Live tv kijken op je tablet. Het is een gratis dienst die veel internet- en tv-providers aanbieden bij het aanbod. Maar niet bij elke provider krijg je hetzelfde. De ene keer krijg je 15 zenders en is slechts een iPad app beschikbaar. De andere keer is het aanbod minimaal 30 zenders met Android en iOS applicaties en veel extra opties zoals het terugkijken van opgenomen tv-programma’s op je tablet. De optie van live televisiezenders bekijken op een tablet kan een belangrijke keuzefactor zijn voor de bepaling van je provider en de gewenste aanbieding. In deze vergelijking worden alle opties getoond per provider voor het kijken van live tv op je tablet.

Dit artikel gaat alleen over de aanbieders van live televisie op de tablet via onderstaande providers. Naast het live televisie kijken op je tablet via je (interactieve) tv-signaal zijn er legio andere manieren om video’s en televisie te bekijken op je tablet. Lees ook:

Televisie kijken op je tablet
Films en series downloaden en kijken op je tablet

Vergelijking: aanbod live televisie op je tablet

In onderstaande tabel zie je alle opties die elke provider biedt als het gaat om live tv kijken op je tablet.

 Glasvezel*KPNTelfortUPCVodafoneXS4allZiggo
Glasvezel*KPNTelfortUPCVodafoneXS4allZiggo
iPhone appNee Ja Ja Ja JaNee Ja
iPad app Ja Ja Ja Ja JaNee Ja
Android smartphone appNee Ja Ja JaLater in 2013Nee Ja
Android tablet app
(zie ook compabiliteit)
Ja Ja Ja Ja JaNee Ja
Windows RT appNeeNeeNeeNeeNeeNeeNee
Windows 8 Touch appNeeNeeNeeNeeNeeNeeNee
Web appNee Ja Ja JaNee JaNee
CompatibiliteitiOS: vanaf 4.3**
Android: onbekend (10 inch)
iOS: vanaf 6.0**
Android: vanaf 3.1
iOS: vanaf 6.0**
Android: vanaf 3.1
iOS: vanaf 6.0**
Android: niet compatibel
iOS: vanaf 6.0**
Android: alleen 3.2 (4.0 en hoger NIET)
Alle tablets en smartphones (via browser)iOS: vanaf 5.0**
Android: vanaf 2.3 met OpenGLS**
Abonnement
Benodigd abonnementBij HD recorder of ontvangerInternet & Interactieve TV abonneesInternet & Interactieve TV abonneesInternet & digitale TV abonneesThuis HD TV, Internet & Bellen abonneesTelevisie abonneesInternet & TV abonnees
Kosten naast abonnementGratisGratisGratisGratisGratisTijdelijk gratis (beta)Gratis
Live tv kijken op tablet
LocatieAlleen via thuisnetwerkAlleen via thuisnetwerkAlleen via thuisnetwerkVia Thuisnetwerk en 3G/4GAlleen via thuisnetwerkAlleen via thuisnetwerkAlleen via thuisnetwerk
Aantal zenders16 zenders30 zenders30 zendersZo'n 100 zenders ***10 zenders31 - 32 zenders ***Meer dan 160 zenders ***
Zender overzichtCheck bij uw providerZender overzichtZender overzichtZenderoverzichtZender overzichtZender overzichtZender overzicht
Op meerdere tablets tegelijk tv kijkenonbekendonbekendonbekend33Ja, afhankelijk van internetsnelheid3
Extra functionaliteiten
Interactieve tv gidsJaJaJaJaJaJaJa
Opnemen op afstandJaJa ***Ja ***JaJaNeeNee
Opgenomen programma's terugkijken op tabletNeeNeeNeeJaNeeNeeNee
Uitzending gemist op tabletNeeJa, beperktJa, beperktJaNeeNeeNee
Videotheek (betaald) op tabletNeeJa, beperktJa, beperktJaNeeNeeJa, beperkt
Tablet te gebruiken als afstandsbedieningJaNeeNeeJa ***JaNeeNee
Meer optiesMeerdere setupboxen aan elkaar koppelenOuderlijk toezichtAirplay ondersteuning (iOS)Alarm instellen voor favoriete programma
Meer informatie

* Glasvezelabonnees van Service Providers Concepts ICT, Ons Net Eindhoven, OnsNet Neunen, KickXL,Tweak, XMS, Solcon, Lijbrandt Telecom, OnsBrabantNet, Lijbrandt en Edutel kunnen gebruik maken van de TV app van Glashart Media.
** De app werkt niet op iOS-apparaten met een jailbreak en Android-apparaten met Root Access.
*** Afhankelijk van je Televisie en Internet abonnement.

Welk internet & televisie pakket moet ik kiezen?

Alle aanbieders van die ‘live tv kijken op je tablet’ en andere eigenschappen kunnen leveren verlangen van je dat je op zijn minst een internet & tv-pakket aanschaft of een alles-in-één pakket koopt. Welk van deze pakketten je kiest is niet alleen afhankelijk van de mogelijkheden tot het kijken van tv op je tablet en alle andere eigenschappen die in bovenstaande vergelijking zijn weergegeven.

De prijs van het totaalpakket, de gratis extra’s, de snelheid van het internet, het aantal tv-zenders en de kwaliteit van het tv-signaal zijn onder andere belangrijke parameters die van invloed zijn op je keuze.

Het is mogelijk om direct de aanbieders van alle pakketten te vergelijken. Klik dan op de ‘meer info-links’ in de tabel hierboven voor alle informatie van het directe aanbod van de provider.

Via een onafhankelijke vergelijker kun je makkelijker kiezen welk pakket je wilt hebben. Dit zijn drie vergelijkers van internet- en tv-diensten die je kunt gebruiken:

ADSLwinkel
DigitaalTVkijken
Breedbandwinkel

Deze vergelijking is voor het laatst geüpdatet op 19 februari 2013. Aan deze vergelijking kunnen geen rechten worden ontleend. Fouten en wijzigingen kun je doorgeven via de reacties of via het contact formulier.