Review: Thule Enroute Triumph rugtas

2

De Thule Enroute Triumph is een rugtas met een inhoud van 21 liter. Hij heeft vakken voor je laptop en smartphone en is verkrijgbaar in vijf kleuren. De rugtas kost negentig euro en om te kijken of ‘ie dat waard is, heb ik hem aan een review onderworpen.

De Thule Enroute Triumph heeft een vrij lange naam en daarom noem ik hem in deze review maar gewoon ‘rugtas’. Hij is gemaakt van nylon, heeft een inhoud van 21 liter en meet 44 bij 31 bij 29 centimeter (hxbxd). De rugtas weegt iets meer dan achthonderd gram en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van maar liefst 25 jaar. Hij is verkrijgbaar in de kleuren Black (zwart), Bluegrass (groen met oranje accenten), Dark Shadow (grijs met groene accenten), Drab (mosterd met gele accenten) en Dordeaux (bordeauxrood). De afgelopen twee maanden heb ik de Dark Shadow-uitvoering getest als schooltas. Thule geeft niet aan of de rugtas waterbestendig is, maar ik heb gemerkt dat een flinke regenbui geen probleem is. Mijn spullen zijn altijd droog gebleven.

De rugtas is qua afmetingen iets groter dan bijvoorbeeld een Eastpak, maar valt in de trein niet op qua grootte. Ook het ontwerp lijkt op het eerste gezicht niet opvallend, maar laten we daar eens dieper op ingaan. De voorkant is voorzien van een open vak waar mij het nut niet helemaal duidelijk van is. Het ontbreken van een rits zorgt ervoor dat ik er geen spullen als tablet of boeken in doe, maar om snel een zomerjas op te bergen kan ‘ie nuttig zijn. Toch had deze opslagruimte voor mij meer nut gehad als er een rits aanwezig was. De touwtjes voor dit vak zitten mij wel eens in de weg als ik de ritsen van het grote vak open wil doen en dat kan irritant zijn.

20150616_191555

Meer compacte dingen kun je opbergen in het vak dat verwerkt zit in de grote, open variant. Het kleinere vak heeft wel een rits en is geschikt om bijvoorbeeld een etui of powerbank in te doen. Boven het open vak zit een speciaal ‘Safezone’ vak, dat volgens Thule pletbestendig is en ruimte biedt aan breekbare spullen als een zonnebril of smartphone. Een fijn onderdeel dat bij dagelijks gebruik daadwerkelijk nut heeft.

Het grote vak aan de bovenkant biedt de meeste opslagcapaciteit en verdient wat meer aandacht. De binnenkant van het vak is als het ware in drieën verdeeld. Zo is er een groot vak voor je laptop (max. 14″ Windows pc of 15″ Macbook), voorzien van extra stevigheid om ervoor te zorgen dat je laptop minder snel beschadigt. De maximale afmetingen van de laptop om in het vak te passen zijn 36.4 bij 24.9 bij 2.4 centimeter. Let daar dus op, bijvoorbeeld als je een hoes om je laptop heen hebt zitten. Voor het laptopvak zit een tabletvak, helaas zonder de extra versteviging. Er is plaats voor een tablet van maximaal 10,1″, wat betekent dat alle iPad’s en de meeste Android-tablets passen. Tenslotte is er een accessoirevak aanwezig, dat weer bestaat uit drie onderdelen. Twee kleinere vakken waar je een paar pennen in kan doen en een groter vak voor zaken als je lunch of notitieblok. Als je het laptop-, tablet- en accessoirevak gevuld hebt, blijft er nog wat ruimte over in een los vak in het midden. Mocht je nog extra spullen hebben dan kun je die hierin kwijt. Zelf gebruik ik hem voor mijn boeken en laptoplader. Natuurlijk kun je het laptop- en tabletvak ook gebruiken om andere spullen in op te bergen, als je bijvoorbeeld geen tablet (bij je) hebt.

20150616_191901

Aan de linker- en rechterzijkant van de rugtas vind je een uitsparing om een (0,5 liter) flesje in te doen, wat in de praktijk prima werkt. De achterkant van de rugtas voelt degelijk en toch zacht aan en is gewatteerd. Tegelijkertijd moet het ook ventileren, om te voorkomen dat je t-shirt bezweet. De bovenkant heeft een handvat, zoals praktisch iedere rugtas dat heeft.
De rugtas heeft stevige schouderbanden die voorzien zijn van een klikmechanisme dat je om je middel kan doen. Zo wordt het gewicht beter verdeeld, wat goed is voor je rug. De borstriem is verstelbaar, maar hier heb ik geen gebruik van gemaakt.
De rugtas heeft verschillende reflecterende details, al stelt ’t niet zoveel voor. Maar hé: alles is mooi meegenomen. De ritsen van de tas zijn van metaal met stoffen uiteinden en voelen zeer stevig aan. Na twee maanden gebruik ziet de rugtas er nog als nieuw uit en ik heb het idee dat je hem bij normaal gebruik eigenlijk niet stuk kan krijgen. Iets dat bevestigd lijkt door het feit dat Thule 25 jaar garantie op de tas durft te geven.

Plus- en minpunten

+ Veel opbergruimte
+ Degelijk
+ Verstelbaar en zit fijn
+ 25 jaar garantie

+/- Open vak aan de voorkant (inclusief storende touwtjes)
- Met negentig euro wel vrij prijzig

Conclusie

De Thule Enroute Triumph is een prima rugtas, zo durf ik na twee maanden testen te zeggen. Hij is stevig, biedt veel opslagruimte en heeft handige onderdelen als het SafeZone-vak om breekbare spullen in op te bergen. Helemaal volmaakt is ‘ie voor mij niet: daarvoor zit het open vak aan de voorkant mij teveel in de weg. Ik zie er geen heil in en de touwtjes zitten in de weg bij het openen van het grote vak, een storend iets. Wel is dit een persoonlijk iets en zal ’t voor anderen wellicht minder als een minpunt worden ervaren. Met negentig euro is de Enroute Triumph geen goedkope rugtas, maar in mijn ogen is het een goede koop. Hij is onder andere hier verkrijgbaar.

Foto’s

Hieronder vind je de foto’s van de Thule Enroute Triumph. Wat vind jij van deze rugtas?

 

Share.

Over de auteur

2 reacties

  1. Bedankt voor de review. Als ik er nog wat aan toe mag voegen: die touwtjes aan dat voorvak zijn om de rugzak compacter te maken op het moment dat hij niet helemaal vol zit. Dit voorkomt dat de tas gaat hangen aan je lichaam. Aan de andere kant dient het ook om de ritsen te behouden op het moment dat hij wél helemaal vol zit. Ritsen zijn namelijk bijna per definitie het kwetsbaarste deel van de rugzak. Teveel spanning zorgt dat ze snel kapot kunnen gaan en deze banden voorkomen dat.

Reageer