AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
22 oktober 2012

Windows 8 en Windows RT tablets verschijnen in Nederlandse winkels

Aanstaande vrijdag is het Windows 8-dag. Wereldwijd start op dat moment de verkoop van Windows 8. Ook worden vanaf die dag de eerste computers met Windows 8 verkocht. De afgelopen weken verschenen in het buitenland al de eerste Windows 8 en Windows RT-tablets en convertibles online. Vanaf vandaag is dit ook in enkele Nederlandse winkels het geval. Lees hier welke Windows 8-tablet-computers en voor welke prijs je vanaf eind deze week kunt kopen.

Bekijk hier alle Windows 8 tablets
Bekijk hier alle Windows RT tablets
Bekijk hier de verschillen tussen Windows 8 en Windows RT 


Acer Iconia Tab W510

De Acer Iconia Tab W510 is vanaf vandaag verschenen in verschillende Nederlandse webwinkels. Deze 10,1-inch Windows 8-converible met Intel ATOM Z2760 processor (1,5 GHz dual-core) wordt standaard geleverd met bijpassend keyboard dock. Vanaf 499 euro kun je deze Windows 8-convertible van Acer met 32 GB geheugen kopen bij deze winkels:

Dixons
Tabletcenter
Mycom
Dynabyte

Bekijk hier alle Acer Iconia Tab W510 specificaties. Of bekijk onze Acer Iconia Tab W510 hands-on review video.

Acer Iconia Tab W700

De Acer Iconia Tab W700 met Windows 8 is ook verschenen in het assortiment van verschillende Nederlandse webwinkels. Deze 11,6-inch Windows 8-tablet-pc met Intel Core i3 2365U processor (1,4 GHz dual-core) wordt standaard geleverd met bijpassend docking station die op verschillende manieren kan dienen als tablet standaard. Ook krijg je bij deze winkels een los Bluetooth toetsenbord. Vanaf 699 euro kun je deze Windows 8-convertible van Acer met 64 GB en 4 GB RAM-geheugen kopen bij deze winkels:

Dixons
Tabletcenter
Mycom
Dynabyte

Bekijk hier alle Acer Iconia Tab W700 specificaties. Of bekijk onze Acer Iconia Tab W700 hands-on review video.

ASUS Vivo Tab RT

De ASUS Vivo Tab RT heeft Windows RT als besturingssyteem, en is geen goedkope jongen. De tablet wordt standaard geleverd met bijpassend keyboard dock en moet met 32 GB geheugen maar liefst 829 euro gaan kosten. Voor dat geld krijg je wel een 11,6-inch tablet met quad-core processor (snelheid nog niet bekend) en 2 GB RAM-geheugen. Momenteel kun je deze ASUS tablet met Windows RT in deze winkels kopen:

Zonder keyboard dock

Komplett
Paradigit
Computerland 

Met keyboard dock

Tabletcenter
Komplett
Paradigit
Computerland 

Bekijk hier de ASUS Vivo Tab RT specificaties, of bekijk de ASUS Vivo Tab hands-on review video.

ASUS Vivo Tab

Deze Windows 8-variant van de Vivo Tab-serie is nog niet verschenen in de wereldwijde webwinkels. Het lijkt erop dat deze tablet niet vanaf eind oktober in Nederland beschikbaar zal zijn.

Bekijk hier de ASUS Vivo Tab (Windows 8) specs. Wel hebben we een video kunnen maken van deze ASUS Windows 8-tablet. Bekijk hier de ASUS Vivo Tab video.

Microsoft Surface with Windows RT

Microsoft gaat zelf de strijd aan met eigen hardware, in ieder geval op tablet-gebied. Vanaf eind 2012 moet de Surface-tablet van Microsoft met Windows RT in de winkels liggen. Nederland zit waarschijnlijk niet bij de eerste lichting van verkopen van eind oktober. Maar het zal niet lang duren voordat deze tablet-computer van Microsoft ook hier te koop zal zijn. Deze versie, met ARM-processor, is nu te bestellen bij deze winkels:

Tabletcenter

De prijs bedraagt 499 euro zonder extra accessoires. Zie hier alle Microsoft Surface with Windows RT specs.

