Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
22 juni 2012

Medion Lifetab 4.0 Android ICS update geeft problemen [update]

Twee dagen geleden is Medion begonnen met het uitrollen van de Android 4 ICS update voor de Medion Lifetab P9514, ook bekend als de ‘Aldi tablet’. De update wordt automatisch (over the air) aangeboden wanneer je de tablet inschakelt, maar gebruikers die ervoor kozen om de update direct te installeren kwamen bedrogen uit. De update blijkt fouten te bevatten, waardoor er problemen ontstaan met de WiFi verbinding van de tablet. Voorlopig raden we je dus af om de update te installeren.

Diverse bezoekers melden ons dat de WiFi verbinding niet meer functioneert zodra de tablet in slaapstand is geweest. De WiFi antenne uitschakelen en opnieuw inschakelen blijkt de enige manier om de WiFi verbinding weer tot stand te brengen. Bezoeker Peet vraagt zich terecht af:


Een tablet met WiFi problemen is geen tablet, toch?

Bezoeker Bart weet te melden dat WiFi Fixer Free de problemen op zou kunnen lossen. We hebben deze oplossing nog niet kunnen testen, dus we zijn benieuwd of deze app de problemen inderdaad oplost.

Downloaden: WiFi Fixer Free (Gratis)

We hebben Medion om een reactie gevraagd, maar nog geen antwoord mogen ontvangen. Medion Duitsland laat op haar Facebook pagina weten:

Hallo MEDION LIFETAB eigenaren. Het uitrollen van de ICS update is over het algemeen zeer succesvol. Excuses voor de ongemakken die zich voordoen bij een deel van de eigenaren. Het aantal foutmeldingen in verhouding tot het aantal verkochte tablets is momenteel echter zeer beheersbaar. We willen niet ontkennen dat sommige eigenaren problemen ondervinden en we zullen alles in het werk stellen om deze individuele problemen op te lossen. Onze support afdeling is dan ook benieuwd naar de precieze foutmeldingen. Om de oplossingen te vinden moeten we daarom op uw steun kunnen rekenen. Mocht er een oplossing voor uw probleem gevonden worden, dan bieden we u die oplossing direct. Dank u voor uw steun en begrip.

update 24-06: reactie Medion toegevoegd

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

4 reacties

  1. Er zijn meerdere problemen hoor , de (video)camera tikt ( autofocussen denk ik ) bij het opnemen sinds Android 4.0.3, en dat tikken klinkt nog harder als je de video afspeeld .Bij Android 3.2 had je nergens last van .
    De batterij gaat sneller leeg , de tablet werkt gewoon niet meer lekker .

  2. Ook ik heb dezelfde problemen. Daarnaast starten diverse. apps enorm traag op. Medion moet snel met een oplossing komen!

  3. Ook wij ervaren ALLE bovenstaande problemen….. Wanneer komt er een oplossing?
    Haast en spoed is zelden goed!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.