Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de Sony Tablet S
Verzend

De Sony Tablet S is Sony’s eerste tablet. Deze innovatieve tablet-pc draait op Android. Naast het innovatieve design zijn er verschillende andere eigenschappen die deze Sony tablet uniek maken. De Japanse fabrikant positioneert deze tablet als middelpunt van al het entertainment in de huiskamer. Omdat hij ook Playstation Certified is wordt deze tablet ook wel eens de Playstation tablet genoemd.

Naast de Sony Tablet S verschijnt ook een kleinere tablet met twee schermen, de Sony Tablet P.

Design

Het druppelvormige ontwerp is uniek in de tablet wereld. Sony is het eerste A-merk dat een tablet van de vorm van een wig op de markt brengt. Doordat de bovenkant van de tablet dikker is dan de onderkant kun je de tablet makkelijker in je handen houden. Vooral in landscape-positie is de tablet goed vast te houden en te bedienen. Het gebruik in de portrait zal even wennen zijn met deze vorm.

De voorkant van de tablet is zwart. Het grootste gedeelte van de achterkant is ook zwart maar ook met een grijze rand.

Beeldscherm

Het 9,4-inch LED-scherm ondersteunt multi touch. De resolutie bedraagt 1280 bij 768 pixels, wat vrijwel identiek is aan de verhouding van de iPad. Daarnaast meldt Sony dat het beeldscherm beschikt over TruBlack-technologie wat zorg draagt voor een betere kleurweergave en daarnaast minder glans geeft aan het scherm.

Het beeldscherm heeft de mogelijkheid om HD content weer te geven.

Sony Tablet S specificaties

De Sony Tablet S beschikt over een nVidia Tegra 2 processor, wat een dual-core processor. Beide kernen beschikken over een kloksnelheid van 1 GHz. Het werkgeheugen van de Sony Tablet S is 1 GB. Je kunt kiezen tussen 16 GB en 32 GB geheugen. Optioneel kun je het geheugen van deze Sony tablet uitbreiden met een SD-kaart.

Daarnaast is bekend gemaakt dat de Sony Tablet S zal beschikken over een USB 2.0-poort en Bluetooth 2.1 + EDR.

Als er meer specificaties bekend zijn dan zal dat op deze pagina worden gemeld. Volgt Tabletguide op Twitter of Facebook als je op de hoogte gehouden wilt worden van de laatste wijzigingen.

Connectiviteit met andere apparatuur

De Sony Tablet S moet het centrale punt worden van het entertainment systeem in de huiskamer.

Als eerste kan deze Sony tablet dienen als universele afstandsbediening voor onder andere de Bravia tv’s van Sony. Maar ook andere tv’s kunnen met de Sony Tablet S worden aangestuurd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de infrarood signalen die de tablet kan verzenden.

Ten tweede, de Sony Tablet S kan connectie maken met andere entertainment-apparatuur via DLNA-technologie. Met deze standaard kun je draadloos video-bestanden streamen naar je tv, of muziek afspelen op externe luidsprekers.

Android software

De Sony Tablet S wordt in eerste instantie geleverd met Android 3.1, oftewel Honeycomb. Sony heeft al beloofd dat in een later stadium het nieuwste Google besturingssysteem, Ice Cream Sandwich, geïnstalleerd zal worden via een software update.

Inmiddels wordt de Android 4 software voor de Sony Tablet S uitgerold via een OTA update.

Entertainment

Deze Sony tablet dient niet alleen voor het streamen van entertainment content naar externe apparatuur, of het aansturen van deze apparatuur. De tablet biedt zelf ook genoeg mogelijkheden tot vermaak.

Zo zijn de volgende software programma’s voorgeïnstalleerd. Reader Store voor het downloaden en lezen van e-books. Voor het downloaden van muziek kun je gebruik maken van de dienst Music Unlimited. Voor video-bestanden is de dienst Video Unlimited beschikbaar.

Playstation gaming

Deze tablet is net als haar zusje, de Sony Tablet P, Playstation Certified. Het is hierdoor mogelijk om gebruik te maken van de officiële Playstation Store en het Playstation Network. Deze online game-winkel biedt je de mogelijkheid om Playstation-gecertificeerde games te kopen die kunnen draaien op alle Android smartphones en tablets van Sony met dit certificaat.

Prijs en beschikbaarheid van de Sony Tablet S

De prijzen van de Sony Tablet S zijn bij de introductie bekend gemaakt:

  • Sony Tablet S, Wi-Fi - 16 GB (SGPT111): € 479,- en beschikbaar vanaf eind september.
  • Sony Tablet S, Wi-Fi - 32 GB (SGPT112): € 579,- en beschikbaar vanaf eind september.
  • Sony Tablet S, 3G 16 - GB (SGPT114): € 599,- en beschikbaar vanaf eind september.

Foto’s Sony Tablet S

Video Sony Tablet S

Sony heeft een pakkende teaser video gepubliceerd, nog voor de introductie van de Tablet S. Deze video laat op een creatieve wijze zowel de Sony Tablet S als de Sony Tablet P zien.

Heb je nog vragen en/of klachten over de Sony Tablet S? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

2 reacties

  1. ik kan nog steeds niet mijn account manager downloaden hij geeft in de market aan dat die niet beschikbaar is NL… ps store werkt niet en playstation functie ook niet want bij allebei vraagt hij of ik me wil aanmelden met acount manager,,,

  2. en me aanmelden bij playstation netwerk ook niet…weet iemand wat ik moet doen??

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.