPad 2 heeft Android 4.1 aan boord. Deze Jelly Bean software is aangevuld met de Google Play Store. In deze applicatiebibliotheek kun je apps downloaden. Je kunt kiezen uit honderdduizenden gratis of betaalde apps.

Archos FamilyPad 2 kopen

De Archos FamilyPad 2 zal in het tweede kwartaal van dit jaar te koop zijn in de Nederlandse winkels. Houd TabletGuide.nl in de gaten voor het laatste nieuws over deze en alle andere Nederlandse tablet-computers.

Verschil Archos FamilyPad vs. FamilyPad 2

Op slechts twee gebieden heeft de Archos FamilyPad 2 een upgrade gekregen. Als eerste is de processor verbeterd (nu een dual-core Cortex A9 chipset). Daarnaast is de tablet iets dunner en lichter geworden.

Alle verschillen tussen deze twee tablets, en eventueel tussen een andere tablet-pc, kun je vinden in de tablet vergelijker.

Foto’s

Review

Op dit moment is nog geen review verschenen van de Archos FamilyPad 2.

Heb je nog vragen en/of klachten over de Archos FamilyPad 2? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.