Microsoft Surface with Windows 8

Deze Microsoft tablet met Windows 8, met een Intel-processor, zal op zijn vroegst in januari 2013 te koop zijn. Bekijk hier alle MS Surface with Windows 8 specificaties.

Samsung ATIV Tab 10.1

De Samsung ATIV Tab 10.1 is een Windows RT-tablet met een beeldscherm van 10,1 inch. Aan boord bevindt zich een dual-core Snapdragon processor van Qualcomm met een snelheid van 1,5 GHz. Deze tablet met Windows RT van Samsung is hier te koop voor een bedrag van 699 euro:

Dixons
Tabletcenter
Mycom
Dynabyte

Hier kun je meer te weten komen over alle Samsung ATIV Tab 10.1 specificaties. Op de IFA in Berlijn maakten we een leuke Samsung ATIV Tab 10.1 hands-on review met video.

Samsung ATIV Smart-PC (Pro)

Naast een RT-tablet komt Samsung ook met enkele Windows 8-tablets op de markt. Deze 11,6-inch convertible modellen (standaard levering van het keyboard dock) hebben verschillende configuraties. Zo kun je een model kopen met Windows 8, een nieuwe Intel ATOM processor (Z2760) met een snelheid van 1,8 GHz (dual-core), 2 GB RAM en 64 GB Flash-geheugen (XE500):

Dixons
Tabletcenter
Mycom
Dynabyte

En dit zijn de prijzen met Windows 8 Pro, Full HD beeldscherm, 128 GB Flash-geheugen en 4 GB RAM (XE700):

Dixons
Mycom
Dynabyte

Bekijk hier een overzicht van de Samsung ATIV Smart-pc specificaties en de Smart PC Pro specs. Op de IFA in Berlijn maakten we een leuke Samsung ATIV Smart pc hands-on review met video. Bekijk hier alle verschillen tussen de Samsung ATIV Tab 10,1 Smart-PC en Smart-PC Pro.

Sony Vaio Duo 11

Sony komt met een hybride tablet annex laptop op de proppen. Ook deze kun je vanaf eind oktober kopen in de Nederlandse (web)winkels. Dit Windows 8 Pro-product wordt geleverd met een derde generatie i5-processor (3317U), 4 GB RAM en 128 GB SSD opslag. Het beeldscherm meet 11 inch. Dit zijn de verkooppunten van deze hybride Windows 8-tablet-pc

Modern
Bobshop
Dixons
Dynabyte
Mycom

Dell Windows 8 convertibles

Over de Dell convertibles en tablets met Windows is nog niet bekend of, wanneer en voor welke prijs je deze producten kunt kopen in de Nederlandse winkels.

Lenovo Windows 8 tablets

Eerder al meldden we de Nederlandse beschikbaarheid van de Lenovo ThinkPad Tablet 2 (review), Lenovo IdeaPad Yoga 13 (review) en de ThinkPad Edge Twist. Bekijk hier alle Nederlandse Lenovo Windows 8 prijzen.

HP Windows 8 tablets

HP komt met twee producten met Windows 8 die interessant zijn voor deze website. Als eerste de zakelijke HP ElitePad 900. Daarnaast zien we de HP Envy X2 voorbij komen, wat een convertible model is met bijpassend keyboard dock. Deze tablets zijn op dit moment nog niet verschenen in de Nederlandse winkels maar worden eind 2012 wel verwacht voor een prijs vanaf 999 euro.

Meer informatie

Bekijk hier alle Windows 8 tablets
Bekijk hier alle Windows RT tablets
Bekijk hier de verschillen tussen Windows 8 en Windows RT 

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Een reactie

  1. Of hij is te duur, of hij valt tegen… Ik vind het jammer dat er nog niks bekend is van de xps 10 van Dell.. Waarschijnlijk haal ik de surface als hij beschikbaar is.(hopelijk snel)

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.