TabletGuide.nl

ASUS PadFone

Met de ASUS PadFone laten de Taiwanezen wederom zien innovatief te kunnen zijn. De ASUS PadFone is een tablet wat als docking kan dienen voor een smartphone. De telefoon kun je plaatsen in de tablet waardoor beide apparaten automatisch synchroniseren. Het beeld van de smartphone wordt automatisch getoond op het 10,1-inch scherm van de Honeycomb-tablet.

Ontwerp PadFone

De ASUS PadFone is aan zowel de voorkant als de achterkant zwart. De hoeken zijn wat ronder dan we gewend zijn van eerdere ASUS tablets. Het gedeelte waar de telefoon geplaats kan worden in de tablet is wat verhoogd. Als je de tablet aan de zijkanten vast hebt met je handen dan heb je hier geen last van. De PadFone ziet er stevig uit.

Specificaties PadFone

Op het moment zijn nog niet alle specs van de ASUS PadFone bekend. In dit overzicht worden alleen de bekende specificaties benoemd. Later volgt een compleet overzicht met alle specificaties van de PadFone.

De ASUS PadFone beschikt over een nVidia Tegra 2 dual-core processor. Deze snelle en energiezuinige processor heeft een snelheid van 1 GHz. De hoeveelheid RAM geheugen is nog niet bekend gemaakt, evenals de opslag capaciteit. Op het moment is nog niet bekend of deze ASUS-tablet over een poort beschikt voor een SD-kaart.

Wil je verbinding maken met internet? Dan kan dat met de WiFi antenne die in de tablet zit. Als je de telefoon in de tablet plaatst, en je heb de beschikking over 3G mobiel internet, dan kun je via deze 3G verbinding op de telefoon ook verbinding maken met internet.

Daarnaast beschikt de ASUS PadFone over een microUSB-poort en een een miniHDMI aansluiting. Ook kun je een draadloze verbinding maken met bijvoorbeeld een headset door middel van BlueTooth.

Koppeling telefoon en tablet

De telefoon wordt in het dock van de tablet gekoppeld via zowel een microUSB aansluiting als een miniHDMI aansluiting. Via de USB-verbinding kan de batterij van de telefoon worden opgeladen met behulp van de accu in de tablet. Daarnaast zorgt de USB-verbinding ook voor de data-communicatie tussen de tablet en de telefoon.

De miniHDMI-verbinding verzorgt de schakeling tussen beide beeldschermen. Zoals je onder het software-kopje kunt lezen, kan met dit besturingssysteem het beeld van de telefoon worden geoptimaliseerd op de tablet en vice versa.

We weten nog niet of er andere hardware of sensoren gedeeld worden. Het zou zo kunnen zijn dat bijvoorbeeld het GPS-signaal gedeeld wordt, of dat gebruik wordt gemaakt van een gezamenlijke processor of gezamenlijk geheugen. Zodra dit bekend is gemaakt door ASUS zal dat op deze pagina vermeld worden.

Software PadFone

Zowel de tablet als de smartphone hebben Android 3.x als besturingssysteem. Welke versie het wordt is momenteel nog niet bekend. Honeycomb, de bijnaam van dit Android OS, staat bekend om het gebruik met vensters. Hierdoor zijn zowel de gebruikersinterface van het besturingssysteem als de applicaties aan te passen aan verschillende formaten schermen. Door het gebruik van vensters wordt een goede overgang gewaarborgd van weergave op de smartphone en de weergave op de tablet.

Op de PadFone kunnen Flash-websites weergegeven worden. Ook heb je de beschikking over de Android Market, waardoor je kunt kiezen uit duizenden applicaties. Alle populaire apps zijn hierop beschikbaar.

Prijs ASUS PadFone

De prijs van de PadFone is nog niet bekend gemaakt door ASUS. We verwachten dat de ASUS PadFone in het laatste kwartaal van dit jaar te koop zal zijn in de Nederlandse winkels.

Foto’s ASUS PadFone

Video ASUS PadFone

Reviews van de ASUS PadFone.


Schrijf je eigen review

Schrijf je eigen review
* Verplicht veld

Prijzen ASUS PadFoneDe ASUS PadFone wordt momenteel niet in Nederland verkocht.

Weet je een winkel waar je deze tablet (online) kunt kopen? Stuur ons jouw tip!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*