Samsung presenteert Galaxy Tab 3V-tablet

0

Tijdens een persevenement in Maleisië heeft Samsung een nieuwe budgettablet onthuld: de Galaxy Tab 3V. Het apparaat toont veel overeenkomsten met de oudere Tab 3 7″ Lite en lijkt niet naar Nederland te komen.

Terwijl een paar dagen geleden alle aandacht naar Samsung’s nieuwste Galaxy Tab A-tablets ging, presenteerde het bedrijf ook de Galaxy Tab 3V. Dit model lijkt qua ontwerp en specificaties grotendeels gelijk aan de Galaxy Tab 3 7″ Lite, al zijn er enkele verschillen.

Specificaties

De Galaxy Tab 3V richt zich op de onderkant van de markt en dat uit zich in de specificaties: het 7″ TN-paneel scoort met 1024 bij 600 pixels geen hoge ogen. Onder de motorkap treffen we een 1,3Ghz quadcore processor van Speadtrum aan, de hoeveelheid werkgeheugen (RAM) bedraagt 1GB. Er is 8GB aan opslagruimte aanwezig, eventueel uit te breiden met een Micro-SD kaartje. Aan de voor- en achterzijde is een 2 megapixel camera geplaatst en de accu heeft een capaciteit van 3600 mAh. Hoe lang de gebruikstijd van deze budgettablet is, blijft vooralsnog onduidelijk. Er is ondersteuning voor FM-radio, Wifi en een simkaart: de Galaxy Tab 3 V is dus te gebruiken als een grote smartphone. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat en de kans is groot dat het toestel geen toekomstige updates zal krijgen. De tablet komt uit in de kleuren zwart en wit en is vooralsnog alleen in Maleisië verkrijgbaar voor omgerekend zo’n 125 euro.

Links de Tab 3V, rechts de Tab 3 7″ Lite.

 

Samsung Maleisië laat weten dat de Galaxy Tab 3V gericht is op mensen die nog geen tablet hebben. Zo zouden zowel het ontwerp als de software geoptimaliseerd zijn voor de beginnende gebruiker, met de lage prijs in het achterhoofd houdend. De kans is groot dat de tablet niet naar Nederland komt, aangezien hier de Galaxy Tab 3 Lite verkocht wordt. Dit model beschikt over een identiek ontwerp, vrijwel dezelfde specificaties en kost gemiddeld 100 euro, zo blijkt uit een blik op de TabletGuide prijsvergelijker.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  1. Bol.com Plaza € 8.60 Koop nu
Alle prijzen >

Over de auteur

Freelance tech journalist. Studeert aan de School voor Journalistiek. 1997. Meer over mij: www.rens-blom.com... Lees meer

Reageer