Huawei Ideos S7 Review [Video]

3

Het chinese merk Huawei komt met een budget tablet naar de Nederlandse markt, de Ideos S7. Deze tablet was al eerder verkrijgbaar in Nederland, maar toen nog met een resistief touchscreen en zonder camera aan de voorzijde. De versie die nu te koop is in diverse webshops is uitgerust met een capacitief touchscreen en een 0,3 MP camera aan de voorzijde. De Ideos S7 is een 7-inch tablet, uitgerust met Android 2.1, oftewel Eclair.

Een uitgebreid overzicht van de productspecificaties vind je op de productpagina of in onze tabletvergelijker.

Huawei Ideo S7 - TabletGuide.nl

Design

De Huawei Ideos S7 heeft een strakke vormgeving en voelt degelijk aan. De zwarte voorkant is stijlvol afgewerkt met een chromen rand. Deze rand maakt dat het apparaat nog robuuster in de hand ligt. De achterzijde wordt gekenmerkt door een metalen deksel. Achter de deksel zit de accu en de ingang voor een SIM kaart. De accu van de Ideos S7 is vervangbaar. Hierdoor kun je ervoor kiezen een tweede accu aan te schaffen om zo de gebruiksduur van het toestel te verdubbelen.

Rondom de metalen deksel zit een kickstand. Wanneer je de kickstand uitklapt kan de Ideos S7 eenvoudig neergezet worden. Dit is handig wanneer je werkt met een extern toestenbord of tijdens het kijken van een video. Daarnaast bespaart het je de kosten van een tablethouder.

[adrotate banner=”65″]

Beeldscherm

Het 7-inch grote capacitief multi-touchscreen blinkt niet uit in contrast en kleurdiepte. Vergeleken met duurdere concurrenten als de iPad of Samsung Galaxy Tab is het scherm mat en minder scherp. Verder valt op dat het scherm ruw aanvoelt. Dit geeft wat weerstand tijdens het scrollen en slepen. Hoewel dit geen probleem hoeft te zijn, ervaren wij het als minder prettig. Het scherm reageert redelijk goed op aanraking, al zit er soms een kleine vertraging tussen aanraken en reactie. Dit heeft uiteraard ook te maken met de snelheid van het apparaat.

Besturing

Huawei heeft een grafische laag bovenop Android 2.1 ontwikkeld onder de naam ‘Emotie’. Het voornaamste kenmerk hiervan is een uitbreiding van het aantal bureaubladen en de indeling daarvan. De bureaubladen zijn ingedeeld in categoriën, te weten: Home, Web, Entertainment, Communications en Favorites. Elke categorie heeft twee bureaubladen en op die bureaubladen kunnen applicaties en widgets geplaatst worden, zoals we van Android gewend zijn. Boven in het scherm heeft Huawei een aantal snelkoppelingen verwerkt, waardoor het eenvoudiger is om bluetooth, wifi en schermhelderheid aan te passen.

De custom UI voegt geen functionaliteiten toe en had dus wat ons betreft achterwege gelaten kunnen worden. De UI werkt verder prima, dus zit ook niet in de weg. De software reageert goed op commando’s en hoewel het niet flitsend en snel is, doet het exact wat het moet doen. De software sluit aan bij de snelheid van de hardware, waardoor het gebruik van het toestel nooit frustrerend wordt.

Huawei Ideo S7 - TabletGuide.nlGeluid

Een groot pluspunt van de Ideos S7 is het geluid dat de tablet kan voortbrengen. Zoals bij elke tablet ontbreekt een goede klankkast, waardoor lage tonen slecht worden weergegeven. Het geluid klinkt daardoor altijd wat schel en blikkerig. Toch kan deze Huawei trots zijn op de kwaliteit. Het geluid klinkt voller dan we van een 7-inch tablet gewend zijn en het volume kan flink opgeschroefd worden, waardoor de hele ruimte zich kan vullen met geluid uit het kleine apparaat. De tablet heeft ook een mini-jack hoofdtelefoon aansluiting en hierdoor klinkt het geluid prima.

Bellen

De Ideos S7 kan ook gebruikt worden als telefoon. Dit kan met behulp van een headset, of handsfree over de speakers. De bovengenoemde geluidskwaliteit zorgt ervoor dat gesprekken goed verstaanbaar zijn. De microfoon van het toestel is helaas niet altijd gevoelig genoeg, waardoor het soms lastig is om ook aan de andere kant van de lijn verstaanbaar over te komen. Het gebruik van een headset lost dit probleem uiteraard op.

