AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
20 november 2010

Samsung Galaxy Tab wordt snel goedkoper

Sinds de introductie regent het klachten over de prijs van de Samsung Galaxy Tab. Velen vinden de tablet veel te duur in vergelijking met alternatieven en natuurlijk de iPad. Dit blijkt ook uit de eerste verkoopresultaten van Samsung. In het buitenland is inmiddels een prijzenslag gestart. Ook in Nederland wordt Samsung’s tablet goedkoper. TabletGuide zet het prijzencircus op een rij, en geeft je een overzicht van de alternatieven. Ook is inmiddels de 32 gigabyte Galaxy tablet te koop in Nederland.

Prijs Samsung Galaxy Tab

Dat de Galaxy Tab zo duur gevonden wordt is niet ongegrond. iSupply maakte een uitgebreide analyse van de onderdelen van de Galaxy Tab. De conclusie was dat er voor zo’n 205 dollar aan onderdelen in deze tablet zit verwerkt.  Dit zegt natuurlijk niks over de daadwerkelijke kosten van de productie van de Samsung tablet. Maar het geeft in ieder geval wel de indicatie dat de huidige prijs veel te hoog is.


In het buitenland is inmiddels, slechts ruim een maand na introductie, een ware prijzenslag ontstaan. De Galaxy Tab is bijvoorbeeld te koop bij Staples in het Verenigd Koninkrijk voor slechts 449 pond, omgerekend zo’n 525 euro! Dat is 150 euro goedkoper dan de goedkoopste huidige aanbieder in Nederland! We verwachten dat de prijzen in Nederland ook snel zullen zakken tot een acceptabel niveau.

Ander Samsung Galaxy nieuws

  • Inmiddels is bekend geworden dat de Galaxy Tab wifi versie niet meer in 2010 in de Nederlandse winkels zal verschijnen
  • De Samsung Galaxy Tab 32GB versie (met 3G) is inmiddels wel te koop in Nederland, bijvoorbeeld bij Smartphonestunts
  • De 10 inch Galaxy Tab is bevestigd door Samsung. Zodra daar meer over bekend wordt lees je dat op TabletGuide.nl

Goedkopere alternatieven Samsung Galaxy Tab

TabletGuide heeft speciaal voor je enkele alternatieven geselecteerd voor de Galaxy Tab. We begrijpen dat de Galaxy Tab momenteel veel te duur is voor veel mensen. Hier vind je enkele goedkopere alternatieven:

Advent Vega

Helaas is de Advent Vega nog niet te koop in Nederland. Toch is dit een tablet om in de gaten te houden. Grote verschil met de Galaxy Tab is het scherm, deze is 10 inch groot en de kwaliteit is beter met HD videoweergave. Ook beschikt de Advent Vega niet over een 3G mogelijkheid. De Vega draait op Android 2.2, alleen maakt gebruik van een Arhos applicatie markt i.p.v. de Android Market. De Advent Vega is momenteel alleen in het VK te koop voor omgerekend zo’n 290 euro.

Toshiba Folio 100

De Folio 100 van Toshiba is momenteel al in Nederland te verkrijgen. Ook hier betreft het weer een 10 inch scherm met android 2.2, zonder Android Market. Voor de Folio 100 betaal je 399,- euro.

Archos tablets

Archos heeft momenteel al verschillende Android tablets op de markt, zoals de Archos 101 met een 10 inch scherm, en de Archos 70 met een 7 inch scherm. Deze tablets draaien op Android 2.1 maar zullen waarschijnlijk in januari een upgrade krijgen naar Android 2.2. De prijs van de 10 inch versie is 269,99 dollar. Deze tablets zullen waarschijnlijk gedurende december in de Nederlandse winkels liggen.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

3 reacties

  1. Een vraag aan onze lezers? Voor welke prijs ben jij bereid de Galaxy tab te kopen?

  2. Advent vega wordt in nederland verkocht onder nam van mobii tablet van producent point of view.kosten ook onder 300 euro. Market is eenvoudig toegankelijk te maken via website modaco.

  3. ik heb de 7.7 nog niet gezien maar de hudige prijs is echt wel te duur voor die tablet.
    ik zou max 450 geven al is het de beste van de beste.
    groetjes

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.