Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de Lenovo IdeaTab A1000
Verzend

Lenovo IdeaTab A1000 specificaties

De Lenovo IdeaTab A1000 is een 7 inch tablet in de lagere prijsklasse. Hij draait op een 1.2 GHz MTK processor en 1GB werkgeheugen. Het 7 inch scherm heeft een 1024 x 600 schermresolutie. Hij is verkrijgbaar met 4 GB of 16 GB opslag. Deze specificaties zijn niet bijzonder te noemen. Wat de A1000 enigszins bijzonder maakt is de geluidskwaliteit.

Audio

Lenovo probeert met de IdeaTab A1000 de muziekfreak te bereiken. Om dit te bereiken heeft Lenovo o.a. extra grote stereo speakers aan de voorkant van de tablet geplaatst. Extra groot, zodat het geluid beter klinkt. Aan de voorkant, zodat het geluid zonder weerkaatsing je oren bereikt. De plaatsing van de speakers zorgt er ook voor dat je de speakers niet afdekt wanneer je de tablet met twee handen vastpakt.

Daarnaast maakt de A1000 gebruik van het Dobly Digital Plus systeem. DDP moet zorgen voor betere hoge tonen en natuurlijke lage tonen. Je hebt toegang tot een equalizer om het geluid precies zo in te stellen als je het zelf het mooiste vindt.

Overige specificaties

De A1000 weegt slechts 340 gram en door het kleine formaat kan hij gemakkelijk in je binnenzak meegedragen worden. Hij draait op Android 4.1 Jelly Bean. De opslag is uit te breiden met een microSD kaart, tot 32 GB groot. Verder ondersteunt hij natuurlijk WiFi, GPS en Bluetooth 3.0. Hij heeft een micro-USB aansluiting met OTG (host functie) en een ingebouwde microfoon. De 3500 mAh batterij moet het apparaat tot 7 uur laten werken, volgens het Lenovo factsheet.

Eerste hands-on kennismaking

Foto’s

Prijs en beschikbaarheid

De prijsstelling van de nieuwe Lenovo tablets is nog niet definitief, maar het bedrijf kon ons al wel een schatting geven. De A1000 gaat waarschijnlijk 129 euro kosten. Voor dat bedrag zul je dan een A1000 hebben met 4 GB opslagruimte.

Lenovo verwacht dat de tablet in juni in de Nederlandse winkels zal liggen. Hij zal verkrijgbaar zijn in twee kleuren: een zwarte versie met donkere strepen en een witte versie met zilveren strepen.

Hands-on review

Deze korte hands-on maakten we tijdens het MWC 2013 in Barcelona.

Heb je nog vragen en/of klachten over de Lenovo IdeaTab A1000? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.