Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
24 februari 2014

Acer: ‘Iconia A1 en A3 krijgen KitKat’

Acer-A1-krijgt-KitKat

In een gesprek met TabletGuide.nl heeft Acer wat losgelaten over het updateschema wat betreft tablets. Het bedrijf meldt dat de Iconia A1 (zowel de oude als de nieuwe versie) en de A3 een update naar Android 4.4 KitKat krijgen. De drie modellen draaien nu nog op 4.2 Jelly Bean.

Acer heeft tijdens het MWC aan TabletGuide laten weten de Iconia A1-810, Iconia A1-830 en de Iconia A3-A10 een update zullen krijgen naar Android 4.4 KitKat. Het bedrijf zei niet of dit de enige tablets zijn die de update ontvangen, maar liet wel weten dat de Iconia B1 buiten de boot valt. Vreemd, want de hardware van het apparaat is zeker geschikt voor de nieuwste versie van het besturingssysteem. Een datum werd door Acer niet genoemd, maar gezien het feit dat diverse budgetfabrikanten al tablets met KitKat hebben uitgebracht en/of hebben voorzien van een update nemen wij aan dat dit niet erg lang meer gaat duren.


De Acer Iconia A1 en A3 tablets bedienen de onderkant van de markt, wat terug te zien is in de specificaties en de prijzen. De hardware volstaat en is geschikt voor KitKat, wat geoptimaliseerd is voor apparaten met mindere hardware. De drie tablets draaien op moment van schrijven op Android 4.2, een verouderde versie die (helaas) nog op veel goedkopere tablets te vinden is. Google hoopt dat fabrikanten - onder zachte dwang - ook de tablets die het onderste segment bedienen een update geven naar 4.4 KitKat, wat de fragmentatie op Android vermindert. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn voor consumenten, die qua updates niet in de steek worden gelaten met hun tablet van <200 euro.

Android 4.4 KitKat brengt vooral verbeteringen met zich mee en is uitermate geschikt voor smartphones en tablets met minder krachtige hardware. Daarnaast brengt het bijvoorbeeld de transparante balken, die werden geïntroduceerd op de Nexus 5 en ook te vinden zijn op de - op het MWC aangekondigde - Sony Xperia Z2-Tablet. Tevens vinden we functies die het mogelijk maken om een afbeelding in de galerij direct te printen, bijvoorbeeld.  Meer over Android 4.4 KitKat vind je in dit artikel.

Zodra er meer informatie over het updateschema van Acer (of een andere fabrikant) is melden wij dat natuurlijk direct. Zijn er TabletGuide lezers met een Acer Iconia A1 of A3?

Auteur: Rens Blom

Rens (16) schrijft al geruime tijd nieuwsartikelen en reviews voor diverse online (techgerelateerde) media, waaronder TabletGuide. Hij is vooral geïnteresseerd in tablets, ap... Lees meer

3 reacties

  1. En ik ben fan, ik heb de A1 en dit is wel het laatste waar ik op hoopte, ik had zelfs geen onofficiële update verwacht. Maar nu ben ik wel even erg positief verast door Acer. Ik had al wat interesse in sommige van hun smartphones maar met iets simpel als dit maakt men mij wel een fan en terugkerende consument. Mooie prijs voor een erg mooie tablet die lekker werkt en waarvan voor mij het enige negatieve de slechte camera’s zijn. Maar buiten de voorste… Hoeveel gebruik je die nu? Daarom vind ik het dikwijls jammer (vooral bij die van 10″) dat men ervoor kiest om de camera met de meeste pixels aan de buitenkant te zetten. Bij 7-8″ers kan ik dat nog snappen maar daarboven worden die dingen toch te groot om als snel fototoestel te maken?? Dan kan men in mijn ogen beter investeren in een goeie front facimg cam ipv die .3mp cameratjes die je bijna overal terugvind.

  2. Ik heb nu zelf een Acer Iconia A1-810.
    prima tablet alleen wou ik heb verkopen maar nu toch verrast door dat acer eindelijk een update gaat geven.

    ik voel me erg in de steek gelaten door acer wat betreft service en contact met de klant HP en Asus Google enzo prima. Acer staat er slecht bij kwa service ik had de A1-810 gekocht met een cashback actie maar kreek nooit mij geld cashback pas na maanden bellen en mailen. ik heb al een keer gevraagt aan acer of deze tablet een update krijgt naar Android 4.4 KitKat maar volgens acer was het niet het plan om deze tablet ooit te gaan updaten zijden ze toen. maar toch wel dus. heb ook een week een acer liquid s1 smartphone gehad maar weer teruggestuurd en geruild voor een Motorola Moto G. ben veel blijer met die motorola moto g echt een top telefoon die acer liquid was ook een prima smartphone van 5,7 inch maar echt te duur voor wat je dan krijt.
    dus acer moet echt wat aan ze service doen. koop ook geen producten van acer heb ooit getwijfeld tussen HP en Acer maar kies echt voor HP.

  3. Ben in bezit van een A3-A10 en hoopte al dat de beloofde update er aan zat te komen. We wachten af.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.