Multimedia

Alle standaard multimedia formaten worden afgespeeld. Hiermee bedoelen we alle formaten die door het Android besturingssysteem worden ondersteund. YouTube video’s spelen vloeiend in de YouTube applicatie. De Ideos S7 kan met de 2.0 megapixel camera aan de achterzijde foto’s maken en video opnemen. De foto’s en video’s die het apparaat voortbrengt zijn niet geweldig van kwaliteit, zoals onderstaande voorbeelden bewijzen.

Deze foto is gemaakt met de Huawei Ideos S7:

Voorbeeldfoto Huawei Ideos S7 - TabletGuide.nl

Deze video is gemaakt met de Huawei Ideos S7:

Applicaties

Het toestel beschikt over de Android Market en hierdoor heb je de beschikking over alle Android applicaties die op de markt verkrijgbaar zijn. De Google applicaties voor Gmail, Youtube, Maps en Talk worden standaard meegeleverd. Met behulp van Google Maps en de ingebouwde GPS sensor is dit toestel ook een navigatiesysteem.

Connectiviteit

De Ideos S7 heeft een beperkt aantal aansluitmogelijkheden. Hij beschikt over een micro USB poort, waarmee hij aangesloten kan worden op een computer. Dit kan handig zijn voor het overzetten van grote bestanden. Daarnaast vinden we aan de bovenzijde een hoofdtelefoonaansluiting en aan de onderzijde een ingang voor een docking station.

Voor draadloze connectie beschikt het toestel over Bluetooth, WiFi en 3G. Hierdoor kan ook onderweg verbinding worden gelegd met het internet, door gebruik te maken van een telefoonabonnement of data-abonnement.

Conclusie

De Huawei S7 is de eerste budget tablet die ons niet teleurstelt. De specificaties laten zien dat het geen mobiele krachtpatser is, maar het apparaat doet precies wat het moet doen. Tijdens onze tests werd het gebruik nooit frustrerend en liepen we niet tegen grote problemen op. Het apparaat kan prima gebruikt worden om mobiel te surfen, muziek te luisteren, video te spelen of een spelletje te spelen. Het formaat maakt hem handzaam en hij laat zich gemakkelijk in de binnenzak vervoeren. De accuduur zou beter kunnen, zeker bij intensief gebruik. Het uiterlijk en de materiaalkeuze maken het een robuust apparaat dat tegen een stootje kan. Een aanrader voor de tablet liefhebber met een kleinere portemonnee.

Voordelen Huawei Ideos S7

 • degelijk gebouwd
 • ingebouwde kickstand
 • vervangbare accu
 • je kunt ermee bellen
 • Google applicaties meegeleverd

Nadelen Huawei Ideos S7

 • beperkte aansluitmogelijkheden
 • low budget scherm
 • beperkte accucapaciteit

Foto’s

Video

YourTablet.nl

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 2
 • Schermresolutie 800 x 480
 • Afmetingen 209 x 108 x 16 mm
 • Processor Qualcomm Snapdragon
 • Gewicht 500 gram
 • Opslagruimte 8
 • Alle specificaties

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

3 reacties

 1. Laagste prijs EUR 39 + EUR 120 voor internet. En veel meer is ie niet waard.
  Minpunten:
  Het is geen multitouch,
  Het heeft maar 4GB geheugen,
  Er wordt geen ondersteuning geleverd, dus de apps kunnen niet overgezet worden naar de SD kaart,
  Er is geen upgrade naar Android 2.2 of hoger te vinden,
  De foto en videokwaliteit zijn niet meer van deze tijd,
  Pluspunten:
  Prijs. Voor 4 tienen en een jaar internet voor 120 euro (da’s toch een must) mag je niet al te veel verwachten.

 2. Accessoires:

  Extra lader kan ik nergens vinden.
  mini-usb is wel mooi maar dat werkt niet om op te laden.
  Nokia-3mm is te dik, want in Japan is 3 mm ongeveer 3,3 mm
  Jabra-3mm is bijna goed, maar net niet.

  Over de extra sleuf aan de onderkant is nergens info te vinden. Misschien dat een Samsung uitbreiding er op zou passen.
  (wordt vervolgd)
  PS die prijs van 39 Euro is inmiddels 133 Euro geworden, dus te duur naar mijn idee.

Reageer