POP3 naar IMAP - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord
Inloggen RegistrerenTip ons Contact

POP3 naar IMAP

0 kudos
Iemand configureerde op mijn tablet (Samsung Galaxi 2 10.1) mijn Skynet mailbox. Hij koos als accounttype POP3 en voerde ook de instellingen voor inkomende  en uitgaande mail in die zin in. Achteraf blijkt dat ik beter af ben met IMAp-instellingen. Hoe kan ik die keuze wijzigen van accounttype van POP3 naar IMAP.
Dank voor alle hulp!
Bie
gevraagd Feb 26 door bie Starter (85 punten)

1 Antwoord

0 kudos
 
Beste antwoord
Je kunt het beste de instellingen in zijn geheel helemaal opnieuw configureren. Je dient eerst je account te verwijderen uit de app. Helaas heeft de persoon die zo aardig is geweest om je account te configureren dit dus voor niks gedaan.

Je kunt, als je alle gegevens hebt gevonden (zie verder) de e-mail app helemaal leeg maken door te gaan naar Instellingen > Apps en te gaan naar het tabblad 'Alles' of 'Alle apps'. Daar kun je de e-mail applicatie zoeken en hier op drukken. Nu kom je in de app manager. Hier kun je drukken op 'Gegevens verwijderen'. Alle gegevens, waaronder dat van je e-mail account en alle e-mails op de tablet (dus niet op de server) worden dan verwijderd. Let op: als je huidige POP3-account de e-mails verwijdert van de server moet je eerst een back-up maken, anders ben je al je e-mails kwijt!

Ga voor het instellen van je e-mail als volgt te werk:

Zoek als eerste alle gegevens die je nodig hebt. De instellingen kun je vinden via Google. Deze zijn afhankelijk van de e-mail provider (bijv. Hotmail, Gmail, Yahoo, KPNmail, enzovoorts). TabletGuide heeft de instellingen van de meest gebruikte providers alvast op een rijtje gezet:

http://www.tabletguide.nl/tip/pop3-en-imap-instellingen-van-veelgebruikte-e-mail-providers/

Als je alle gegevens verzameld hebt, inclusief natuurlijk je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord, open je de e-mail app en kun je je e-mail instellen via IMAP. Hoe dit moet lees je in deze tablet tip:

http://www.tabletguide.nl/tip/e-mail-instellen-op-je-android-tablet/
beantwoord Feb 27 door leonveraa Master (25,630 punten)
geselecteerd Feb 28 door bie
Heb de juiste instellingen voor Skynet-provider gevonden op de Belgacom-site.
Probleem ondertussen opgelost, e-mail doet wat die moet doen!Dank voor de hulp.
...