TabletGuide.nl

MSI WindPad Enjoy 10

De MSI WindPad Enjoy 10 is het groot broertje van de WindPad Enjoy 7. Net als de kleinere versie is deze 10-inch Android tablet gemaakt voor mensen die een wat kleiner budget te besteden hebben. De Enjoy 10 heeft geen top-specs op haar lijstje staan, maar voor deze prijs is MSI geslaagd om een prima tablet te maken.

Design & Beeldscherm

Simpel, zo kun je het ontwerp van de MSI WindPad Enjoy 10 omschrijven. De tablet lijkt een buitenkant te hebben van hard zwart plastic en dat is ook het geval. Ondanks dat voelt de tablet toch stevig aan.

Het beeldscherm heeft een diagonale afmeting van 10,1 inch en een resolutie van 1024 bij 768 pixels, wat overeenkomt met een 4:3 verhouding. De Enjoy 10 heeft een capacitief LCD multi touchscreen waardoor het snel reageert op de warmte van je vingers.

Specificaties WindPad Enjoy 10

De MSI WindPad Enjoy 10 heeft basis specificaties zoals je dat van een budget tablet kunt verwachten. Het apparaat bevat een single-core ARM Cortex A8-processor met een snelheid van 1,2 GHz. Daarnaast is 512 MB RAM aanwezig, wat genoeg is om het Android 2.3 besturingssysteem aan de gang te kunnen houden. Je hebt slechts de beschikking over 4 GB aan geheugen. Dit geheugen is uit te breiden met een microSD kaart, welke je zelf zult moeten kopen.

Wat opvallend is, is dat deze tabletpc een miniHDMI-uitgang heeft. Daarnaast is er de mogelijkheid om 1080p video’s in HD af te spelen op een externe monitor. Ook beschikt de WindPad Enjoy 10 over WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth 2.1. Je kunt externe apparatuur of geheugensticks verbinden met deze tablet via de miniUSB-poort.

Ten slotte, deze tablet heeft twee 2,0 megapixel camera’s aan boord, waarvan één de mogelijkheid biedt om 720p video opnamen te schieten.

Android 2.3 OS

Aan boord is het Android besturingssysteem, en wel versie nummer 2.3. Ondanks dat dit niet het nieuwste Android besturingssysteem is, kun je prima werken met Android 2.3.

Deze MSI-tablet heeft geen toegang tot de bekende Android Market van Google, wat een groot nadeel is. MSI zegt nog bezig te zijn met een oplossing. Waarschijnlijk zal men een alternatieve applicatie winkel aanbieden om apps te kunnen downloaden. Overigens zijn deze alternatieven al in voldoende mate aanwezig als je de weg weet te vinden.

Prijs & beschikbaarheid WindPad Enjoy 10

Een adviesprijs voor de WindPad Enjoy 10 is nog niet afgegeven door MSI. We verwachten dat de prijs voor deze budget tablet tussen de 250 en 300 euro zal komen te liggen. Deze tablet is vanaf juli of augustus te koop in de Nederlandse winkels.

 

Reviews van de MSI WindPad Enjoy 10.


Schrijf je eigen review

Schrijf je eigen review
* Verplicht veld

Prijzen MSI WindPad Enjoy 10De MSI WindPad Enjoy 10 wordt momenteel niet in Nederland verkocht.

Weet je een winkel waar je deze tablet (online) kunt kopen? Stuur ons jouw tip!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*