Selectieve problemen met wifi verbinding - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord
Inloggen RegistrerenTip ons Contact

Selectieve problemen met wifi verbinding

0 kudos
Ik heb een beetje een vreemd probleem met mijn wifi verbinding. Met al mijn apparaten ipad, laptop, vaste PC en diverse telefoons heb ik een prima verbinding met mijn wifi (experia box en wifi versterker). Met mijn asus transformer tf300t alleen als ik ongeveer 20 cm van mijn wifi bron zit. Ik heb van alles geprobeerd, andere kanalen ingesteld, experia box verplaatst beveiliging van het wifi aangepast niets helpt.
Neem ik de tablet mee naar mijn werk, geen enkel probleem met wifi. Ook op andere plaatsen geen probleem. Maak ik van mijn windows phone een hotspot, geen verbinding!!]
Als ik een wifi analyzer app probeer zie ik mijn wifi en wifiversterker, ik zie alleen alle netwerken (ook die uit de buurt) op en neer gaan (neer is helemaal weg) maar weet niet of dit normaal is.
Verder zie ik als ik alle wifi verbindingen opvraag mijn netwerken wel staan, maar staan dan buiten bereik. Soms komen ze opeens binnen bereik, probeer ik dan te verbinden lukt dat soms maar meestal vallen ze weer weg.
Is hier een verklaring voor te vinden?
gevraagd Feb 19 door eduardjong Starter (10 punten)

1 Antwoord

0 kudos
Dat is wel een heel specifiek probleem, dat je omschrijft Eduard.

Het zou best eens kunnen zijn dat het een hardwareprobleem is met je tablet. In die periode heeft ASUS wel eens wat issues gehad met GPS signalen (en indirect ook met WiFi), maar het is mij onduidelijk of dit ook met de TF300 het geval is geweest.

Ik zou als ik jou was even contact opnemen met ASUS Benelux en je probleem zo helder uitleggen als dat je hier doet. Laat je niet opschepen met een standaard oplossing (een reset ofzo) want dat zal het probleem niet zo snel oplossen ben ik bang.

Heb je de ASUS TF300 tablet al lang trouwens?
beantwoord Feb 21 door leonveraa Master (25,670 punten)
...